Prins Rob II en zijn Marc: ‘Eindelijk!’
18-02-2017
NU IS HET PAS ECHT VOOR DE NIEUWE ZENDERENSE HOOGHEDEN

Prins Rob II en zijn Marc: ‘Eindelijk!’

In een afgeladen volle feesttent aan de Lidwinaweg in Het Dolle Dorp presenteerden Rob Wolbers en Marc Lansink zich zaterdagavond als de nieuwe hoogheden Prins Rob II en Adjudant Marc van de Doldraejers. Daarmee kwam een eind aan de voor hen onwerkelijke periode waarin ze uitgroeiden tot de bekendste Zendernaren, terwijl ze officieel nog volstrekt anoniem waren. “Eindelijk” verzuchten ze, nu is het echt!”

 

Het staatsgeheim lag op straat

Wat zo stilaan leek toe te groeien naar een hoogtepunt in hun leven, spatte op 31 januari letterlijk en figuurlijk als een ballon uiteen. De uitverkiezing van Rob Wolbers en Marc Lansink tot de nieuwe Prins en Adjudant van de Doldraejers lag plots -en bijna drie weken te vroeg- door een rare samenloop van omstandigheden op straat.

 

Een gegeven dat normaliter gelijk staat aan het schenden van een staatsgeheim. In no time was heel Zenderen op de hoogte. “Ik voelde op die dinsdagavond de grond onder mijn voeten wegzakken”, verzucht Marc nu hij er samen met Rob, bijna 48 uur vóór hun eindelijke opkomst, voor het eerst openlijk op terugkijkt. “Aan alle illusies kwam opeens een eind. “Gerben, onze voorzitter, stelde ons heel voorzichtig op de hoogte. ‘De ballonnen die jullie hebben laten drukken, staan al op internet’ zei hij.

 

“Je wilt niet weten wat er op zo’n moment door Rob en mij is heengegaan.” Robs’ gedachten dwalen weer zichtbaar naar die avond af. “Toen helder werd dat er geen redding meer mogelijk was, hebben we gelukkig met het bestuur ons gezonde verstand laten zegevieren. De overweging was: wat kunnen we doen om van de nood een deugd te maken? En hoe stellen we ons op?”

 

Super professionele video

De volgende dag al maakten twee bestuursleden een super professioneel ogend filmpje onder de titel ‘Ballonnengate’. Zo professioneel zelfs dat naburige carnavalsverenigingen tot op de dag van vandaag in de veronderstelling verkeerden volledig en met opzet op het verkeerde been te worden gezet. De vereniging plaatste de video op Facebook en is inmiddels bijna 8000 keer bekeken.

 

Toch wilden bestuur noch de nieuwe hoogheden er publiekelijk woorden over vuil maken. “Daarmee lopen we de huidige hoogheden alleen maar voor de voeten en dat willen we niet,” klonk het telkens eensgezind. En het zijn dezelfde (oud)hoogheden die alle bestuursleden deze week met een boeketje bloemen verrasten met daaraan het kaartje ‘Bedankt voor het leuke carnavalsjaar. Laurens Ellen Louis Ellen’ (op de foto links).

 

Grote saamhorigheid

Het tekent de saamhorigheid binnen het Bornse kerkdorp, waarin de liefde voor hun carnavalsvereniging groot is. Rob, getrouwd met Inge en vader van Cas, Linn en Ties is al zijn leven lang bij de carnaval, zoals hij het zegt. Eerst bij de wagenbouw, toen de Raad van 11 en de laatste tien jaar als bestuurslid. In zijn werkzame leven is hij uitvoerder bij Trebbe in Enschede.

Marc doet er eigenlijk niet voor onder, want hij zit al 15 jaar in het bestuur, de laatste jaren als secretaris. Marc is getrouwd met Martine, met wie hij samen Nout en Okke heeft. Zijn boterham verdient hij bij BTL Bomendienst in Apeldoorn. Rob en Marc zijn bijna buren van elkaar, maar vooral ook kameraden.

 

Op de vraag waarom ze in vredesnaam ‘ja’ zeiden op het verzoek hun ambt te aanvaarden, beginnen beiden te glunderen. “Tja… dit is wel het hoogst haalbare hè”, roept Marc, waarop Rob trots aanvult “het moet er maar een keer van komen ja. Ze hebben me al zo vaak gevraagd: he’j t r noar? Dit jaar was het zover. Het paste in de planning, Inge vond het goed en Marc wilde meedoen.”

 

En zo kon het dus gebeuren dat ze vanaf vanavond alsnog een jaar lang volop in de schijnwerpers staan. Hun motto: ‘Het bestuur laten we even gaan. We gaan er nu als hoogheden tegenaan’ laat wat dat betreft niets aan onduidelijkheid over. De proclamatie heeft geklonken, de eerste onderscheidingen zijn vergeven. Rob en Marc, ‘ze hebben ’t er naar’!!! (BM)

 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Droom van Sabrina komt uit

Het kan raar lopen: Sabrina, de 26-jarige cliënte van Aveleijn, heeft musicals als grote...
16-09-2019

Mirjam Pol houdt zich prima staande

Na twee wedstrijddagen in de Balkan rally staat Mirjam Pol vierde algemeen. De rally die in...
16-09-2019

Met bonzende harten op de Harley

Sinds november 2017 is Oude Monnink Motors gevestigd op De Veldkamp. In amper twee jaar tijd is...
16-09-2019

Fraaie opening Dexter Oude Egberink

De competitie binnen de Bornse Dam Vereniging is weer van start gegaan. Dexter Oude Egberink...
16-09-2019

Musical Rent in de startblokken

Komende vrijdagavond staat de première van Rent, de rockmusical, op het programma van het...
15-09-2019

Borhave verliest van Handbal Venlo

Het was zaterdagavond, zoals altijd, weer gezellig in sporthal ’t Wooldrik in Borne, de...
15-09-2019