Apollo 8 naar finale om landstitel
02-05-2022
DINSDAG DE EERSTE WEDSTRIJD IN SLIEDRECHT; ZATERDAG IN BORNE DE TWEEDE

Apollo 8 naar finale om landstitel

Na de 0-3 overwinning in Zwolle had Apollo aan het winnen van twee sets voldoende om een finaleplek af te dwingen. In een sfeervolle sporthal De Veste kreeg het publiek een wedstrijd voorgetoverd waar alles in zat. Lange rally’s, kill blocks, veel fouten, gele kaarten en emoties zorgde voor een spannende ontknoping. De thuisploeg had het niet makkelijk tegen het stugge Regio Zwolle Volleybal. De stand ging direct gelijk op, maar de thuisploeg had moeite met de service van de bezoekers. Daardoor wist Zwolle een klein gaatje te slaan aan het einde van de set en ging het met de winst vandoor (22-25).

 

Veel servicefouten

Ook in de tweede set bleven de teams aan elkaar gewaagd, maar deze werd gekenmerkt door veel servicefouten, vooral aan Bornse zijde. Apollo 8 kwam van 15-18 nog terug tot 18 gelijk, maar het was opnieuw Zwolle dat de winst pakte in 22-25. De thuisploeg rechtte de rug en ging beter spelen waardoor het aan het begin van de derde set een grote voorsprong pakte. De servedruk ging omhoog en Zwolle kreeg geen vat op het Bornse spel. De winst ging naar de thuisploeg in 25-16.

 

In de vierde set ging het weer gelijk op tot 12-12. Door beslissingen van de scheidsrechters liepen de gemoederen aan beide kanten af en toe hoog op. Apollo 8 liet zich niet van de wijs brengen en pakte een kleine voorsprong van 16-14. Die voorsprong werd verder uitgebouwd. Op setpoint ging het publiek van De Veste staan om hun ploeg bij het beslissende punt te ondersteunen. Met 25-19 ging de winst naar de thuisploeg en bracht de stand op gelijke hoogte (2-2). Omdat Apollo 8 aan het winnen van twee sets voldoende had werd het punt uitgebreid gevierd door speelsters, staf en publiek. Om toch een winnaar toe te wijzen aan de wedstrijd werd de vijfde set een formaliteit. Die set ging ook naar de thuisploeg (15-12) en won daarmee de wedstrijd in vijf sets.

 

Knappe prestatie
“In een heerlijk drukke en sfeervolle Veste hebben we een hele knappe prestatie geleverd door na 0-2 achterstand drie sets op rij te winnen en daarmee een plek in de finale om de landstitel te bemachtigen,” vertelt een opgeluchte trainer Thijs Oosting. “Voor ons als coaches was het mooi om te zien dat hetgeen we hebben geleerd als team tot uiting kwam in deze wedstrijd. Een speciaal dankjewel gaat naar onze supporters die ons massaal hebben aangemoedigd, dat hielp ons er echt doorheen. Vanaf nu gaat de focus op de wedstrijden tegen Sliedrecht.”

 

Ontknoping komende zaterdag in Borne
De eerste finalewedstrijd is al op dinsdag 3 mei in Sliedrecht om 19.30 uur. Op zaterdag 7 mei wordt de tweede wedstrijd gespeeld in Borne. Om 15.00 uur klinkt het eerste fluitsignaal. Publiek is van harte welkom. Mocht na zaterdag de stand gelijk zijn, volgt de beslissende wedstrijd op 14 mei in Sliedrecht.

 

foto's: © Jan Bredewoud

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Bornse Rixt Hoogland Nederlands kampioen

Nadat Pascal Eenkhoorn op vrijdag en Riejanne Markus gisteren al het rood-wit-blauwe tricot...
26-06-2022

Nationale korfbaltoppers geven clinic

Groen Zwart viert deze maanden haar 100-jarig bestaan. Zo werd er in mei al een speciale...
24-06-2022

Mats Wieffer naar Feyenoord?

Volgens de laatste berichten in de transfermarkt maakt Mats Wieffer op korte termijn een...
22-06-2022

Haak of brei jij mee in de Winterdeken Challenge?

ADVERTORIAL • ‘3 l, 1st, rstv om rstv van vorige toer, 2 st in vlg steek’....
21-06-2022

Fietsmaatjes Borne ontvangt 1.600 euro

De Stichting Fietsmaatjes Borne heeft voor het ‘Bindingsevenement’ een mooie...
20-06-2022

2.500 euro voor BootcampNEO 60+

Woensdagavond ontving BootcampNEO 60+ dames en heren uit handen van Wouter Bos, de voorzitter...
16-06-2022