ZV de mindere van KOSC
09-12-2018
VERDIENDE WINST VOOR OOTMARSUMMERS: 0-3

ZV de mindere van KOSC

De wedstrijd begon goed voor de ploeg van Ruud Ottenhof. Met veel druk naar voren dwong het KOSC de lange bal te spelen en met deze lange ballen wisten de beide centrale verdedigers, Bryan en Jordy, wel raad. ZV wist veel tweede ballen te winnen en daardoor was het ZV dat veelal in de buurt van het Ootmarsumse doelgebied te vinden was, zonder dat echt gevaarlijk werd in de beginfase.

 

De eerste helft was zo’n half uur oud toen Ramon van Os, gelukkig terug van een blessure, met een geplaatst schot de goalie van KOSC tot een uiterste reflex dwong. Een eerste echte serieuze kans in de wedstrijd. ZV bleef druk zetten en zag een kopbal van Freek Vlaskamp door de keeper van KOSC over het doel getikt worden. KOSC speelde slordig en kwam er maar een paar keer uit, maar bleef ongevaarlijk. Als er één ploeg aanspraak had mogen maken op een voorsprong, was het ZV. Met een 0-0 stand gingen beide ploegen aan de thee.

 

Stap te laat

De tweede helft had KOSC de wind in de rug en leek van dit natuurlijk voordeel goed gebruik te maken. KOSC ging veel beter spelen en wisselde een lange bal af met combinatiespel. Dat wat ZV de eerste helft lukte, namelijk KOSC onder druk zetten, lukte het tweed bedrijf helemaal niet meer. De withemden waren overal een stap te laat en het was dan ook geen verrassing dat het KOSC was dat in de zestigste minuut de openingstreffer produceerde. Een voorzet van rechts werd geweldig tweede paal binnen gekopt door de lange spits.

 

Wat vervolgens volgde was een periode waarin het leek alsof de ploegen drukker waren met de scheidsrechter en de tegenstander dan met het spel. De scheidsrechter van dienst liet veel doorgaan, een luxe waar beide ploegen niet mee om konden gaan. De irritaties en de overdreven valpartijen met blijkbaar bijbehorend overdreven geschreeuw aan beide kanten waren niet van de lucht. Totaal onnodig en zeker niet hetgeen waarvoor het publiek komt kijken.

 

ZV bleef proberen grip op het spel van KOSC te krijgen, wisselde Bart Beld nog voor Freek Vlaskamp, maar slaagde er niet in om het spel van de bezoekers te ontregelen. Het was dan ook niet vreemd dat KOSC in de slotfase in de omschakeling twee keer via de rechterspits, op bijna identieke wijze, de wedstrijd besliste. Op basis van de tweede helft een verdiende 0-3 overwinning voor de ploeg uit Ootmarsum.

 

Komende zondag gaan de Zenderenaren op bezoek bij UD in Weerselo.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024