NEO laat thuis dure punten liggen
13-11-2023
GELIJKSPEL TEGEN DALFSEN: 2-2

NEO laat thuis dure punten liggen

NEO begon goed, had meer de bal dan Dalfsen en al na vier minuten schoot Jasper Scholten op de paal. Nadat Stef Rompelaar nog een kans van dichtbij gekeerd zag door goalie Mark Knol viel halverwege het eerste bedrijf wat onverwacht de 0-1. Een vrije trap op het middenveld werd onvoldoende verwerkt door de NEO-defensie en het daaropvolgende schot van Joren Rietman leek een makkelijke prooi te worden voor Leco Zeevalkink, maar de bal huppelde desondanks toch het doel in.

 

Gelaten

De zwart-witten speelden wat gelaten voor de pauze en niet alle spelers hadden hun beste dag. De ploeg moest lijdzaam toezien dat het met veel strijd en in die fase goed spelende Dalfsen een paar minuten later zelfs op 0-2 kwam. Een hoekschop kon door Leco Zeevalkink niet ver genoeg weggewerkt worden en Jurjen Eijkelkamp schoot de bal met een halve omhaal binnen. Via Stef Rompelaar kreeg NEO voor de thee nog twee kansen op de aansluitingstreffer, maar de spits kon die mogelijkheden jammer genoeg niet verzilveren. Ook ging arbiter Endeman niet mee in een claim op een penalty, toen Jasper Scholten vlak voor rust in de rug werd gelopen.

 

Met Ephrem Arslan en Max Brunninkhuis in de ploeg ging NEO in het tweede bedrijf op jacht naar treffers, maar het duurde even voordat er mogelijkheden ontstonden. Stef Rompelaar en Kevin van den Brug wisten die echter niet te verzilveren. NEO draaide Dalfsen de duimschroeven aan en ruim twintig minuten voor tijd viel de verdiende 1-2. Een hoekschop van Ron Spoler werd door Jasper Scholten tot doelpunt gepromoveerd.

 

Toch nog gelijk

Vlak daarop wisselde Michel Steggink zijn complete aanvalslinie en bracht hij Bram Rikhof, Twan Weghorst en Jochem Stam in de ploeg. Het eenrichtingsverkeer werd alleen maar groter en nadat Twan Weghorst voorlangs kopte viel tien minuten later de gelijkmaker. Een fraaie aanval via meerdere schijven resulteerde in een puntgave voorzet van Wessel Bom en alweer Jasper Scholten prikte de bal achter Mark Knol: 2-2.

 

In de resterende tijd had Twan Weghorst zijn ploeg middels een kopbal nog de drie punten kunnen bezorgen, maar in de absolute slotfase hadden ook de gasten er nog met de overwinning vandoor kunnen gaan. Een inzet van Ole Woltmeijer kon op het laatste moment nog door Rick ten Tusscher van de lijn gehaald worden. NEO liep door een matige eerste helft steeds achter de feiten aan, maar het valt de ploeg te prijzen dat men in de tweede helft uit een totaal ander vaatje tapte. Dat leverde een dik verdiend punt op, maar het moet een wake up call zijn dat je van geen enkele tegenstander wint als je vanaf minuut één niet bij de les bent.

 

Komende zondag gaat NEO op bezoek bij een van de titelkandidaten, FC Winterswijk. De wedstrijd begint om 14.00 uur. De uitslagen en agenda van de andere Bornse sportclubs vind je op ons Sportplein.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Bennie van der tuuk — 14 nov 2023
Helaas geen 3 punten gehaald.
Had wel gemoeten vind ik.
Het positieve is wel ze zijn nog ongeslagen. Wij supporters links van de tribune zijn hier wel blij mee.
Op naar de volgende en dan maar 3 punten pakken. Succes boys.

NEO verliest thuis ruim van Achilles’12

NEO startte zaterdag uitstekend in de laatste competitiewedstrijd tegen Achilles’12. Al...
27-05-2024

Jeugdige schakers strijden om de prijzen

Op zaterdag 25 mei 2024 vond in het Kulturhus Borne voor het eerst sinds jaren een...
26-05-2024

NEO O23-1 viert na promotie ook kampioenschap

Twee weken geleden bewerkstelligde NEO O23-1 door haar geboekte resultaten al een promotie naar...
26-05-2024

NEO laat Hulzense Boys geen kans

De eerste grote kans van de uitwedstrijd tegen Hulzense Boys had zaterdagavond zomaar een...
20-05-2024

NEO Vrouwen 1 ongeslagen kampioen

NEO VR1 is zaterdagmiddag overtuigend kampioen geworden in de derde klasse door de...
19-05-2024

Obligatie-uitgifte voor aankoop grond IJsclub...

De IJsclub Zenderen is al sinds mensenheugenis gevestigd aan Het Hag 4 te Zenderen. Op die...
14-05-2024