Borne krijgt te weinig in Weerselo
01-04-2019
NA 2-0 ACHTERSTAND TOCH NOG REMISE TEGEN UD: 3-3

Borne krijgt te weinig in Weerselo

BVV Borne heeft een gelijkspel overgehouden aan het duel tegen UD Weerselo. De geelzwarten wisten een 2-0 achterstand om te buigen tot een 2-3 voorsprong, maar zagen de gastheren in de 76steminuut de toegekende strafschop verzilveren en 3-3 maken. In het restant wisten beide ploegen niet meer te scoren.

 

De ploeg van Borne trainer Bakker is er niet in geslaagd om de volle buit mee te nemen uit Weerselo. Het bleef steken op 3-3 en daarmee kregen de Bornenaren eigenlijk te weinig. De eerste kans was al in de vijfde minuut toen Martijn Hofman zijn schot door een verdediger geblokt zag worden en een minuut later zagen de toeschouwers een vlammend schot van UD rakelings over het Borne doel gaan. In de veertiende minuut kwam de thuisploeg op 1-0. Een aanval over de linkerflank belandde bij Brouwers die het vervolgens maar eens probeerde, achteraf geen gekke gedachte want zijn van richting veranderd schot liet de Borne doelman kansloos.

 

Aansluitingstreffer

De ploeg van Borne trainer Bakker moest opnieuw in de achtervolging en net op het moment dat Borne het initiatief naar zich toe leek te trekken en ook kansen kreeg, was het in de 27steminuut wederom raak. En opnieuw was het Brouwer die met een droge schuiver de verre hoek vond en de 2-0 noteerde. Vier minuten later had Mart Snippers de kans op de aansluitingstreffer maar oog in oog met de doelman wist laatstgenoemde de poging te keren. In de 42steminuut was het echter Chiel Kosterink die prima doorging over links, de bal hoog voorzette en Sven Pieterson in staat stelde om met een mooi schot de 2-1 te maken.

 

Borne kwam met volle focus uit de kleedkamer en UD leek nog niet helemaal bij de les te zijn, want in de 46steminuut stond het weer gewoon gelijk. Danny van Laar legde aan voor een corner, koos de lage variant en het was Sander Toebes die geheel vrijstaand van dichtbij de bal met de borst over de doellijn drukte en zo de stand op 2-2 bracht. De thuisploeg was duidelijk zoekende naar de organisatie en bood de geelzwarte Bornse brigade teveel ruimte om er lustig op los te combineren. En dan komt deze ploeg in zijn kracht. In de 55steminuut werd dat met een treffer bekrachtigd. Een prima aanval, die over meerdere schijven verliep werd door Stan Prigge onberispelijk binnen geschoten.

 

In de problemen

Drie Bornse treffers in 13 minuten en uiteindelijk een 2-3 voorsprong, de geelzwarten hadden duidelijk de smaak te pakken en op een vrije trap van de gastheren na, die door Dennis Haan gestopt werd, was er weinig reden om te twijfelen aan het eindresultaat deze middag. Toch lieten de Bornse gasten zich verrassen. In korte tijd een wedstrijd keren kost kracht, zowel fysiek als mentaal en dan is het zaak het hoofd koel te houden en geduld op te brengen. Niet makkelijk voor een speler, maar wel noodzaak voor een team en haar organisatie. Borne koos vol de aanval en bracht daarmee de thuisploeg onbedoeld terug in de wedstrijd en zichzelf in problemen.

 

UD liet zich georganiseerd terugzakken en gokte op de counter. In de 76steminuut leverde dat niet alleen de 3-3 op maar ook een rode kaart voor Borne verdediger Jordy Dobbe. Een hoge voorzet van de rechterkant van het veld werd op doel gekopt, doelman Haan was geklopt en Dobbe sloeg de bal met de hand uit het doel. De strafschop werd door Zwiers goed binnen geschoten en wederom was het gelijk. Met nog een kwartier te spelen was het beste er wel af bij beide ploegen. De gasten kregen met een man minder nog de beste mogelijkheden maar het kleine beetje fortuin ontbrak om er in de slotfase alsnog met een overwinning van door te gaan.

 

Komende zondag de topper in deze klasse: BVV Borne - KOSC. De wedstrijd op sportpark ’t Wooldrik begint om 14.00 uur.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Bennie van der tuuk — 01 apr 2019
Succes Borne tegen Kosc.
Houd de punten in Borne.

Dames Apollo 8 na 3-0 winst koploper

Na de teleurstelling van vorige week (3-2 verlies tegen Eurosped) had Apollo 8 wat recht te...
17-01-2021

Joy Beune vijfde op EK in Thialf

Op de Europese kampioenschappen allround in IJsstadion Thialf in Heerenveen heeft Joy Beune dit...
17-01-2021

Apollo 8 verliest streekderby tegen Eurosped

Zondag werd de eredivisie volleybal voor dames weer hervat. De dames van Apollo 8 traden in...
11-01-2021

Apollo 8 klaar voor herstart eredivisie

De dames van Apollo 8 speelden op 10 oktober hun laatste wedstrijd tegen landskampioen...
08-01-2021

NEO bindt leden met een online bingo

Ook voor de sportverenigingen zijn het rare tijden. Neem NEO, waar weliswaar volop wordt...
13-12-2020

Pieten verrassen BVV-voetballertjes thuis

Ook voor Sinterklaas is het afzien dit jaar. Geen intocht, geen huisbezoeken, laat staan leuke...
29-11-2020