BVV Borne start met gelijkspel
29-09-2021
DSVD SLEEPT PUNT MEE UIT BORNE:2-2

BVV Borne start met gelijkspel

Na wisselende resultaten in de beker, kon het team van trainer Mark Dijkstra op sportpark ’t Wooldrik laten zien hoe BVV Borne er werkelijk voor staat. Een fris begin van de wedstrijd leverde gelijk een aantal goede mogelijkheden op. Het eerste half uur waren de geel-zwarten heer en meester. Al in de 13e minuut een geweldige diepe bal van achteruit op Mart Snippers die op randje buitenspel de bal goed onder controle kreeg en deze onder de uitkomende doelman van DSVD doorschoof: 1-0.

 

Geweldige start

Een geweldige start van de wedstrijd. Borne bleef druk vooruitzetten en zo bleven de kansen komen. Wederom een diepe bal, ditmaal werd Sven Pieterson bereikt, met een soepele voetbeweging lobde hij de bal over de doelman, maar zag de bal net aan de verkeerde kant van de paal verdwijnen. Een tweede doelpunt hing in de lucht met nog goede mogelijkheden voor Mart Kosterink en Mart Snippers. Na iets meer dan een half uur spelen, kreeg DSVD meer vat op het spel en kreeg het zelf enkele kleine mogelijkheden. In de 32e minuut een diepe bal op spits Wout Arkink, de beheerst het leer onder Sander Post doorschoof: 1-1. Even was Borne het goede spel kwijt, echter wist het zich na een kleine 5 minuten goed te herstellen en werden ze weer gevaarlijk voor de goal van DSVD.

 

Deze kansen werden niet benut en zo leek het erop dat de spelers met een 1-1 stand zouden gaan rusten. Dit was niet het geval want in blessuretijd van de eerste helft een afgemeten voorzet van Freek Seiger, deze voorzet werd vervolgens perfect tegen de looprichting in ingekopt en het was Wout Arkink die met een geweldige goal de rust stand op 1-2 zette.

 

Tweede helft

De tweede helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Een kopbal van Wesley Assink die net het doel miste had de gelijkmaker op kunnen leveren. Maar ook de gasten kregen enkele goede mogelijkheden om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, echter was het tot driemaal toe Sander Post die een sta in de weg was en de geel-zwarten in de wedstrijd hield. De laatste vijf minuten was het verzorgde voetbal van beide ploegen ver te zoeken. De gastheren speelden alleen nog de lange bal en de gasten probeerden met een counter de wedstrijd te beslissen. Tot aan de laatste minuut bleef het spannend. De razendsnelle ingevallen A-junior Luuk Swienink was zijn tegenstander al een aantal keren te snel af en wist met een goede voorzetten gevaar te stichten voor de goal van DSVD.

 

Op de valreep

In de 96e minuut een laatste diepe bal die op maat was voor de jonge Luuk Swienink, die met een actie wederom voorbij zijn tegenstander ging. Deze maakte een totaal onnodige harde overtreding, waarbij direct rood de enige juiste beslissing was, hoewel hij daar zelf anders over dacht. De laatste voorzet, de laatste kans, met 20 man in het strafschopgebied van DSVD werd de bal door Jorrit Jonkman op de 16 meter geplaatst, precies voor de voeten van Mart Snippers die de bal richting doel schoot en door een woud van benen werd de bal nog iets van richting veranderd door Sander Toebes: 2-2. Wie er ook scoorde, Sander Toebes of Mart Snippers, er was vreugde in het Borne kamp en zware teleurstelling bij DSVD.

 

Komende zondag gaat het team van Mark Dijkstra op bezoek bij Saasveldia; de wedstrijd begint om 14.00 uur.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

NEO speelt gelijk tegen Suryoye

In een slordige wedstrijd heeft NEO, ondanks dat het twee keer een voorsprong nam, een...
17-10-2021

FC Noaber richt zich op BSO-activiteiten

FC Noaber, het maatschappelijke diensttijd-project voor en door jongeren van 14 tot en met 27...
13-10-2021

Dames Apollo 8 winnen van VV Utrecht

Apollo 8 speelde haar eerste uitwedstrijd tegen een debutant in de eredivisie: VV Utrecht. De...
11-10-2021

NEO wint opnieuw; nu van Barbaros

Onder fantastische weersomstandigheden begon NEO danig gehavend aan het duel tegen Barbaros, dat...
10-10-2021

Benefiet-weekend NEO voor Twente tegen Kanker

Vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 oktober staat het sportcomplex van NEO aan de...
08-10-2021

Dames Apollo 8 starten met overwinning

Het was voor de dames van Apollo 8 wennen om weer voor eigen publiek te spelen. In een goed...
04-10-2021