Beachcompetitie start in Borne
05-05-2019
TOPDIVISIE TOERNOOI BEACHVOLLEYBAL, BIJ WINTERSE TEMPERATUREN

Beachcompetitie start in Borne

Op de velden van Webton Beach in Borne speelde zich zaterdag het eerste Topdivisie beachvolleybaltoernooi af. Het eerste weekend van het beachvolleybalseizoen vond onder heel andere omstandigheden plaats dan vorig jaar. Toen was het op ’t Wooldrik bijna tropisch en waande de toeschouwer zich op een hoogzomers strand. Hoe anders was het nu. De doemscenario’s van natte sneeuw en hagelbuien bleven weliswaar uit, er was zowaar meer zon dan verwacht, maar de temperaturen lagen maar liefst twintig graden lager dan een jaar geleden om dezelfde tijd. Dikke winterjassen en dekens langs de kant en koude voeten voor de sporters die vanuit het hele land naar Borne waren afgereisd.

 

Thuiswedstrijd

Voor Bornenaar Casper Haanappel was het een thuiswedstrijd, die hij ondanks de verhindering van zijn nieuwe partner Rik Damen niet wilde laten schieten. Voor de gelegenheid werd broer Daan ingeschakeld om toch te kunnen deelnemen.

 

De Haanappels vielen uiteindelijk net buiten de prijzen door de wedstrijd om de derde plek van Hidde Uittenbosch en Tom van den Boog te verliezen. In de finale bleken Sven de Koe en Robin Kamleijer sterker dan Gerard Baan en Steven Heijting en konden daarmee het eerste Topdivisie toernooi op hun naam schrijven. Bij de dames was de winst voor Robin van de Velde en Bjorna Gras, die Esther van Berkel en Sanne van Werkhoven in de finale versloegen. Hiske van Duinen en Luca Leithuijser werden derde.

 

‘Hoogste toernooi naar Borne’

Voor Webton Beach Twente is het een sport op zich om in het eerste weekend van de beachvolleybalcompetitie een zo hoog mogelijk toernooi naar Borne te halen. Vorig jaar een Eerste Divisie wedstrijd, dit keer dus een trapje hoger met de Topdivisie. “We zijn er super blij mee dat dit is gelukt”, zegt Ward Erhart, bestuurslid van Webton Beach. “De competitie begint in Borne, met de beste spelers van Nederland! Met uitzondering van de Eredivisie dan.” Die start volgende week met het eerste toernooi van een reeks die vaak in stadscentra van de grotere plaatsen plaatsvindt. “Het is niet heel logisch dat er ooit een Eredivisie toernooi in Borne gaat komen, maar we gaan het wel proberen!”

 

Ambitieuze plannen

“Het zou toch mooi zijn als dat zou gebeuren op het moment dat hier ’t Wooldrik is vernieuwd? Stel je voor, dan bouwen we hier allemaal tribunes en dat hele sfeertje eromheen…”, droomt voorzitter Bart Sauer hardop.

 

In de plannen voor ’t Wooldrik is uitbreiding en verplaatsing van de beachvelden voorzien en zal er bovendien een overdekte hal gebouwd worden om de groeiende belangstelling voor beachsporten te faciliteren. Vooralsnog allemaal nog in de tekentafelfase en waarschijnlijk pas over een paar jaar gerealiseerd. Tot die tijd zit de ambitieuze club zeker niet stil. Afgelopen vrijdag nog werd het zand gestort voor een extra veld, zodat de volleyballers, handballers en tennissers elkaar niet voortdurend voor de (blote) voeten lopen. (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024