Prins Rob II en zijn Marc: ‘Eindelijk!’
18-02-2017
NU IS HET PAS ECHT VOOR DE NIEUWE ZENDERENSE HOOGHEDEN

Prins Rob II en zijn Marc: ‘Eindelijk!’

In een afgeladen volle feesttent aan de Lidwinaweg in Het Dolle Dorp presenteerden Rob Wolbers en Marc Lansink zich zaterdagavond als de nieuwe hoogheden Prins Rob II en Adjudant Marc van de Doldraejers. Daarmee kwam een eind aan de voor hen onwerkelijke periode waarin ze uitgroeiden tot de bekendste Zendernaren, terwijl ze officieel nog volstrekt anoniem waren. “Eindelijk” verzuchten ze, nu is het echt!”

 

Het staatsgeheim lag op straat

Wat zo stilaan leek toe te groeien naar een hoogtepunt in hun leven, spatte op 31 januari letterlijk en figuurlijk als een ballon uiteen. De uitverkiezing van Rob Wolbers en Marc Lansink tot de nieuwe Prins en Adjudant van de Doldraejers lag plots -en bijna drie weken te vroeg- door een rare samenloop van omstandigheden op straat.

 

Een gegeven dat normaliter gelijk staat aan het schenden van een staatsgeheim. In no time was heel Zenderen op de hoogte. “Ik voelde op die dinsdagavond de grond onder mijn voeten wegzakken”, verzucht Marc nu hij er samen met Rob, bijna 48 uur vóór hun eindelijke opkomst, voor het eerst openlijk op terugkijkt. “Aan alle illusies kwam opeens een eind. “Gerben, onze voorzitter, stelde ons heel voorzichtig op de hoogte. ‘De ballonnen die jullie hebben laten drukken, staan al op internet’ zei hij.

 

“Je wilt niet weten wat er op zo’n moment door Rob en mij is heengegaan.” Robs’ gedachten dwalen weer zichtbaar naar die avond af. “Toen helder werd dat er geen redding meer mogelijk was, hebben we gelukkig met het bestuur ons gezonde verstand laten zegevieren. De overweging was: wat kunnen we doen om van de nood een deugd te maken? En hoe stellen we ons op?”

 

Super professionele video

De volgende dag al maakten twee bestuursleden een super professioneel ogend filmpje onder de titel ‘Ballonnengate’. Zo professioneel zelfs dat naburige carnavalsverenigingen tot op de dag van vandaag in de veronderstelling verkeerden volledig en met opzet op het verkeerde been te worden gezet. De vereniging plaatste de video op Facebook en is inmiddels bijna 8000 keer bekeken.

 

Toch wilden bestuur noch de nieuwe hoogheden er publiekelijk woorden over vuil maken. “Daarmee lopen we de huidige hoogheden alleen maar voor de voeten en dat willen we niet,” klonk het telkens eensgezind. En het zijn dezelfde (oud)hoogheden die alle bestuursleden deze week met een boeketje bloemen verrasten met daaraan het kaartje ‘Bedankt voor het leuke carnavalsjaar. Laurens Ellen Louis Ellen’ (op de foto links).

 

Grote saamhorigheid

Het tekent de saamhorigheid binnen het Bornse kerkdorp, waarin de liefde voor hun carnavalsvereniging groot is. Rob, getrouwd met Inge en vader van Cas, Linn en Ties is al zijn leven lang bij de carnaval, zoals hij het zegt. Eerst bij de wagenbouw, toen de Raad van 11 en de laatste tien jaar als bestuurslid. In zijn werkzame leven is hij uitvoerder bij Trebbe in Enschede.

Marc doet er eigenlijk niet voor onder, want hij zit al 15 jaar in het bestuur, de laatste jaren als secretaris. Marc is getrouwd met Martine, met wie hij samen Nout en Okke heeft. Zijn boterham verdient hij bij BTL Bomendienst in Apeldoorn. Rob en Marc zijn bijna buren van elkaar, maar vooral ook kameraden.

 

Op de vraag waarom ze in vredesnaam ‘ja’ zeiden op het verzoek hun ambt te aanvaarden, beginnen beiden te glunderen. “Tja… dit is wel het hoogst haalbare hè”, roept Marc, waarop Rob trots aanvult “het moet er maar een keer van komen ja. Ze hebben me al zo vaak gevraagd: he’j t r noar? Dit jaar was het zover. Het paste in de planning, Inge vond het goed en Marc wilde meedoen.”

 

En zo kon het dus gebeuren dat ze vanaf vanavond alsnog een jaar lang volop in de schijnwerpers staan. Hun motto: ‘Het bestuur laten we even gaan. We gaan er nu als hoogheden tegenaan’ laat wat dat betreft niets aan onduidelijkheid over. De proclamatie heeft geklonken, de eerste onderscheidingen zijn vergeven. Rob en Marc, ‘ze hebben ’t er naar’!!! (BM)

 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Wilma Leushuis zal de drogist missen

Vandaag was het feest bij drogisterij & parfumerie De Faam aan de Nieuwe Markt. Al vroeg...
22-05-2019

Trios presteert goed bij start teamcompetitie

Na een lange winterperiode was het zondag 19 mei weer zover: de eerste wedstrijd van de...
22-05-2019

Johnny Boomkamp met pensioen

Afgelopen vrijdag is Johnny Boomkamp uit Hertme tijdens een feestelijk ontvangst door het...
22-05-2019

Bornse magnolia bonbon voor goede doel

Een bloeiende magnolia met roze bloemen in de tuin. Dat was voor Linda Baas van Zeut Chocola...
22-05-2019

Meer varkens aan de Oude Bieffel

Aan de Oude Bieffel 17 mag boer Robert Kuiphuis zijn biologische varkenshouderij uitbreiden met...
21-05-2019

‘Het is echt levensgevaarlijk hier’

Harm Hoek zit er enkele uren na het ongeval vanmorgen nog vol van. De rijschoolhouder reed met...
21-05-2019