Borne blijkt ook fris op z’n Best
TIENDUIZENDEN GENIETEN VOLOP VAN ‘VAN ALLES WAT’

Borne blijkt ook fris op z’n Best

Voor velen was het weer zondagmiddag het gesprek van de dag. ‘Blijft het droog, of…’ En: ‘O, wat is het toch fijn als ook het zonnetje weer even schijnt’. Welnu, het bleef bijna droog en het zonnetje liet zich meermalen zien, op dat enkele kleine buitje na dan. Wat resteert is een overvolle en aangename zondagmiddag, die ondanks de frisse temperaturen toch de warmte proefde die Borne inderdaad zo best kan doen zijn. Met tienduizenden bezoekers die zich vergaapten aan en verkneukelden bij de living statues, genoten van de koren en orkesten, blij waren een lege plek op de terrassen te kunnen scoren of apetrots jongleerden op het plein voor het Kulturhus.
 

Publiekslieveling Tante T

Het gonsde kortom weer als vanouds in het dorpscentrum. Daar waar 53 standbeelden uit binnen- en buitenland streden om de eeuwige roem van ‘Borne’ en menigeen meelevend en/of verbaasd de verrichtingen van Tante T volgden die hoog in haar kegel van links naar rechts en van voor naar achter boog om haar publiek te vermaken. En het lukte haar moeiteloos. Tijdens de prijsuitreiking pakte ze dan ook vol trots de publieksprijs, net zoals de Schilderende Ballerina dat deed bij de kids.

 

Voor de deskundige jury golden andere normen en zij waardeerden De vis wordt duur betaald (zie ook de hoofdfoto) bij de volwassenen en de Profvoetballer bij de kids als allerbesten. De volledige uitslag vind je in onze special. 

 

Overvol

Maar er was vanmiddag nog zoveel meer te beleven. Neem het Filmhuis Borne dat een overvolle winkelruimte trok met de vertoning van shorts films, of de kunst- en creatief markt, die weer een geheel ander publiek bedienden en waar het snuffelen dan wel kopen van ‘iets leuks’ centraal stond. Of de uitgaanders die zich helemaal thuis voelden op het Rheineplein, om daar van lekkere bieren of andere alcoholische dranken te proeven en ondertussen iets hartigs verorberden bij een van de foodkramen. Om nog maar te zwijgen van de fijnproevers die zich op het gezellige streekmarktje bij de HEMA tegoed deden aan de Bornse lekkernijen.
 

Ook op het plein voor het Kulturhus was het een drukte van belang. Daar waar het thema circus centraal stond en het veelal jonge publiek zelf aan de slag kon om haar behendigheid te tonen. Optredens van dansgroepen en straatmuzikanten zorgden er voor een extra vrolijke noot. Net zoals theaterschool Luna dat deed in de Grotestraat en niet te vergeten alle koren, orkesten en blaaskapellen die op diverse plekken in het centrum hun vrolijkheid wel van de daken leken te willen zingen en te spelen.
 

Kortom, Borne op z’n Best kan weer in de boeken worden bijgeschreven als een bijzonder succesvolle editie en verwachtingsvolle start van het nieuwe seizoen. (DdG/RH/AJ/BM)

 

(meer foto’s op onze Facebookpagina)

 

Borne op z'n Best 2024

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Zeepkistenrace opnieuw groot succes

“Na een succesvolle herstart in 2023 is de zeepkistenrace ook dit jaar weer in Azelo. We...
23-06-2024

Haringparty levert 16.000 euro op

Het eerste vaatje nieuwe haring bracht donderdagavond maar liefst 16.000 euro op. Het mooie...
20-06-2024

Bornse Haringparty wil het nóg beter doen

Voor de organisatoren van de Bornse Haringparty lijkt het op het eerste oog ‘appeltje...
10-06-2024

Hobby-jager Herbert Sonder verschalkt Spassvogel

Hij is al zeven jaar lid van de Bornse Schuttersvereniging, maar bleef de afgelopen jaren door...
08-06-2024

Bornsche Maten beleeft sportief topweekend

Zaterdag rond de middag, het BeekparkFestival ’24 is dan nog niet eens halverwege, kunnen...
08-06-2024

Wie volgt Schutterskoning René Morshuis op?

Volgende week zaterdag vanaf 15.00 uur staat op de weide aan de Twickelerblokweg, in het...
30-05-2024