NEO wint met 3-1 van Grol
28-11-2021
GEWELDIG HALF UUR VORMT DE BASIS VOOR OVERWINNING

NEO wint met 3-1 van Grol

Op een naargeestig Wooldrik speelden twee van de betere ploegen uit 2J tegen elkaar. Jammer, want het boeiende en goede duel had absoluut publiek verdiend. NEO begon sterk, want na twee minuten al had Stef Rompelaar een mooie rush over de rechterkant in huis, maar zijn schot werd nipt gered door de goede goalie Wessel Baarslag. De eerste hoekschop voor Grol leverde meteen een goal op. De sterk keepende Thijs Terhalle kon de bal niet voldoende raken en Rico Lammerdink benutte de rebound vakkundig: 0-1.

 

Buitenspel?

Wat volgde was wellicht het beste half uur van deze competitie. NEO wervelde bij vlagen met sterk combinatiespel en dat leverde meerdere kansen op. Stef Rompelaar schoot net naast en nadat Terhalle nog een keer handelend op moest treden leek NEO op 1-1 te komen. Een schot van Ron Spoler kon niet goed verwerkt worden door Baarslag en Jochem Stam prikte van dichtbij de 1-1 binnen. Uit buitenspelpositie zo oordeelde de assistent, maar de samenvatting liet na afloop duidelijk zien dat dat niet het geval was.

 

NEO liet zich niet ontmoedigen en nadat een scrimmage, na een vrije trap van Jochem Stam, net geen resultaat opleverde, was het na ruim 20 minuten wel raak. Rick ten Tusscher zette Ron Spoler aan het werk die met een panna zijn tegenstander het bos instuurde. Zijn pass op Kevin Roesink was vervolgens op maat en de jonge rechtsback scoorde feilloos: 1-1. Nauwelijks drie minuten later was de voorsprong een feit. De alweer sterk spelende Jochem Stam zette met een mooie pass Stef Rompelaar aan het werk en de spits maakte het karwei met een fraaie stift af: 2-1.

 

Ron Spoler had zijn goede eerste helft vervolgens kunnen bekronen met een goal, maar na een fraaie actie was zijn schot een makkelijke prooi voor Baarslag. De laatste kans voor NEO ontstond door een sublieme steekpass van Max Brunninkhuis op dezelfde Spoler. Helaas verzandde zijn voorzet in een mêlee van spelers. Grol-spits Luc Berendsen kwam vervolgens nog goed weg met een gele kaart na een forse overtreding op Max Brunninkhuis, nota bene in het strafschopgebied van NEO. De laatste tien minuten voor de thee waren voor Grol, dat weliswaar geen uitgespeelde kansen opleverde, maar de gasten hadden wel pech dat een voorzet van links de lat schampte; 2-1 bij rust derhalve.

 

Tweede helft

NEO begon geconcentreerd aan het tweede bedrijf. Na een mooie combinatie tussen Ron Spoler en de later flink geblesseerd geraakte Mauro Lohuis werd de inzet van Stef Rompelaar bij de eerste paal ternauwernood geblokt. Alweer Spoler speelde zich na een kleine tien minuten uitstekend vrij op links, maar zijn schot ging net naast. Grol begon zich vervolgens flink te roeren en Luc Berendsen leek na ruim tien minuten de 2-2 te gaan scoren. Al dan niet uit buitenspelpositie kon hij alleen op Thijs Terhalle af, maar de normaal zo trefzekere spits schoof de bal gelukkig centimeters naast.

 

Na een uur had Jesse Keur de wedstrijd in het slot kunnen gooien, maar de frêle middenvelder stuitte met zijn schot alweer op Baarslag, overigens na een subtiele assist van Ron Spoler. Op driekwart van de wedstrijd had Grol het duel een andere wending kunnen geven. Eerst werd een bal na tam ingrijpen van de NEO-defensie hoog over geschoten en vervolgens dook Luc Berendsen alweer moederziel alleen op voor Thijs Terhalle. Dit keer waren de voeten van de NEO-goalie te machtig voor de Grol-spits.

 

In de laatste tien minuten golfde het spel op en neer, met de twee beste mogelijkheden voor NEO. Na goed storen veroverde Stef Rompelaar de bal, maar zag het leer van de lijn gehaald en Jochem Stam schoot over nadat hij bediend was door alweer Ron Spoler. Ook claimde NEO nog een strafschop toen Stef Rompelaar na een corner onder zijn voet geschopt werd. Vlak voor tijd besliste NEO het duel evenwel. Jesse Keur was alert na een op een hoekschop volgende scrimmage en tikte van dichtbij de 3-1 tegen de touwen.

 

Vertekend beeld

De laatste minuten kwam de NEO-defensie onder leiding van de soeverein spelende Frank Valley niet meer in de problemen en Thijs Terhalle bekroonde zijn optreden met een mooie redding op een lastige kopbal. NEO bleef ongeslagen derhalve tegen alweer een goede tegenstander die het nog menig opponent lastig zal gaan maken dit seizoen. Met alle afgelastingen krijgt de stand in 2J een vertekend beeld, maar NEO consolideerde zijn koppositie met Bon Boys op slechts twee punten afstand.

 

Volgende week staat in principe het uitduel bij Lemelerveld op het programma, maar de KNVB zal lopende deze week wel tot opschorting van het programma besluiten, tenzij de Tweede Kamer concessies doet wat betreft het mogen trainen in de avonduren, maar die kans lijkt op voorhand klein. Waarschijnlijk is de winterstop hiermee aangebroken….

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Bennie Van der tuuk — 29 nov 2021
Ja het wordt eentonig.
Maar wat kan ik genieten van Neo1.
Wederom gewonnen, en dat van een kampioens kandidaat.
Chapeau mannen.
Succes tegen de volgende tegenstander.

Joy Beune tweede op NK Allround

Joy Beune is zondag op het Nederlands Kampioenschap Allround in het Heerenveense IJsstadion...
23-01-2022

Mirjam Pol wint Dakar 2022

Na bijna 50 wedstrijduren op haar motor te hebben gezeten, kon ze het vrijdagmorgen eindelijk...
14-01-2022

Mirjam Pol verdedigt voorsprong met verve

Maandag had de special stage alles wat een Dakar etappe hoort te hebben. Mirjam Pol, de Bornse...
11-01-2022

Apollo 8 begint 2022 met verlies

De dames van Apollo 8 speelden hun eerste wedstrijd in het nieuwe jaar thuis tegen VV Utrecht....
10-01-2022

Pol tweede week in met koppositie damesklassement

Na de ingekorte zesde special werd zaterdags op de rustdag duidelijk dat Mirjam nog steeds een...
09-01-2022

Mirjam Pol berust in neutralisatie

Nadat de zesde etappe werd geneutraliseerd is Mirjam Pol ondertussen via de openbare weg weer...
07-01-2022