NEO klopt ATC’65 in Hengelo
01-05-2022
STERKE EERSTE HELFT OPMAAT VOOR 1-2 WINST

NEO klopt ATC’65 in Hengelo

NEO ging in Hengelo als een furie van start en ATC'65 wist zich in die fase totaal geen raad met de vlot lopende combinaties en steeds weer opstomende backs en middenvelders. Al na twee minuten moest doelman Niels Ensink zich strekken om een strakke hoekschop van Rick ten Tusscher over te tikken en nadat de zeer actieve en balvaste Twan Weghorst een voorzet net niet kon verzilveren maakte hij het even later Ensink zo lastig dat die de bal kwijtraakte. Het leidde uiteindelijk tot een schot van Mauro Lohuis dat nipt naast ging.

 

Max Brunninkhuis

De Bornse gasten regen de kansen aaneen en na een slim hakje van Ron Spoler schoot Mauro Lohuis weer net naast en Twan Weghorst deed hetzelfde nadat hij zich op de rand van de 16 meter prachtig vrij had gekapt. Na twintig minuten een klassieke scrimmage voor de ATC-goal en de Hengelose defensie wist de bal met moeite tot hoekschop te verwerken. Het bleek uitstel van executie. De bewuste hoekschop van Rick ten Tusscher was weer scherp, raakte de paal, maar via via belandde de bal bij Max Brunninkhuis die het net deed bollen: 0-1 en meer dan verdiend op dat moment.

 

De eerste echte kans voor ATC'65 ontstond na 25 minuten. Balverlies leidde tot een opstomende rechterspits die in ideale schietpositie leek te komen. Gelukkig voor NEO besloot hij tot een breedtepass die kon worden onderschept. Nadat Kevin Roesink een schot op het laatste moment geblokt zag en dezelfde Roesink wellicht een strafschop had moeten krijgen, viel na ruim een half uur de 0-2, een geweldige goal. NEO combineerde soepel door het hart van de ATC-defensie en de aanval werd subliem afgerond door Ron Spoler. In de laatste paar minuten voor de pauze kreeg ATC wat meer grip op NEO en nadat Bas Geessink uit kansrijke positie naast kopte deed Gilian Wilms het net iets later beter. Een voorzet van links werd geheel vrijstaand van dichtbij ingekopt, onhoudbaar voor Thijs Terhalle. 1-2 bij rust derhalve en dat was gezien de veldverhoudingen te mager voor NEO.

 

Tweede helft

Na de pauze begon NEO weer sterk. Kevin Roesink produceerde een foutieve slotpass in kansrijke positie, Jochem Stam kon een voorzet van Wessel Bom net niet controleren en na een fraaie pass van Mauro Lohuis punterde Ron Spoler de bal richting het doel en Ensink had mazzel dat de bal tussen zijn beide benen klem kwam te zitten. Ook na tien minuten was Ron Spoler het eindstation van een vlotte aanval. Zijn schot ging echter naast.

 

In het vervolg van het tweede bedrijf kreeg ATC'65 steeds meer vat op de wedstrijd, met name door het veld erg breed te houden. De ingevallen Tyrese Gijsbertha ontpopte zich daarbij tot een aanwinst in de Hengelose frontlinie. Het leverde het team van René Remie echter nauwelijks uitgespeelde kansen op, ondanks dat de dreiging er voortdurend was. Een paar schoten van afstand waren een makkelijke prooi voor Thijs Terhalle, een aantal voorzetten konden tot hoekschop worden verwerkt en die waren altijd een prooi voor de kopsterke NEO-defensie waarin Jesse Keur een sterke partij speelde.

 

Frisse krachten

Halverwege het tweede bedrijf bracht Michel Steggink met Mark Freriks en Coen ten Tusscher twee frisse krachten in een NEO-ploeg, die in de eerste helft erg veel energie had verbruikt. ATC bleef een licht overwicht houden, maar eigenlijk waren de beste kansen nog voor NEO. Een lob van Max Brunninkhuis was net te kort en Jochem Stam schoot na een vloeiende counter op de paal. Na een minuut of vier blessuretijd vond arbiter Molenaar het welletjes en kon NEO drie kostbare punten bijschrijven.

 

Komende zondag ontvangen de zwartwitten SDC’12 op ’t Wooldrik. Het duel begint om 14.00 uur.

 

foto’s: © Herman Lansink Rotgerink

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Bennie van der tuuk — 02 mei 2022
Weer gewonnen .
En door.

Kampioenschap komt steeds dichterbij.

Olympisch vuur langs basisscholen

Van ‘zomer’ is nog steeds geen sprake met de huidige temperaturen en voortdurende...
21-06-2024

Groots onthaal voor kleine stappers

Zo’n duizend wandelaars gingen maandagavond van start voor de Avondvierdaagse in Borne....
06-06-2024

Stefan Boermans pakt Olympisch ticket

Bij Stefan Boermans en Yorick de Groot kon woensdagmorgen in alle vroegte de kurk van de fles....
05-06-2024

Zo’n duizend wandelaars de paden op

Goedgemutst begonnen zo’n 1.000 deelnemers vandaag aan de eerste etappe van de...
03-06-2024

Ontknoping nadert voor Stefan Boermans

Beachvolleyballers Stefan Boermans en Yorick de Groot behaalden een derde plek in het...
03-06-2024

Beachhandballers willen scoren voor de Finals

In het weekend van zaterdag 8 en zondag 9 juni houdt Handbalvereniging Borhave weer haar...
03-06-2024