Politieke vragen over viskraam Toren
VVD VERBAAST ZICH OVER GANG VAN ZAKEN

Politieke vragen over viskraam Toren

Het na 37 jaar verdwijnen van vishandel Toren uit het straatbeeld van Zenderen roept vragen op bij de VVD-fractie. De viskraam stond altijd op vrijdagen bij restaurant Al Capone, maar moest op zoek naar een andere plek. Die werd gevonden achter het voormalige eetcafé Theodorus, grenzend aan de parkeerplaats van ZV. Maar de gemeente wilde in eerste instantie niet meewerken, omdat nieuwe standplaatsen niet meer worden vergeven buiten het centrumgebied van Borne. Toen dat op onbegrip en protest stuitte ging men alsnog in gesprek met Toren, maar vervolgens bleek de procedure te kostbaar te worden voor de familie Toren, waarna de beslissing werd genomen om definitief uit Zenderen weg te blijven.

 

'Ernstig gemis'

“Het behoeft geen betoog dat elk verlies aan voorzieningen, hoe gering ook, in een kern als Zenderen als een ernstig gemis wordt gevoeld. Nog los van de vis was het een vast ontmoetingspunt voor de inwoners van Zenderen”, vindt Leo Graafhuis van de lokale VVD. Hij wil middels schriftelijke vragen van het college weten of er acties zijn ondernomen om de vishandel voor Zenderen te behouden. Hij is van mening dat het beleid om voorzieningen in de kern van Borne te concentreren op gespannen voet staat met het streven naar leefbaarheid in de kerkdorpen en vraagt of het niet zinvol is het beleid op dit punt te herzien en eventueel kosten van standplaatsen te verminderen voor juist de kleine kernen.

 

Procedure

Verder verbaast hij zich over de procedure. “Kunt u onze mening delen, dat het stellen van de voorwaarde dat eerst een procedure tot wijziging van het bestemmingsplan moet worden doorlopen, niet in overeenstemming is met het beleid om juist voorzieningen als een viskraam te behouden, temeer daar strijd met het bestemmingsplan gedurende 37 jaar geen enkel probleem was?” Een tijdelijke ‘kruimelregeling’ om af te wijken van het bestemmingsplan was wellicht ook een optie geweest. Graafhuis vraagt waarom daar niet voor gekozen is en of het college bereid is alsnog mogelijkheden, kruimelregeling of anderzijds, te bieden om de viskraam terug te laten keren naar Zenderen. (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
wgkub — 13 apr 2021
Typisch ....een gevalletje Borne!!
Jan — 12 apr 2021
Een beleid dat niet begrepen wordt. Al 37 jaar een vergunning en dan in 1 keer weg.....
Maar zoals ik het lees wel een patatkraam op zaterdag? Hier wordt met 2 maten gemeten.
Ik zeg gauw met de ondernemer om de tafel en terug on Zenderen.
Anne — 12 apr 2021
Iets klopt er niet. "de viskraam moest op zoek naar een andere plek". In dezelfde tijd zien we iedere zaterdag een patatkraam verschijnen. Dat kun je toch als een nieuwe standplaats uitleggen omdat het op een andere dag is. Had dan in de visie van het ruimdenkende college eigenlijk niet gekund.
Ik vraag me af; is er niet een andere oorzaak die niet alles te maken heeft met het al of niet hebben van een vergunning?
Lichtgeel hesje — 12 apr 2021
De kernvraag is uit wiens koker het besluit komt c.q. wie heeft goedgekeurd dat er geen nieuwe standplaatsen meer worden vergeven buiten het centrumgebied van Borne. Hier begint het namelijk allemaal mee.....

Aanrijding op net geopende Europastraat

Vrijdagmiddag vond er een aanrijding plaats tussen een fietser en een auto op de Europastraat...
13-05-2022

Borne in Overijsselse top vijf aantal woningen...

Overijsselaars kiezen steeds vaker voor zonnepanelen. Inmiddels zijn er op 20,3 procent van de...
13-05-2022

Defecte goederentrein tussen Zenderen en Borne

Een defecte goederentrein zorgt voor ontregeling van het verkeer op het spoor en gesloten...
11-05-2022

Beekparkfestival laat wijk weer bruisen

De Bornsche Maten heeft er twee jaar op moeten wachten, maar op zaterdag 11 juni is het dan toch...
11-05-2022

Hulpkaart nu breed uitgerold

Het is inmiddels een jaar geleden dat de hulpkaart in Borne werd geïntroduceerd. In eerste...
09-05-2022

Motor uit de bocht gevlogen

Zondagmiddag werden de hulpdiensten opgeroepen voor een eenzijdig ongeval op rotonde Bonte Koe....
08-05-2022