BZSV onderuit in en tegen Mariënheem
06-03-2023
DOELPUNTRIJK DUEL EINDIGT IN 5-4

BZSV onderuit in en tegen Mariënheem

Vanwege het overlijden van erelid Geert Kremer speelden de Blauwwitters in en tegen Mariënheem met rouwbanden om en werd er bij aanvang van de wedstrijd eerst een minuut stilte gehouden. In de beginfase van de wedstrijd waren de Bornenaren heer en meester. Ze combineerden goed en het was wachten op de openingstreffer. Na tien minuten was het zover. Een lange bal van Joey Snijders werd goed gecontroleerd door Ben Kamers, die op zijn beurt Kent Arslani bereikte. Arslani speelde fraai zijn man uit en wist met een geplaatst schot keeper Sietse Koenjer te passeren.

 

In evenwicht

De openingstreffer leek Mariënheem wakker te schudden, waarna het veel beter begon te voetballen. De Blauwwitters hadden hier niet direct het antwoord op en moesten na 25 minuten de tegentreffer incasseren. Het was aanvaller Maikel Lorkeers die over twintig meter prachtig raak schoot. Deze treffer bracht niet alleen de score, maar ook de spelverhouding weer in evenwicht. De ploegen leken daardoor met een gelijke stand te gaan rusten. Tot Winston Somhorst namens de Blauwwitters nog een hoekschop mocht nemen. Deze werd niet goed uitverdedigd door Mariënheem, waarop Jason Kimmels de afvallende bal goed binnenschoot.

 

Een mooie opsteker voor de ploeg uit Borne, dat zo kon gaan rusten met een 1-2 voorsprong. BZSV de Blauwwitters hield al rekening met een fel startend Mariënheem na rust en niets bleek minder waar. De Bornse formatie werd teruggedrukt, maar bleef zelf gevaarlijk middels de counter. Het was echter Mariënheem dat al snel de gelijkmaker maakte. Uit een goede voorzet vanaf de zijkant werd door Rinse Kleverkamp de 2-2 binnengekopt. De Blauwwitters waren het daarop even kwijt, wat ertoe leidde dat het 5 minuten later voor het eerst op achterstand kwam. Een fraaie steekpass van uitblinker Milan Lorkeers werd op waarde geschat door Maikel Lorkeers en hij bracht daarmee de stand op 3-2.

 

Meer aanvallend vermogen

Dat de Blauwwitters nog niet over de klap heen waren bleek wederom vijf minuten later, toen de beslissing leek te vallen. Dit keer was het aanvaller Mark Neimeijer die keeper Tom Markvoort verschalkte en zodoende tekende voor de 4-2. Daarop greep Trainer Ali Gozukeles in en schakelde over naar een 4-3-3 formatie, om zo meer aanvallend vermogen te creëren. Met succes. Na een goede aanval was Kent Arslani opnieuw het eindstation en hij wist de 4-3 te scoren. Met zijn aansluitingstreffer werd ook de spanning teruggebracht in de wedstrijd.

 

De spanning werd helemaal teruggebracht toen Joey Snijders nog geen twee minuten later de gelijkmaker binnenkopte. De ploeg uit Borne toonde hiermee aan over flink wat veerkracht te beschikken en het ging op zoek naar de overwinning. De overwinning ging echter naar de thuisploeg. De 5-4 kwam uit een voorzet, die met het nodige fortuin door Mark Neijmeijer werd binnen gewerkt. In de resterende minuten probeerden de Blauwwitters met veel lange ballen nog iets te creëren, maar wist het niet meer echt gevaarlijk te worden.

 

Komende zaterdag speelt BZSV de Blauwwitters thuis tegen de nummer vier van de competitie: AVC Heracles. Het duel op sportpark ’t Wooldrik begint om 14.30 uur en wordt voorafgegaan door de feestelijke opening van het nieuwe hoofdveld.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024