Voorjaarsmarkt in Dijkhuis
28-03-2015
Gezellige drukte en belangstelling voor kramen

Voorjaarsmarkt in Dijkhuis

Veel kramen met mooie en gezellige dingen staan weer opgesteld in het Atrium en hal van het Dijkhuis voor de voorjaarsmarkt, een jaarlijks terugkerend evenement. Ook de vertrouwde instanties als het Rode Kruis, zijn aanwezig

 

Standhouders

Het rode Kruis met geborduurde handdoeken, slabbetjes, gehaakte knuffels en tassen, poppenkleding, alles zelf gemaakt door vrijwilligers uit heel Borne. De opbrengsten zijn zoals gebruikelijk, voor het goede doel.

De loterij heeft weer een veelheid aan prijzen, soms gesponsord, het meeste gekocht. De opbrengst hiervan wordt gebruikt voor activiteiten van het TMZ.

 

Mevrouw Kamphuis handwerkt veel. Knutselen is haar hobby en ze maakt ook zelf zeepjes. Pakketjes als geschenk voor een geboorte kan zelf samengesteld worden.

 

Een bijzondere “kraam”, de zijkant van het Atrium, is ingeruimd voor vrijwilligers die achtergebleven goederen als bankstellen, rollators, huishoudelijke goederen, eetkamersets ed verkoopt. Bij overlijden van bewoners wordt niet alles weggehaald. Juist die goederen kunnen elders goed gebruikt worden. Ook hier weer: de opbrengsten zijn voor activiteiten.

 

Mevrouw Noordkamp uit Losser, ook bekend als Minie Wildspieker uit Jonge Leu en Oale Groond, bemant een stand met mooie, zelf geverfde sjaals, zowel vierkante als langwerpige. Een bijzonder sjaaltje is de dubbele, niet symmetrische, sjaal die op verschillende manieren gedragen kan worden.

 

Voor de eerste keer is er ook een kraam met boeken. De heer Wolbrink uit Borne verkoopt zowel familieromans als thrillers. Ook staat hij op boekenmarkten en de Melbuulndagen. Thrillers is zijn specialiteit.

 

Natuurlijk wordt ook voor de inwendige mans gezorgd. Koffie en cake is voor een kleine prijs te halen. Veel bezoekers laten het zich goed smaken.

 

 

 

De heer Kokenberg uit Adorp geeft een demonstratie houtsnijden. Hij is lid van de club “De hoaltsnieders” uit Adorp. Iedere maandagmiddag komen ze met 22 a 23 mensen bij elkaar. Zelf maakt hij ook houten speelgoed.

 

Natuurlijk laat de activiteitengroep ook zien wat allemaal gebeurt met het geld dat verdiend wordt tijdens de voorjaarsmarkt. De heer De Jong werkt aan een groot mozaïek, hij was er ook mee bezig toen de kindertjes met hun Palmpasenstokken langs kwamen. Alles wat op de kraam staat, varierend van cupcakes tot schilderijen, van mozaïekvogelhuisjes tot kaarten, is door de bewoners zelf gemaakt. “Ieder werkstuk heeft een verhaal”. Een dame schilderde vroeger heel veel, door reuma kan ze dat nu niet meer en dat vindt ze jammer. De activiteitenbegeleiding heeft nu voor haar uitgezocht dat ze wel kan kleuren. Dus werkt ze nu aan ingekleurde kaarten. “Heel bevredigend”, zegt ze zelf. Zo zoekt de activiteitenbegeleiding voor iedere bewoner uit wat binnen zijn of haar mogelijkheden ligt om creatief bezig te zijn.

 

De voorjaarsmarkt is nog tot half vijf te bezoeken. In het najaar is er weer een beurs.

 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Hennepkwekerij opgerold

Aan de Grotestraat in Borne heeft de politie maandagmorgen een hennepkwekerij opgerold. Daarbij...
19-02-2018

Hoera… we hebben de 10.000ste!!!

Binnen vijf jaar na onze start - op 22 mei 2013 - heeft BorneBoeit haar plekje meer dan veroverd...
18-02-2018

Wie de schoen past…

Het kan gebeuren… Een bankstel, bed of ladenkastje zie je wel eens vaker bij de...
02-02-2018

Rotonde op de schop

Woensdagmorgen is er een begin gemaakt met de aanpassing van de rotonde ter hoogte van het Witte...
24-01-2018

In gesprek over opvang en onderwijs

Ouders kiezen de opvang en het onderwijs van hun kinderen op basis van hun eigen wensen en...
23-01-2018

Diefstal Mariabeeldjes op begraafplaats

De politie Borne meldt dat zij van diverse kanten hoort dat er Mariabeeldjes en dergelijke zijn...
20-01-2018


file:html/cookies.inc.html}