BZSV doet zichzelf tekort in Bornerbroek
06-02-2023
INTENSE STRIJD EINDIGT IN 3-1 VERLIES

BZSV doet zichzelf tekort in Bornerbroek

De Blauwwitters schoten zaterdag in en tegen Bornerbroek fanatiek uit de startblokken en zaten er kort op. Helaas leidde dit ook al vroeg in de wedstrijd tot twee gele kaarten, voor Emiel Konink en Ruben Versteegen. Vooral laatstgenoemde mocht blij zijn dat het slechts bij geel bleef. Daarna zakten de Bornernaren in en lieten de bal aan de gastheren. Ze behielden echter de controle wat ertoe leidde dat Bornerbroek niet tot grote kansen wist te komen. Een paar afstandsschoten werden goed gepareerd door keeper Tom Markvoort. De grootste kansen waren voor De Blauwwitters zelf.

 

De eerste kans was voor Ben Kamers die, na een perfecte pass van achteruit, alleen voor de goal kwam. Helaas schoot hij tegen doelman Lars Kroezen op. Na ongeveer 35 minuten ging ook Bas Siccama alleen op de doelman af, maar hij werd net genoeg gehinderd door een verdediger. Daardoor kwam zijn schot niet goed uit de verf. Wegens het vele oponthoud liet de scheidsrechter maar liefst zeven minuten bijtellen, maar dat veranderde niets aan de ruststand.

 

Tweede helft

De Blauwwitters probeerden de goede lijn van de eerste helft na rust door te trekken, maar kregen in de 52ste minuut een flinke domper te verwerken. Bornerbroek aanvaller Dwight van den Blink draaide met de bal kort weg van zijn directe verdediger en plaatste de bal strak in de hoek. Vijf minuten later leken alle goede bedoelingen de prullenbak in te kunnen, toen Emiel Konink zijn tweede gele kaart pakte. Daardoor moesten De Blauwwitters het laatste half uur verder met tien man.

 

Bornerbroek kreeg hierdoor eindelijk wat meer ruimte. Dat resulteerde ook meteen in grotere kansen. In de 62e minuut verdubbelde Bornerbroek dan ook de score. Het was opnieuw aanvaller Van den Blink die, na een vlot lopende aanval, de bal hard in het dak van het doel schoot. De ploeg uit Borne probeerde de schade te beperken, door verdedigend goed georganiseerd te blijven voetballen. Hier slaagde het aardig in. Een kwartier voor tijd kwam Bornerbroek desondanks op 3-0. Winston Somhorst wilde de bal van achteruit wegwerken, maar nam te veel tijd. Daardoor kon zijn bal worden geblokt door Sander Kuik. De bal belandde vervolgens uit de kluts achter doelman Tom Markvoort.

 

Ondanks de numerieke minderheid bleven De Blauwwitters vechten voor wat ze waard waren. Vijf minuten voor tijd leverde dat een doelpunt op. Hoewel niet meer dan een eretreffer, was deze wel dik verdiend. Een goeie voorzet van Bas Siccama werd door Ben Kamers in één keer achter doelman Kroezen geschoten. Hiermee werd de eindstand bepaald op 3-1.

 

Komend weekend mag BZSV thuis de strijd aangaan met SV Rijssen. De wedstrijd op sportpark ’t Wooldrik begint om 14.30 uur.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Zuur verlies voor BZSV tegen Achilles Enschede

De heenwedstrijd tegen Achilles Enschede eind september eindigde nog in een flinke 6-0 nederlaag...
26-02-2024

NEO boekt eclatante zege op RKZVC

Vanaf de start was NEO zondagmiddag de bovenliggende partij en RKZVC hoopte op een spaarzame...
26-02-2024

Apollo 8 start kampioenspoule met winst

Apollo 8 is de kampioenspoule in de eredivisie volleybal uitstekend gestart. In sporthal De...
25-02-2024

Sportief vakantievertier voor 170 kinderen

Zet 170 kinderen, vier buurtsportcoaches en zes (sport)verenigingen bij elkaar en je hebt een...
20-02-2024

Joy Beune sluit WK af met brons

De vraag die zondagavond laat op ieders lippen lag, was: ‘Zou ze het wel kunnen?’...
19-02-2024

Magistrale Beune pakt tweede goud

Op de vierde en laatste dag van het WK-Afstanden schaatstoernooi in het Canadese Calgary heeft...
18-02-2024