Pover NEO is al uitgebekerd
13-11-2021
PENALTY-NEDERLAAG TEGEN WVV'34 MAAKT EINDE AAN ILLUSIES

Pover NEO is al uitgebekerd

In een erg matige wedstrijd, en voor voorlopig de laatste keer met publiek, heeft NEO niet aan kunnen sluiten bij de vorm van de competitie. Het gedreven spelende WVV'34 won na het nemen van strafschoppen en dat was niet eens onverdiend.

 

Zonder vijf spelers die vorige week wel in de basis startten, begon NEO redelijk aan het duel, maar de echte drive en met name de accuratesse ontbrak bij veel spelers. NEO kwam voor rust nauwelijks tot kansen en zag dat WVV in het laatste deel voor de pauze steeds vaker voor het doel van Thijs Terhalle opdook. Het leverde overigens maar een paar kleine kansen op en 0-0 halverwege leek logisch. Tot een schotje van Gijs Pierik totaal verkeerd werd beoordeeld door Terhalle en de bal pardoes in het doel verdween: 0-1.

 

Tweede helft

\Na de thee een aantal andere spelers aan de start en NEO ging wel wat voortvarender te werk. Het euvel van de erg matige passing en slordigheden aan de bal leidden ook in het tweede bedrijf maar sporadisch tot mogelijkheden. Tot de 71e minuut, toen Jesse Keur een uitstekende interceptie had, opstoomde naar het strafschopgebied en daar stond Stef Rompelaar, die de bal snoeihard in het dak van het doel ramde: 1-1.

 

In de laatste 20 minuten kon het duel alle kanten op. NEO miste via Stef Rompelaar nog een mooie kans en Ron Spoler had na een prachtige actie ook de 2-1 op de schoen, maar zijn inzet scheerde rakelings naast. Maar ook WVV kreeg nog een paar riante mogelijkheden en raakte, na een van richting veranderd schot, zelfs nog de buitenkant van de paal. Uiteindelijk bleef het gelijkspel op het scorebord staan. De penaltyreeks die op de 1-1 volgde werd beslist door de misser van Jesse Keur, want alle andere spelers scoorden.

 

NEO is derhalve uitgebekerd en kan zich focussen op het allesbeslissende duel om de eerste periode in de competitie, zondag 21 november in Schalkhaar.

 

foto's: © Jaap Engelsman

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Bennie van der tuuk — 13 nov 2021
Beker wedstrijd verloren so what.
De helft aan basis spelers deden niet mee.Wedstrijd tegen Schalkhaar veel belangrijker. Dan kan Neo de eerste periode pakken. Dus veel succes kerels.

NEO wint met 3-1 van Grol

Op een naargeestig Wooldrik speelden twee van de betere ploegen uit 2J tegen elkaar. Jammer,...
28-11-2021

Apollo 8 redt het niet op Tenerife

Een week geleden werd er nog nipt met 2-3 verloren in een stille De Veste. Maar het vertoonde...
24-11-2021

Sportbedrijf begint vorm te krijgen

Al in 2013 heeft de gemeente een principebesluit genomen tot het verzelfstandigen van de...
24-11-2021

Apollo 8 snel klaar met VCN

In aanloop naar de Europese return op Tenerife speelde Apollo 8 op zondag 21 november een...
22-11-2021

NEO pakt eerste periodetitel

In een enerverend duel op een goed niveau heeft NEO middels een 2-2 gelijkspel bij het sterke...
21-11-2021

Spektakel in stille De Veste

Het was een vreemde ambiance donderdagavond in De Veste. De allereerste internationale wedstrijd...
18-11-2021