NEO voorkomt nipt blamage tegen Reutum
19-02-2017
ONDANKS OVERTALSITUATIE MOEITE MET ZWOEGENDE TEGENSTANDER

NEO voorkomt nipt blamage tegen Reutum

Voetbal blijft een rare sport en net als in de thuiswedstrijd tegen Eilermark bleek NEO erg veel moeite te hebben de wedstrijd, na een vroege voorsprong én met een man meer, rustig uit te spelen. Wat heet, Reutum boog een 0-2 stand om in een 3-2 voorsprong, maar uiteindelijk gingen de drie punten toch naar NEO: 3-4

 

Met aan beide kanten diverse spelers om diverse redenen afwezig speelde NEO het eerste deel van de wedstrijd goed. Veel balbezit en bewegende spelers, maar dat leverde niet meer op dan een paar kleine kansen. Na een klein kwartier een cruciaal moment. Pascal van Berkum kon na een splijtende pass alleen op invaller-goalie Jan Blokhuis van Reutum af. De spits had alle gelegenheid om de uitgelopen doelman te passeren, maar besloot te schieten. Omdat de sluitpost een goal alleen kon voorkomen door hands te maken, had de leidsman van dienst geen andere keuze dan hem de rode kaart voor te toveren.

 

Leek een gelopen koers

NEO ging in het begin goed om met de overtalsituatie. De backs Bjorn Tijhuis en Jochem Stam, die beiden sterk speelden, hadden voortdurend dreiging en het was dan ook niet verwonderlijk dat een aanval over links via Jochem en Pascal tot de 0-1 leidde. De doelman raakte de bal maar half en Rogier Olthof prikte de bal via de onderkant van de lat binnen.

 

Toen Pascal na een half uur een goede voorzet losliet die vervolgens door een Reutum-speler in eigen doel werd gewerkt, leek het met 0-2 een gelopen koers.

 

Niets bleek minder waar. NEO raakte de grip op de wedstrijd kwijt, irritaties en een paar gele kaarten volgden. Toen Jord van de Aa na ruim een half uur een erg gemakkelijk vrije trap even zo simpel binnen kon schieten zag de thuisclub weer kansen. Niet onterecht zo zou blijken. Omdat aanvoerder Hans Brunninkhuis wat later een vrije trap net niet onder controle kon brengen werd er toch met een 1-2 voorsprong gerust.

 

Reutum euforisch, NEO ontredderd

Al binnen een minuut na de rust verprutste Stijn Slaghekke voor een leeg doel een enorme kans op 2-2, maar het bleek uitstel van executie en geen wake up call voor NEO. Een paar minuten later kon Martijn Jacobs de bal, na een vrije trap van Hans Brunninkhuis, maar half wegstompen en alweer Jord van de Aa kopte de bal vervolgens met een boog over alles en iedereen binnen: 2-2

 

NEO zou zich met elf tegen tien moeten herpakken, maar deed dat niet. Combinatievoetbal maakte plaats voor doelloze individuele acties die vaak verzandden. Reutum stroopte de mouwen terecht op was in die fase gelijkwaardig. Tot overmaat van ramp bleek opnieuw een vrije trap de inleiding tot de 3-2. Rob Veelers belastte zich ermee, iedereen stond erbij en keek ernaar, en de bal viel bij de tweede paal binnen. Reutum euforisch, NEO ontredderd.

 

Vlam in de pan

Heel geleidelijk trok NEO het initiatief weer naar zich toe, maar het voetbal van de eerste twintig minuten bleek ver te zoeken. Ruim een kwartier voor tijd sloeg de vlam even in de pan. NEO wilde een vrije trap snel nemen, maar iemand van Reutum probeerde dat te beletten. Er ontstond wat duw- en trekwerk en toen de kruitdampen waren opgetrokken besloot de scheidrechter, ietwat overdreven, Rob Veelers, alsmede Twan Weghorst rood te geven. Geel was op zijn plaats geweest.

 

Logischerwijze ontstond er nog meer ruimte op het veld en NEO zette de thuisclub veelal vast op eigen helft. Al vrij vlot resulteerde dat in de 3-3. Pascal van Berkum verschalkte de doelman en prikte beheerst binnen.

 

Winst in blessuretijd

Na wat kleine kansen en een mooi schot van Max Brunninkhuis dat de keeper klemvast had, leek de wedstrijd in 3-3 te eindigen. Maar in de vijfde minuuut van de blessuretijd scoorde NEO toch nog. De ingevallen Stijn Baars bediende Bjorn Tijhuis die de doelman omspeelde en de luid bejubelde 3-4 binnen prikte. De assistent van Reutum vlagde voor buitenspel, net als bij de 3-3, maar ook nu was de scheidsrechter onverbiddelijk en liet doorspelen, Reutum des duivels achterlatend. Dat was meteen de laatste actie want er werd niet meer afgetrapt.

 

Drie punten tegen een zwoegend Reutum dat best een punt verdiend had. NEO mag zich achter de oren krabben over het verloop van de wedstrijd na de 0-2. Aan de andere kant ook de nuchtere constatering dat NEO drie punten is ingelopen op Vogido dat voor het eerst in lange tijd weer eens verloor. Samen met Eilermark staat het team van van Holland op vijf punten van de koploper.

 

Na alweer een weekend rust wacht over twee weken de thuiswedstrijd tegen WVV’34, waarlijk een niet te onderschatten tegenstander. De Wegdammers verloren weer met het kleinst mogelijke verschil en verkeren in een penibele situatie, ondanks dat de andere teams onderin ook verloren.

 

Foto’s © Herman Lansink Rotgerink

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!

BZSV pakt punt in spectaculair duel

Waar BZSV in de heenwedstrijd tegen SVV’91 in Enschede een goede eerste helft speelde en...
15-04-2024

NEO verliest in slotfase van FC Winterswijk

Met alweer een geblesseerde speler (Coen ten Tusscher) langs de kant speelde NEO zaterdagavond...
15-04-2024

Spelenderwijs je gitaar onder de knie krijgen?

ADVERTORIAL • Voor velen is het een droom: je favoriete nummer op je eigen gitaar kunnen...
12-04-2024

BZSV kansloos tegen SV Almelo

Op sportpark Ossenkoppelerhoek in Almelo was het zaterdagmiddag vanaf het eerste fluitsignaal...
08-04-2024

NEO wint in en tegen Dalfsen

NEO kwam zondagmiddag in en tegen Dalfsen al vrij vlot op voorsprong. Nadat een listige lob van...
08-04-2024

Bornsche Maten Loop aan vooravond festival

Op vrijdagavond 7 juni is het weer zover: de Bornsche Maten Loop aan de vooravond van het...
04-04-2024