21 april 2024

Borne op z'n Best

 

Op deze pagina's vind je alles over Borne op z'n Best. De laatste editie, op 21 april 2024, werd weer een enorm succes. Vele tienduizenden bezoekers genoten van een geweldige middag. Kijk voor een terugblik maar eens op de fotopagina...

 

In 2025 zal Borne op z'n Best worden gehouden op zondag 13 april.

 

Zondag 21 april 2024 bruist het weer in Borne!

 

Naar schatting 35.000 bezoekers schuifelden vorig jaar door Oud Borne langs de levende standbeelden tijdens het Open Kampioenschap NO-Nederland voor Living statues. Dit kampioenschap is dan ook de vertrouwde publiekstrekker van het jaarlijkse evenement ‘Borne op z’n Best’, waarin Bornenaren laten zien wat ze in huis hebben op cultureel, kunstzinnig en muzikaal gebied. Op zondag 21 april is het weer zover.

 

Vol programma

Alom in het centrum - op pleinen, in straten en in kerken - treden koren, orkesten, bands en dansgroepen op. Zo is er de kunstmarkt Kunst in Borne waar kunstliefhebbers hun hart kunnen ophalen, laten Bornse creatievelingen zien welke kwaliteiten ze allemaal in huis hebben en maken drie Bornse blaaskapellen er hun eigen festivalletje van.

 

Nieuw dit jaar is de deelname van het Filmhuis Borne. In het leegstaande winkelpand naast Het Broekenhuis aan de Nieuwe Markt creëert zij haar unieke bioscoop waarin de hele middag zogenaamde shortfilms worden vertoond. Iets verderop, bij de HEMA, kun je tal van Bornse streekproducten tegenkomen.

 

En meer...

Vaste onderdelen van Borne op z’n Best zijn verder de talloze optredens van koren en orkesten, het jeugdplein vol leuke dansoptredens en kinderactiviteiten. De gezellige terrassen én de koopzondag completeren de dag. Kortom, 21 april bruist het weer in Borne!

 

In deze special op BorneBoeit houden we je in de aanloop naar 21 april op de hoogte van alle ins en outs, nieuwtjes en praktische informatie. En natuurlijk zullen we uitgebreid verslag doen van het evenement dat hoog gewaardeerd wordt door bezoekers van buiten Borne, maar zeker ook door de Bornenaren zelf.