NEO speelt gelijk tegen Suryoye
17-10-2021
EERSTE PUNTVERLIES (2-2) TEGEN FORTUINLIJK TIENTAL

NEO speelt gelijk tegen Suryoye

In een slordige wedstrijd heeft NEO, ondanks dat het twee keer een voorsprong nam, een gelijkspel toe moeten staan aan Suryoye-Mediterraneo dat 80 minuten met een man minder speelde. Op basis van de tomeloze inzet van de gasten en het aantal kansen dat ze ondanks hun ondertal kregen was het gelijkspel uiteindelijk terecht.

 

Voortvarende start

NEO begon in het geweldige weekend van ‘NEO tegen Kanker’ weer gehavend aan de strijd en miste door blessures en andere afwezigheid vijf basisspelers. Desondanks startte de ploeg voortvarend en al na twee minuten kwam Mike Engelsman een teenlengte te kort om een pass van Max Brunninkhuis te verzilveren. Dezelfde Brunninkhuis had na tien minuten een geweldige actie in huis waarin hij door de laatste man van Suryoye dusdanig uit balans werd gebracht dat hij de bal alleen voor goalie van Berkel niet meer kon bereiken. Arbiter van Leeuwen handelde volgens het boekje en trok de rode kaart voor de verdediger.

 

Wat vervolgens gebeurde is typisch voor een wedstrijd van elf tegen tien spelers. NEO had heel veel de bal, maar speelde erg slordig en in een veel te traag tempo. Suryoye kon relatief simpel verdedigen en was op de counter een paar maal knap gevaarlijk via Nemroud Eliyo, in alle gevallen door wat onhandige acties van een NEO-verdediger. Eerst schoot hij rakelings naast en vervolgens kon hij de bal net niet onder controle brengen en kon Jesper Huisman redden.

 

Max Brunninkhuis

Nadat Stef Rompelaar een voorzet van Tim Bijker niet kon verzilveren met een fraaie omhaal en Wout Deterd een vrije trap rakelings over had geschoten kwam NEO na ruim een half uur NEO toch op voorsprong. Een perfecte lange bal van Frank Valley op Mike Engelsman leverde een soort scrimmage op waaruit Max Brunninkhuis koppend als winnaar tevoorschijn kwam: 1-0.

 

Nog geen minuut later was het bijna 1-1. Alweer Eliyo lobde de bal rakelings naast. Nadat Rick ten Tusscher een pass van Wout Deterd net niet kon controleren en Brent Niemeijer op de paal kopte na een voorzet van Tim Bijker, kwam Suryoye op slag van rust tot op 1-1. Uiteraard was Eliyo de maker, maar de aanleiding van de goal was simpel NEO-balverlies aan de linkerkant. Frank Valley kon vervolgens niet verhinderen dat de Suryoye-spits de bal onder de voet van Jesper Huisman binnenschoot. Toch was dit niet de ruststand, want na een overtreding op Rick ten Tusscher benutte Stef Rompelaar in blessuretijd de terecht gegeven strafschop beheerst: 2-1. Suryoye was furieus over de ruim bemeten blessuretijd in het eerste bedrijf.

 

Tweede helft

Met Jochem Stam en Ruben Esman op de plek van Tim Bijker en Brent Niemeijer begon NEO aan het tweede bedrijf. Al na een minuut mikte Max Brunninkhuis de bal naar de kruising, maar Felix van Berkel had een wereldredding in huis. Het zou niet zijn eerste van de middag zijn. Nadat Suryoye de rebound van een vrije trap rakelings over had geschoten gebeurde er lange tijd niets noemenswaardigs. Pas in de 65e minuut weer de nodige opwinding. De goal van Suryoye werd twee keer onder vuur genomen, maar Van Berkel stopte beide inzetten. De rebound had door Mike Engelsman benut moeten worden, maar helaas schoot hij ruim over.

 

Nadat Jesper Huisman een prima redding in huis had na balverlies van Wout Deterd scoorde Stef Rompelaar bijna de 3-1. Zijn schot, na een steekpass van Max Brunninkhuis, belandde echter in het zijnet. Bram Rikhof kwam de moegestreden Mike Engelsman vervangen en vlak daarna moest Jesper Huisman zich weer strekken om een gevaarlijk schot van de gasten te pareren.

 

De laatste tien minuten waren spannend en Van Berkel plukte weer eens een bal van Max Brunninkhuis uit de kruising nadat Jochem Stam de bal had veroverd op Christiaan Ercan. Nadat beide goalies nog een keer goed handelend op moesten treden kreeg NEO vlak voor tijd een zomaar strafschop tegen. Nadien wist eigenlijk niemand waarom die gegeven werd, maar referee Van Leeuwen zou vasthouden van een NEO-verdediger hebben gezien. Uiterst dubieus, maar Christiaan Ercan pakte dat presentje uiteraard dankbaar uit: 2-2

 

Het eerste puntverlies voor NEO derhalve en uiteindelijk liet de ploeg Suryoye veel te lang in leven. Dat je dan uiteindelijk het deksel op de neus krijgt is een ongeschreven voetbalwet. Complimenten aan Suryoye dat bleef geloven in een resultaat en dat geloof uiteindelijk, met wat fortuin, beloond zag. NEO blijft ongeslagen en deelt de eerste plek nu met de noabers van Achilles’12, terwijl SDC’12, Schalkaar en Eilermark naderden tot op een punt. Het is, zoals altijd, knap spannend in 2J

 

Komende zondag gaat NEO op bezoek bij het sterke Eilermark. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Bennie van der tuuk — 18 okt 2021
Neo 1 heeft jammer genoeg 2 punten laten liggen . Was totaal niet nodig . Maar dat gebeurt misschien nog wel vaker. Was trouwens geen beste wedstrijd. Van beide kanten niet trouwens. Kop op en door.
Wij blijven achter jullie staan boys.

NEO wint met 3-1 van Grol

Op een naargeestig Wooldrik speelden twee van de betere ploegen uit 2J tegen elkaar. Jammer,...
28-11-2021

Apollo 8 redt het niet op Tenerife

Een week geleden werd er nog nipt met 2-3 verloren in een stille De Veste. Maar het vertoonde...
24-11-2021

Sportbedrijf begint vorm te krijgen

Al in 2013 heeft de gemeente een principebesluit genomen tot het verzelfstandigen van de...
24-11-2021

Apollo 8 snel klaar met VCN

In aanloop naar de Europese return op Tenerife speelde Apollo 8 op zondag 21 november een...
22-11-2021

NEO pakt eerste periodetitel

In een enerverend duel op een goed niveau heeft NEO middels een 2-2 gelijkspel bij het sterke...
21-11-2021

Spektakel in stille De Veste

Het was een vreemde ambiance donderdagavond in De Veste. De allereerste internationale wedstrijd...
18-11-2021