Nieuws

Sportcomplex ’t Wooldrik zwerfvuilvrij

Enkele jaren geleden hebben de sportverenigingen met elkaar afgesproken dat zij het gehele jaar door gezamenlijk het sportcomplex ’t Wooldrik zwerfvuilvrij houden. Daarom nemen we het sportcomplex niet meer mee bij onze jaarlijkse actie, onze vrijwilligers kunnen we dan op andere plaatsen inzetten.

 

Flyers voor (wijk)coördinatoren

Voor de (wijk)coördinatoren zijn er kaarten beschikbaar waarmee zij in hun omgeving kunnen werven. Stuur een bericht naar wlgeul@gully.nl en de flyers worden bij u afgeleverd.

 

 

Carnaval ‘veegt eigen straatje schoon’

Velen was het al jaren een doorn in het oog: de gigantische hoeveelheid confetti, serpentines en het ander goed bedoeld feestgerei dat na afloop van de Grote Bornse Carnavalsoptocht in het dorpscentrum dagenlang als een rommelige en smoezelige deken op de straten bleef liggen. ‘Dat moet anders kunnen’, dacht de Stichting Borns Carnaval, ‘we hebben als organisatie immers ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid'.

 

Dat het inderdaad anders kan, bewezen de carnavalsvierders na afloop van de optocht op zaterdag 10 februari. Ze schakelden het daartoe gespecialiseerde bedrijf Vossebeld Milieudiensten uit Oldenzaal in dat als een soort van ‘bezemwagen’ achter de laatste carnavalswagen met daarop Stadsprins Ronny aan reed om de straten weer het gewenste aanzien te geven. En dat lukte. Met behulp van bladblazers en een veegwagen trok een handvol medewerkers door de route van de optocht en enkele uren was het allemaal weer pico bello! Hulde voor de Stichting Borns Carnaval dus met dit geweldige initiatief.

 

 

Advertenties
(Uw banner hier?)