NEO wint opnieuw; nu van Barbaros
10-10-2021
0-2 ZEGE OP HENGELOËRS BETEKENT DERDE WINST OP RIJ

NEO wint opnieuw; nu van Barbaros

Onder fantastische weersomstandigheden begon NEO danig gehavend aan het duel tegen Barbaros, dat wel met een complete selectie kon aantreden. Naast Mauro Lohuis kon Michel Steggink geen beroep doen op de aanvallers Ron Spoler en Jochem Stam en was ook Tim Bijker niet fit. Twan Weghorst en Brent Niemeijer completeerden de aanval en gelukkig was Coen ten Tusscher wel weer inzetbaar.

 

Op de paal

Barbaros pakte vanaf het fluitsignaal het initiatief en dat resulteerde al na een minuut of drie in een kopbal op de lat na een hoekschop. De ploeg van Ügur Yildirim kent meerdere sterke individualisten en die maakten het de NEO-defensie knap lastig in het begin. De van SVZW overgekomen Burak Babuloglu mikte na tien minuten de bal met een voorzet/schot op de paal en de rebound kon door Jesper Huisman ternauwernood naast getikt worden. Het offensief van Barbaros eindigde met een schot van dezelfde Babuloglu dat net overzeilde. De 0-0 op dat moment was wel wat gelukkig vanuit NEO-perspectief.

 

Na een kleine twintig minuten was de rode storm geluwd en begon NEO het vertrouwde positiespel te spelen waartegen Barbaros het knap lastig had. Steeds werden de vrije mensen gevonden en Kevin Roesink en Wout Deterd stoomden steeds op via de vleugels. De controle die NEO in het restant van de eerste helft had leidde niet tot grote kansen. Wel creëerde NEO een serie hoekschoppen op rij, schoot Wout Deterd met zijn mindere rechterbeen op goalie Juresic en kon Rick ten Tusscher na een mooie aanval over links de goalie net niet verschalken.

 

Nadat de goed en rustig spelende Frank Valley een kansrijke aanval van Barbaros, na wat klungelig balverlies aan NEO-kant, ten koste van een gele kaart moest onderbreken was de laatste kans voor de pauze ook voor de thuisclub. Een gevaarlijke, maar overigens onterechte hoekschop, moest van de lijn worden getrapt.

 

Tweede helft

De eerste kans na de pauze was voor NEO. Na een forse, met geel bestrafte, overtreding op Rick ten Tusscher ontstond er een rare klutssituatie uit de daaropvolgende vrije trap. Jesse Keur, een van de uitblinkers aan NEO-kant, raakte de bal echter niet goed genoeg om Juresic in de problemen te brengen. Vlak daarop bediende Coen ten Tusscher met een geweldige pass Kevin Roesink, wiens voorzet net te scherp was. Nadat Mike Engelsman was ingevallen voor de verdienstelijk spelende Brent Niemeijer golfde het spel op en neer, maar kwamen er steeds meer mogelijkheden voor NEO. Nadat Twan Weghorst met links naast geschoten had kreeg Mike Engelsman een dot van een kans. De youngster kon alleen op Juresic af na een misverstand in de Barbaros-defensie. Met een reflex kon de lange goalie het leer echter keren.

 

Ruim tien minuten voor afloop kwam NEO dan toch op voorsprong. Een diepe bal leverde een duel op tussen Juresic en Mike Engelsman. De bal belandde vervolgens voor de schietgrage voeten van Rick ten Tusscher die met een mooie boog de 0-1 liet aantekenen. Barbaros leek staand KO, maar een slippertje van de verder goed keepende Jesper Huisman leverde drie minuten na de 0-1 een enorme kans op voor Gökan Karadavut, die tot afgrijzen van alle Barbaros-fans de bal voorlangs het verlaten doel schoof.

 

Mike Engelsman

Het pleit was beslecht, maar NEO strooide nog wel wat zout in de Barbaros-wonden. Na een geweldige demarrage van Mike Engelsman was diens voorzet perfect en kon de ingevallen Ernst Bom de luid bejubelde 0-2 aan laten tekenen bij de tweede paal. Engelsman had vlak voor het laatste fluitsignaal bijna zelf nog de 0-3 laten aantekenen met een vlammend schot, maar opnieuw Juresic voorkwam dat.

 

Komende zondag, in het ‘NEO Tegen Kanker-weekend’, komt Suryoye op bezoek. De ploeg van Paul Krabbe is altijd een geduchte en aantrekkelijke tegenstander, maar heeft verrassend genoeg nog geen punt behaald. Daar zal de ploeg zeer zeker verandering in willen brengen. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Bennie van der tuuk — 10 okt 2021
Tja 9 punten uit 3 wedstrijden.
Wat moet ik nu vermelden.
O ja wat een kanjers.
Ik denk dat volgende week er weer 3 punten bij komen.
En daar zijn de supporters links van de tribune weer bij. Succes volgende week boys.

Start werkzaamheden autonoom maken zwembad

Het ziet er allemaal een beetje troosteloos uit: de entree van het zwembad. Van binnen volledig...
29-04-2024

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024