‘Ik kampioen? Oh nee toch…’
BELG PATRICK VAN HORNE EUFORISCH NA DE ‘GROTE’ KAMPIOEN TE ZIJN

‘Ik kampioen? Oh nee toch…’

Hij had er, net alle andere meer dan 50 levende standbeelden die vandaag deelnamen aan het Kampioenschap Noordoost-Nederland voor living statues, al maanden naar toegeleefd. Als alles immers zou meewerken werd Borne op z’n Best het eerste festival in ons land waar iedereen ‘na twee jaar gedwongen stilte’ weer los zou kunnen gaan. En los gingen ze. Met de Belg Patrick van Horne voorop. Het plezier spatte eraf bij de beelden, en die vonk sloeg vervolgens ook weer over op het talrijke publiek, dat genoot van de fratsen, de kunstzinnige performances en de aandoenlijk acterende kinderen.

 

‘Zelden zo’n hoog niveau’

De 35.000 bezoekers die voor het laatst in 2019 langs de beelden schuifelden, waren er vandaag opnieuw. Geholpen door het vale zonnetje, maar vooral ook door het feit dat het de hele dag droog bleef, was het voor hen heerlijk toeven langs alles wat zich in de smalle straatjes van Oud Borne had opgesteld. En dat was nogal wat. Want behalve Patrick van Horne, gestoken in een Mondriaanse outfit met zijn act La Promenade / De Wandeling, waren het bijvoorbeeld Bacchus, Hugo de Groot, Vadertje Tijd, John Frost en Max Verstappen die hun opwachting maakten.

 

En wat te denken van de kinderacts waarvan de jury meermalen uitroep zelden zo’n hoog niveau aan deelnemers bij elkaar te hebben gezien. Of het nu de blauwe en roze kunstschildertjes waren, Vrouw Holle, het Bloemenmeisje, Doornroosje of het Weesmeisje. Kortom, het feest van de levende standbeelden in Oud Borne klopte vandaag weer eens als een bus.

 

En dan waren er nog die andere bussen, maar dan collectebussen. Zij vervingen de centenbakjes van de vijf Oekraïners die helaas op het laatste moment van deelname moesten afzien. Er werd grif gedoneerd. De uiteindelijke opbrengst zal later bekend worden gemaakt en ten goede komen aan de actie van de Hertmese Rian Jannink-Schabbink: ‘Hulp aan Oekraïne en vluchtelingen in Opole’.

 

De winnaars

Rond 17.00 uur kon presentator Dennis Wilt de uitslag van het kampioenschap bekend maken. Winnaar bij de junioren werd de act Click!, gevolgd door de Levende grijpautomaat, terwijl Flos Puella beslag legde op de derde plek. Bij de volwassenen was het dus Patrick van Horne die met de eer ging strijken. Mejuffrouw Diggel werd tweede en Woman in the field veroverde het brons. De publieksprijs ging ten slotte naar Labyrinth bij de volwassenen en (alweer) Levende grijpautomaat bij de junioren. (BM/AJ/RH/LH/DdG)

 

 

 

Living statues 2022

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Koningsdag in de steigers

Opnieuw staat het centrum van Borne twee dagen in het teken van Koningsdag. Met vrijdagavond een...
23-04-2024

Borne blijkt ook fris op z’n Best

Voor velen was het weer zondagmiddag het gesprek van de dag. ‘Blijft het droog,...
21-04-2024

Verkeersmaatregelen tijdens Borne op z’n Best

Tijdens Borne op z’n Best worden bijna alle pleinen en parkeerplaatsen in het centrum van...
16-04-2024

Organisatie Borne op z’n Best popelt

Vandaag over twee weken, op zondag 21 april, is Borne weer op z’n Best. Voor de ruim...
07-04-2024

Paasvuur Borne met licht, warmte én regen

Hóe ze het deed, deed ze het… feit is dat het licht en de warmte die Annemarie...
31-03-2024

Lifestyle in Borne: ‘Blijven lachen!’

Vandaag, zondag, zou volgens de Bornse winkeliers de lente worden ingeluid. Alles beloofden ze...
24-03-2024