Flitsende seizoensouverture NEO
27-09-2021
0-5 WINST OP BWO IN HENGELO

Flitsende seizoensouverture NEO

Na een klein jaar alleen maar getraind te hebben en in de aanloop naar dit seizoen louter oefen- en bekerduels gespeeld te hebben was het voor veel clubs de vraag hoe de vlag er bijstond op het moment dat het echt weer ergens om ging. De zwart-witte NEO-vlag wapperde zondagmiddag met veel machtsvertoon, want de op voorhand interessante derby op de Noork tegen BWO werd met maar liefst 5-0 gewonnen.

 

Penalty

Het voor deze gelegenheid in het oranje gestoken NEO begon voortvarend en na een goede aanval over links leek Max Brunninkhuis de bal voor het inschieten te hebben. Op het ‘moment suprème’ werd hij echter van de sokken gelopen waarop arbiter Hoffmann de bal op de stip legde. Helaas kon doelman Niek Nijenhuis de ingeschoten bal van Ron Spoler stoppen.

 

NEO raakte echter niet van de leg, bleef geconcentreerd aanvallen en nadat Stef Rompelaar nog eens de onderkant van de lat had geraakt was het na een klein half uur wel raak. Twee jonge competitiedebutanten waren erbij betrokken. Kevin Roesink verzorgde de assist en Stef Rompelaar schoot de bal diagonaal binnen: 0-1. Nog voor rust bracht NEO de marge op twee. Dit keer was Kevin Roesink de sluitpost van een mooie NEO-aanval waarbij de assist van Ron Spoler kwam: 0-2, hetgeen tevens de ruststand was.

 

Tweede helft

Trainer Geert Veldhuis van BWO zal gehamerd hebben op een energieke herstart van zijn ploeg om te proberen zo snel mogelijk wat aan de achterstand te doen. Er was in de beginfase wel enige druk van zijn ploeg, maar toen NEO de marge na ruim tien minuten op drie had gebracht was duidelijk dat BWO een verloren wedstrijd speelde. Ron Spoler maakte die 0-3 na een mooie actie vanaf de linkerkant. NEO dicteerde het spelverloop in het restant van het duel. Dat had eigenlijk nog meer treffers op kunnen leveren dan de twee die nog vielen. Zo passeerde Max Brunninkhuis alles en iedereen, maar wist een BWO-verdediger de bal nog net op de doellijn te keren.

 

Jochem Stam smaakte vervolgens het genoegen om ook zijn naam op het scorebord te krijgen. Een mooie actie over de linkerkant bracht hem oog in oog met Nijenhuis en die bleek kansloos: 0-4. Rick ten Tusscher was de maker van het slotakkoord, de 0-5, nadat het even een schiettent leek voor de goal van doelman Nijenhuis. Meerdere schietkansen, waarvan de laatste door Rick werd benut. Coach Michel Steggink wisselde lopende de tweede helft volop door en Twan Weghorst, Tim Bijker, Wout Deterd, Wout Bartelink en Ruben Esman kregen ook de nodige speelminuten.

 

Komende zondag wacht het thuisduel tegen Wijhe’92, dat in de eerste wedstrijd tegen een 2-0 nederlaag aanliep, thuis tegen Eilermark.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Bennie van der tuuk — 27 sep 2021
Eindelijk is de competitie weer begonnen met mijn favoriete team Neo 1 in 2e klasse j. Eerste wedstrijd uit naar het altijd moeilijke Bwo. Maar de boys hebben er een grote overwinning uit gehaald. (0-5) En dat met een compleet nieuwe achterhoede. Hoe mooi kun je aan een nieuw seizoen beginnen. Op naar onze eerste thuiswedstrijd zou ik zeggen . Wij supporters links van de tribune komen jullie weer aanmoedigen zoals altijd.

NEO speelt gelijk tegen Suryoye

In een slordige wedstrijd heeft NEO, ondanks dat het twee keer een voorsprong nam, een...
17-10-2021

FC Noaber richt zich op BSO-activiteiten

FC Noaber, het maatschappelijke diensttijd-project voor en door jongeren van 14 tot en met 27...
13-10-2021

Dames Apollo 8 winnen van VV Utrecht

Apollo 8 speelde haar eerste uitwedstrijd tegen een debutant in de eredivisie: VV Utrecht. De...
11-10-2021

NEO wint opnieuw; nu van Barbaros

Onder fantastische weersomstandigheden begon NEO danig gehavend aan het duel tegen Barbaros, dat...
10-10-2021

Benefiet-weekend NEO voor Twente tegen Kanker

Vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 oktober staat het sportcomplex van NEO aan de...
08-10-2021

Dames Apollo 8 starten met overwinning

Het was voor de dames van Apollo 8 wennen om weer voor eigen publiek te spelen. In een goed...
04-10-2021