Borne pakt in Saasveld eerste uitwinst
06-11-2023
0-1 WINST OP SAASVELDIA LEIDT TOT DERDE PLEK OP RANGLIJST

Borne pakt in Saasveld eerste uitwinst

In dezelfde opstelling als vorige week ging Borne de strijd aan met de fysiek sterke Saasvelders. Het eerste kwart van de wedstrijd speelde zich vooral op het middenveld van de gastheren af. Verder dan een paar speldenprikjes van beide kanten kwamen beide teams niet. Vlak na het eerste kwart volgde de eerste kans voor Borne. Een afgeslagen corner viel voor de voeten van Mart Snippers, maar het was de sluitpost van Saasveldia die dit harde schot met zijn voeten pareerde.

 

Vlammend schot

Uit de daaropvolgende corner raakte Dwayne Lankheet geblesseerd en was Sander Toebes zijn vervanger. Het was dezelfde Toebes die ook de eerstvolgende kans op zijn naam mocht schrijven. Na een voorzet uit een vrije bal ging zijn grote kopkans over het doel.

 

Saasveldia stelde hier in het eerste bedrijf vrijwel niets tegenover, maar kreeg vlak voor rust een grote kans. Vanaf de rand van de zestienmeter volgde een vlammend schot. Tijn Wissink stond op de goede plek en hield de bal met zijn voeten uit de goal.

 

Doelpunt

In de tweede helft was de wind wat gedraaid en had de thuisploeg de wind letterlijk in de rug. Dit was tekenend voor de tweede helft, waar de nodige lange ballen hard richting de Bornse verdediging werden geschoten, in de hoop dat deze goed zouden vallen. Het was echter vlak na rust dat de 0-1 viel. Een goede aanval werd vanaf links hard voor de goal gebracht door Jesse Klein Teeselink. Het was Bram Geboers die deze bal op waarde schatte en zijn harde schot in de verre hoek achter de doelman zag eindigen. Een erg goede goal en de niet onverdiende voorsprong.

 

Na deze goal zette Saasveldia aan en probeerde het met lange ballen, voorzetten van de zijkanten en standaardsituaties kansen te creëren. Daarbij speelde de eerdergenoemde wind een grote rol en hierdoor kwam Borne een gedeelte van de tijd niet verder dan het wegschieten van de bal. De gastheren kopten over, zagen de bal op de paal eindigen en werden bijna in het zadel geholpen door een slippertje van Tijn Wissink, die verder weer een prima wedstrijd keepte. Via de ingevallen Wesley Assink was het bijna 0-2, maar het was de keeper die de vrije bal ternauwernood tot hoekschop kon verwerken. De bal die hieruit volgde werd door Toebes net naast gekopt.

 

Het laatste gedeelte van de wedstrijd was het veelal tegenhouden en proberen om in de omschakeling nog toe te slaan. Er werd door de jongens voor iedere meter gestreden. Een aantal minuten voor tijd was de grootste kans voor de thuisploeg. Een goed schot vanaf links passeerde Wissink, maar het was Jordy Dobbe die op de goede plek stond en de bal van de lijn kon halen. Borne hield stand en kon hiermee de eerste drie punten buitenshuis bijschrijven.

 

Komende zondag staat de uitwedstrijd tegen UD Weerselo op het programma. Het duel op sportpark De Echelpoel begint om 14.00 uur. De uitslagen en agenda van de andere Bornse sportclubs vind je op ons Sportplein.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Job ten Thije nieuwe trainer NEO

Bornenaar Job ten Thije wordt de nieuwe hoofdtrainer van NEO 1. De technische commissie ziet in...
07-12-2023

HSC maatje te groot voor BZSV

De Blauwwitters begonnen zaterdag zoals verwacht afwachtend en lieten de bal aan koploper HSC....
04-12-2023

Apollo 8 verliest van Sliedrecht Sport

Na de 3-0 overwinning op VC Sneek speelde Apollo 8 zaterdagavond tegen Sliedrecht Sport. In...
04-12-2023

Sterk NEO krijgt te weinig tegen WHC

Koploper WHC begon sterk en al na een paar minuten kopte de slimme Sargon Gouriye op de paal,...
03-12-2023

BZSV moet hoofd buigen voor Gorssel

BZSV, dat bij een overwinning de aansluiting kon vinden met de subtop, begon het thuisduel...
27-11-2023

NEO wint overtuigend van Grol

Na een korte periode van aftasten waren zondagmiddag in het uitduel tegen Grol de eerste kansen...
27-11-2023