Oekraïners laten zondag verstek gaan
COLLECTEBUS VERVANGT HUN CENTENBAKJE

Oekraïners laten zondag verstek gaan

It’s not possible for us to come! But hope we'll meet one day’, zo begon Artur Gulko vrijdag zijn mail aan de organisatie van de living statues kampioenschappen komende zondag. Waarmee een definitieve streep kon door de komst van in totaal vijf Oekraïense standbeelden. Samen met zijn vriend Andrii zou Artur de act Travelling Green & Yellow uitbeelden. Beiden zijn vaste waarden voor het kampioenschap in Borne; in 2016 won Andrii al eens de tweede prijs met zijn act Cossack (foto boven).
 

‘Greetings to all the artists and citizens of Borne’

De volledige tekst van Artur luidt als volgt: ‘We are very appreciate your invitation for the festival but according to the current situation in Ukraine - War against Russia – it’s not possible for us to come! But hope we'll meet one day and can sit and talk about these days, days that are burning now, a lot of people and soldiers are dying for the freedom of Ukraine and Europe. Greetings to all the artists and citizens of Borne from us! Warm hug from Ukraine, Artur’.
 

Tot het laatst hebben de vijf Oekraïners gehoopt hun land te kunnen verlaten en naar Borne te kunnen afreizen. Maar helaas, het kwam er dus niet van. De organisatie heeft intussen besloten hun vijf sokkels komende zondag toch als een soort van eerbetoon te plaatsen. Het traditionele centenbakje maakt daarbij plaats voor een collectebus. De opbrengst daarvan zal ten goede komen aan de actie van de Hertmese Rian Jannink-Schabbink: ‘Hulp aan Oekraïne en vluchtelingen in Opole’.

Dennis Wilt presenteert prijsuitreiking

Het living statues kampioenschap begint zondag om 12.00 uur en maakt zoals bekend deel uit van Borne op z’n Best. Tot 17.00 uur staat dan het gehele centrum van Borne bol van kunst, cultuur, muziek, kinderactiviteiten en ander vermaak. De prijsuitreiking van de living statues vindt dit keer plaats op het plein vóór het Kulturhus. Volwassenen en kinderen strijden dan onder meer om de Boris, een litho van de Bornse mammoet. Ook het publiek kan haar stem uitbrengen. Onder degenen die uiteindelijk de beste volwassene en het beste kind goed hebben voorspeld, worden enkele theaterbonnen verloot.
 

De prijsuitreiking wordt gepresenteerd door Dennis Wilt, de SBS6-weerman. In een laatste update vrijdagmorgen zei hij te verwachten dat het weer zondag een beetje zal meewerken. "Al zijn er modelberekeningen die een spat regen niet uitsluiten. Dus een kleine kans op een bui, maar ook geregeld zon." We gaan het meemaken…

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Koningsdag in de steigers

Opnieuw staat het centrum van Borne twee dagen in het teken van Koningsdag. Met vrijdagavond een...
23-04-2024

Borne blijkt ook fris op z’n Best

Voor velen was het weer zondagmiddag het gesprek van de dag. ‘Blijft het droog,...
21-04-2024

Verkeersmaatregelen tijdens Borne op z’n Best

Tijdens Borne op z’n Best worden bijna alle pleinen en parkeerplaatsen in het centrum van...
16-04-2024

Organisatie Borne op z’n Best popelt

Vandaag over twee weken, op zondag 21 april, is Borne weer op z’n Best. Voor de ruim...
07-04-2024

Paasvuur Borne met licht, warmte én regen

Hóe ze het deed, deed ze het… feit is dat het licht en de warmte die Annemarie...
31-03-2024

Lifestyle in Borne: ‘Blijven lachen!’

Vandaag, zondag, zou volgens de Bornse winkeliers de lente worden ingeluid. Alles beloofden ze...
24-03-2024