Eerste winst van BVV Borne
18-10-2021
RSC IN ROSSUM MET 1-2 VERSLAGEN

Eerste winst van BVV Borne

De uitwedstrijd tegen RSC uit Rossum werd er een met weinig hoogtepunten en goed uitgespeelde kansen. Dit was overigens ook niet mogelijk op het bijna onbespeelbare veld. De eerste kleine mogelijkheden waren voor de geelzwarten. Ze werden echter, nog voor het echt gevaarlijk kon worden, onschadelijk gemaakt door de verdediging van RSC. In de 17e minuut was het dan toch raak. Een vlot lopende aanval werd door een verdediger van RSC tot corner verwerkt. De hierop volgende cornerbal werd half verwerkt door de gastheren en kon opnieuw worden ingebracht. Deze voorzet werd door Martijn Hofman goed verlengd en via binnenkant paal verdween de bal achter de keeper: 0-1.

 

Strafschop

Na deze voorsprong bleven de geelzwarten het betere van het spel houden. Door het vroege storen waren het alleen de lange ballen van RSC die voor gevaar zorgden. De verdediging onder leiding van Jorrit Jongman gaf geen krimp en zo leken de geelzwarten met een 0-1 voorsprong te kunnen gaan rusten. Echter, net zoals de voorgaande weken ging het ook nu vlak voor rust verkeerd. Een ingooi ver op de helft van RSC leverde balverlies op en de lange bal kwam deze keer enigszins gelukkig bij de spits van de roodhemden. Even leek doelman Post de bal nog te kunnen keren. Hij was echter iets te laat en raakte de spits van RSC zodanig dat de goed leidende scheidsrechter niets anders kon dan de bal op de stip te leggen. Danny Oude Lashof schoot de bal snoeihard binnen: 1-1.

 

Tweede helft

De mannen van Mark Dijkstra bleven in een zege geloven, zo bleek ook de tweede helft. Met enkele kleine veranderingen kreeg RSC iets meer grip op het spel van BVV Borne. Hierdoor werden veel duels uitgevochten op het middenveld en moesten beide teams het hebben van enkele afstandsschoten. Deze ballen verdwenen voor beide partijen ver naast of over het doel. Na een overtreding in de 53e minuut kreeg Borne een vrije schop net over de middellijn. De bal werd door Danny van Laar scherp voor de goal gebracht. De goed spelende Sander Toebes wist wel raad met dit buitenkansje en kwam voor de keeper om de bal tegen de touwen te koppen: 1-2.

 

Ondanks dat er nog ruim een half uur te voetballen was, kwamen de geelzwarten niet meer in gevaar en gaven ze in de tweede helft verder geen kansen meer weg. Een verdiende overwinning voor BVV Borne die haar inzet en goede spel na vier wedstrijden eindelijk beloond zag worden.

 

Komende zondag spelen de geelzwarten een thuiswedstrijd, ditmaal tegen Avanti Wilskracht uit Glanerbrug. Het duel op sportpark ’t Wooldrik begint om 14.00 uur.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024