NEO wint slijtageslag en bereikt finale
12-06-2023
VOLHARDING IN VIERLINGSBEEK IN BLESSURETIJD MET 0-1 VERSLAGEN

NEO wint slijtageslag en bereikt finale

NEO begon erg matig aan de halve finale tegen Volharding in het Brabantse Vierlingsbeek en al na een minuut leverde een aanval van de thuisploeg over rechts een kansrijke kopbal op die echter simpel kon worden gepakt door Thijs Terhalle. Ook de volgende kans was voor de gastheren, de handige Tim Martens schoot rakelings naast. Het eerste wapenfeit van NEO was een schot van Jasper Scholten dat naast ging, waarna direct daarna Teun Jakobs namens Volharding de NEO-lat teisterde. Ook aanvoerder Mark Blenckers kreeg een scoringskans, maar moest zijn meerdere erkennen in Terhalle.

 

Kleine kansen

Na de drinkpauze kwam NEO beter in het spel en het leverde kleine kansen op via schoten van Max Brunninkhuis en Ron Spoler, een mislukte trap van Wessel Bom uit een hoekschop en Mauro Lohuis wiens lob te kort bleek. De grootste kans ontstond op slag van rust toen een geweldige pass van Max Brunninkhuis de slim vrijgelopen Wessel Bom bereikte die zijn volley van een meter of zeven echter hoog over zag gaan. Met de 0-0 ruststand mocht NEO uiteindelijk niet mopperen gezien de kansen die Volharding had laten liggen.

 

Tweede helft

Het tweede bedrijf kende een totaal ander verloop. NEO maakte een veel fittere indruk en het spel speelde zich voornamelijk op de helft van Volharding af dat er nog maar spaarzaam uit kon komen. Kevin van der Brug stond twee keer aan de basis van NEO-kansen. Eerst was de slotpass na een mooie actie net niet zorgvuldig genoeg, wat later sloot hij een topactie zelf af, maar de bal zeilde rakelings over.

 

Inmiddels was Coen ten Tusscher zijn broer Rick komen vervangen en schoof Mauro Lohuis door naar het middenveld. Halverwege het tweede bedrijf had dat bijna succes toen een ziedend schot van Lohuis maar met zeer veel moeite kon worden gestopt door goalie Bono Barten. Nadat Thijs Terhalle nog een fraaie redding in voorraad had na een kopbal uit een vrije trap en Jasper Scholten na een gekraakte vrije trap van Max Brunninkhuis uit ideale positie overschoot, leek een afmattende verlenging nabij. Totdat de blessuretijd aanbrak...

 

Goudhaantje Jasper Scholten

De zojuist ingevallen Twan Weghorst werd in een duel in de rug geduwd, maar de toegekende vrije trap van Bas Spenkelink leverde slechts een hoekschop op die zeer scherp werd ingebracht door Mauro Lohuis. In een mêlee van spelers was Jasper Scholten opnieuw het goudhaantje en gaf de bal het laatste zetje, heel NEO in euforie ontploffend. Volharding kwam de klap niet meer te boven en na nog een paar minuten floot de goed en rustig leidende arbiter Max Kok voor de laatste keer en daarmee was de finaleplek voor NEO een feit, waarin Best Vooruit de tegenstander zal zijn. De locatie zal binnenkort bekend worden gemaakt.

 

foto’s: © Jaap Engelsman

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Sportief vakantievertier voor 170 kinderen

Zet 170 kinderen, vier buurtsportcoaches en zes (sport)verenigingen bij elkaar en je hebt een...
20-02-2024

Joy Beune sluit WK af met brons

De vraag die zondagavond laat op ieders lippen lag, was: ‘Zou ze het wel kunnen?’...
19-02-2024

Magistrale Beune pakt tweede goud

Op de vierde en laatste dag van het WK-Afstanden schaatstoernooi in het Canadese Calgary heeft...
18-02-2024

Gouden WK start voor Joy Beune

Vandaag was het voor Joy Beune de eerste echte dag op de WK Afstanden in het Canadese Calgary....
16-02-2024

Hengelose ambtenaren doneren 2.205 euro

In het Bornse Kulturhus heeft het Jeugdfonds Sport & Cultuur Hengelo-Borne uit handen van...
16-02-2024

Gewoon, gezellig en uit volle borst

Het is een groep mensen die lol heeft in het samen liedjes zingen. Laagdrempelig en ontspannend....
14-02-2024