Pover NEO is al uitgebekerd
13-11-2021
PENALTY-NEDERLAAG TEGEN WVV'34 MAAKT EINDE AAN ILLUSIES

Pover NEO is al uitgebekerd

In een erg matige wedstrijd, en voor voorlopig de laatste keer met publiek, heeft NEO niet aan kunnen sluiten bij de vorm van de competitie. Het gedreven spelende WVV'34 won na het nemen van strafschoppen en dat was niet eens onverdiend.

 

Zonder vijf spelers die vorige week wel in de basis startten, begon NEO redelijk aan het duel, maar de echte drive en met name de accuratesse ontbrak bij veel spelers. NEO kwam voor rust nauwelijks tot kansen en zag dat WVV in het laatste deel voor de pauze steeds vaker voor het doel van Thijs Terhalle opdook. Het leverde overigens maar een paar kleine kansen op en 0-0 halverwege leek logisch. Tot een schotje van Gijs Pierik totaal verkeerd werd beoordeeld door Terhalle en de bal pardoes in het doel verdween: 0-1.

 

Tweede helft

\Na de thee een aantal andere spelers aan de start en NEO ging wel wat voortvarender te werk. Het euvel van de erg matige passing en slordigheden aan de bal leidden ook in het tweede bedrijf maar sporadisch tot mogelijkheden. Tot de 71e minuut, toen Jesse Keur een uitstekende interceptie had, opstoomde naar het strafschopgebied en daar stond Stef Rompelaar, die de bal snoeihard in het dak van het doel ramde: 1-1.

 

In de laatste 20 minuten kon het duel alle kanten op. NEO miste via Stef Rompelaar nog een mooie kans en Ron Spoler had na een prachtige actie ook de 2-1 op de schoen, maar zijn inzet scheerde rakelings naast. Maar ook WVV kreeg nog een paar riante mogelijkheden en raakte, na een van richting veranderd schot, zelfs nog de buitenkant van de paal. Uiteindelijk bleef het gelijkspel op het scorebord staan. De penaltyreeks die op de 1-1 volgde werd beslist door de misser van Jesse Keur, want alle andere spelers scoorden.

 

NEO is derhalve uitgebekerd en kan zich focussen op het allesbeslissende duel om de eerste periode in de competitie, zondag 21 november in Schalkhaar.

 

foto's: © Jaap Engelsman

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Bennie van der tuuk — 13 nov 2021
Beker wedstrijd verloren so what.
De helft aan basis spelers deden niet mee.Wedstrijd tegen Schalkhaar veel belangrijker. Dan kan Neo de eerste periode pakken. Dus veel succes kerels.

Apollo 8 verliest opnieuw, maar blijft in de race

In aanloop naar de bekerfinale op Tweede paasdag liep Apollo 8 woensdagavond opnieuw tegen een...
29-03-2024

BZSV ten onder in doelpuntenfestijn

De Blauwwitters begonnen zaterdag gedreven aan het thuisduel tegen EMOS. De gasten kregen geen...
25-03-2024

Jarig BSS schaatst 5.500 euro bij elkaar

Het ene feestje is het andere niet. Dat bleek zaterdagmiddag nog meer eens toen het 25-jarig...
24-03-2024

BZSV en PW delen de punten

PW begon zaterdag sterk tegen BZSV en speelde aanvankelijk beter en feller dan de gasten uit...
18-03-2024

Apollo 8 naar halve finale landskampioenschap

Na een boeiende wedstrijd om de eerste plek in de kampioenspoule heeft Apollo 8 zich...
18-03-2024

NEO verliest nipt van DOS’37

Na een van NEO-kant wat afwachtende start zaterdagmiddag in Vriezenveen was de eerste kans voor...
17-03-2024