NEO wint nipt van Wijhe '92
03-11-2019
GELUKKIGE DRIEPUNTER VOOR DE ZWARTWITTEN: 2-1

NEO wint nipt van Wijhe '92

Na een aarzelend begin kwamen de gasten al na ruim tien minuten op voorsprong. Een prachtige actie van Marijn Ruiter, een heerlijke vleugelspits, leek na een voordeelregel in de kiem te worden gesmoord, maar de heer Donners, de uitstekende arbiter van dienst, kende terecht toch een vrije trap toe op de rand van het strafschopgebied. Douwe Booij stuurde de bal vervolgens met veel gevoel naar de bovenhoek: 0-1.

 

Onnauwkeurig

NEO moest zich even herpakken, maar kwam vier minuten later alweer op gelijke hoogte. Een vloeiende aanval via Ron Spoler en Jochem Stam bracht het leer bij Bas Spenkelink die in twee etappes raakschoot: 1-1. NEO, dat Frank Valley en Rick ten Tusscher moest missen, ging op zoek naar meer, maar deed dat nogal onnauwkeurig. Wijhe liet in die fase ook net iets meer blijken dat ze de wedstrijd wilden winnen en wonnen dientengevolge veel duels.

 

Net voor het half uur werd NEO twee keer erg gevaarlijk via de onstuitbare Bjorn Tijhuis. De eerste aanval, na een splijtende pass van Max Brunninkhuis, eindigde in een puntgave voorzet die door Bas Spenkelink via een Wijhe-speler werd over gekopt. Twee minuten later dezelfde opzet: Tijhuis zet voor, Spenkelink mist de bal half en die komt terecht bij Jochem Stam wiens kopbal een simpele prooi was voor doelman Rick Neplenbroek.

 

De mooiste aanval zag het publiek na een half uur. Een snelle uitworp van de solide keepende Douwe Everink kwam via Wessel Bom bij Jochem Stam die de bal voorzette op Bas Spenkelink die echter net over kopte. Minuten voor de onderbreking leverde balverlies op het middenveld een scherpe Wijhe-counter op. De bal kwam volgens de gasten op een NEO-hand terecht, maar de arbiter wuifde alle twijfelgevallen, overigens aan beide kanten, resoluut weg. Ruststand derhalve 1-1.

 

Na de thee leek NEO na luttele minuten te kunnen profiteren van een enorm misverstand achterin bij Wijhe. Bas Spenkelink was echter net niet scherp genoeg. Dezelfde Spenkelink leek na ruim vijf minuten een voorzet van Max Brunninkhuis te kunnen verzilveren, maar beoordeelde de bal niet goed en raakte de bal nauwelijks. Er brak een fase aan waarin NEO moeite had de bal in de gelederen te houden en Wijhe drukte de thuisclub wat terug. Het resulteerde in die fase echter maar in één kans. Na een half uur schoot Ruiter na een mooie draai rakelings over het doel van Douwe Everink.

 

Ron Spoler

Net voor het half uur herpakte NEO zich. Ron Spoler stond daarbij drie keer in het middelpunt. Eerst zette hij Max Brunninkhuis met een subtiele pass bijna vrij voor de goal, maar de bal kon nog net tot corner worden verwerkt. Vervolgens demarreerde hij aan de rechterkant, maar ook dit keer kon zijn voorzet net worden gekeerd. De grootste kans ontstond tien minuten voor afloop. Een grote communicatiestoornis bij Wijhe zorgde ervoor dat Spoler alles en iedereen voorbijliep, maar het lege doel helaas net niet kon vinden.

 

Wijhe had twee minuten later de drie punten binnen handbereik. Een snelle aanval over de linkervleugel leek te worden binnengelopen, maar een NEO-teen verlengde de bal nog net tot hoekschop. Een goal op dat moment had vrijwel zeker de beslissing in het voordeel van de gasten betekend. Die beslissing viel uiteindelijk wel, maar aan de andere kant. Jochem Stam kwam op een kleine twintig meter van de vijandelijke veste in balbezit, kapte een keer en besloot toen te schieten. Tot afgrijzen van alles dat Wijhe een warm hart toedraagt werd de bal dusdanig van richting veranderd dat Neplenbroek kansloos was: 2-1.

 

In de resterende minuten kon Wijhe geen kentering meer bewerkstelligen en kon NEO drie punten aan het totaal toevoegen. Ietwat gelukkig, maar op basis van het feit dat de thuisclub meer kansen wist te creëren, niet geheel onverdiend.

 

Komend weekend speelt NEO opnieuw thuis. Het geplaagde Vogido van trainer Marcel Degenaar is de opponent. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Bennie v d Tuuk — 03 nov 2019
Zo die 3 punten zijn ook weer binnen.
Gaat lekker hoor , nog steeds ongeslagen. Da's is al een prestatie op zich. Volgende week tegen Vogido die onderaan staat. Dus 3 punten zijn van harte welkom. Pakken de jongens van Neo1 3 punten dan zijn ze nu al bijna veilig. Hoe mooi is dat ! Wíj supporters links van de tribune zijn erbij. Succes boys.

‘Maak kennis met tennis’ voor basisscholen

Het is lange tijd stil gebleven op de banen van tennisvereniging Racket Club Borne, dat haar...
24-02-2021

Dames Apollo 8 blijven winnen

Apollo 8, al verzekerd van de kampioenspoule, kon haar koppositie verstevigen door de...
21-02-2021

Dieseltje blijkt ook te kunnen sprinten

Voorafgaand aan de deelname van haar allereerste baja gaf Pol aan graag in de top 15 van het...
20-02-2021

Buitenmensen quizzen nu online

Vanavond zitten er ruim honderd St. Stephanus Martina leden achter het beeldscherm van hun tv of...
20-02-2021

Mirjam Pol terug de woestijn in

Rally- en dakarrijdster Mirjam Pol zal haar eerste wedstrijd in 2021 weer op de motor rijden....
17-02-2021

Dames Apollo 8 winnen van Sneek

Apollo 8 begon als koploper goed aan de wedstrijd tegen VC Sneek. De Bornse ploeg zette de...
15-02-2021