NEO gelijk tegen Eilermark: 1-1
24-10-2021
ZWARTWITTEN DOEN ZICHZELF TEKORT IN GLANERBRUG

NEO gelijk tegen Eilermark: 1-1

Met de verdienstelijk spelende Ruben Esman op de plaats van de afwezige Kevin Roesink, maar nog steeds zonder de geblesseerden Coen ten Tusscher en Ron Spoler begon NEO dramatisch aan het uitduel tegen Eilermark. Al na vijf minuten profiteerde Boy Strijker van een erg ongelukkig moment in de NEO-achterhoede. Doelman Jesper Huisman wilde een bal wegwerken, maar hij schoot het leer tegen Frank Valley op, waarna het een koud kunstje voor Strijker was de bal in het lege doel te prikken: 1-0.

 

Het duurde even voor NEO van de schrik bekomen was, maar nadat een tweede Eilermark-goal gelukkig werd afgekeurd ging de ploeg van Michel Steggink beter spelen en kreeg het ook de nodige kansen. Twee keer Jochem Stam en Rick ten Tusscher wisten hun kansen echter helaas niet in een treffer om te zetten. Met een 1-0 ruststand werden de kleedkamers opgezocht.

 

Tweede helft

Na de pauze nam NEO het heft steeds meer in handen en Eilermark moest zich vaak noodgedwongen groeperen rond het eigen strafschopgebied. Uiteraard moest NEO wel beducht zijn op de counters van de thuisclub, die vorige week zelfs met 9 tegen 11 nog drie keer wist te scoren. Boy Strijker benutte de spaarzame kans die Eilermark in het tweede bedrijf kreeg gelukkig niet. De wedstrijd werd wat grimmiger en de assistent-scheidsrechter van de blauwhemden leek een automatisch hefboommechanisme in zijn arm te hebben, want bij nagenoeg elke aanval ging zijn vlag omhoog.

 

NEO probeerde, zoals altijd, met verzorgd positiespel, de vijandelijke verdediging te slechten, maar door goed keeperswerk van de Glanerbrugse goalie Daylan Kuipers, een foutieve eindpass én het missen van de absolute scherpte bij de NEO-voorwaartsen leek het duel in een enorme deceptie te eindigen. Tot vlak voor tijd Jochem Stam een hoekschop dusdanig goed nam dat Jesse Keur de dik verdiende en luid bejubelde gelijkmaker binnenkopte: 1-1.

 

Komende zondag komt ATC’65, de ploeg van René Remie, naar ’t Wooldrik. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

 

foto's: © Jaap Engelsman

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Bennie van der tuuk — 25 okt 2021
Neo 1 neemt 1 punt mee naar Borne. En dat van titel kandidaat (Sc Eilermark) . Het hadden er ook 3 kunnen zijn met een beetje geluk.
Op naar as zondag (thuis
) tegen ATC 1 uit Hengelo . Wij supporters links van de tribune zijn er weer bij. Succes boys en hou de 3 punten in huis.

NEO wint met 3-1 van Grol

Op een naargeestig Wooldrik speelden twee van de betere ploegen uit 2J tegen elkaar. Jammer,...
28-11-2021

Apollo 8 redt het niet op Tenerife

Een week geleden werd er nog nipt met 2-3 verloren in een stille De Veste. Maar het vertoonde...
24-11-2021

Sportbedrijf begint vorm te krijgen

Al in 2013 heeft de gemeente een principebesluit genomen tot het verzelfstandigen van de...
24-11-2021

Apollo 8 snel klaar met VCN

In aanloop naar de Europese return op Tenerife speelde Apollo 8 op zondag 21 november een...
22-11-2021

NEO pakt eerste periodetitel

In een enerverend duel op een goed niveau heeft NEO middels een 2-2 gelijkspel bij het sterke...
21-11-2021

Spektakel in stille De Veste

Het was een vreemde ambiance donderdagavond in De Veste. De allereerste internationale wedstrijd...
18-11-2021