Doopsgezinde Kerk (Ennekerdijk)

 

12.00 - 16.30 uur Demonstraties Video Club Borne

 

Video Club Borne

Videoclub Borne, de videoclub voor de video-amateur

 

Kom nu kennis maken met de Videoclub Borne tijdens Het Beste van Borne op zondag 9 april a.s. De Videoclub Borne (VCB) is een vereniging van amateurfilmers en bestaat sinds mei 2001. Het doel van de vereniging is het bevorderen van de amateur-(video)filmkunst in Borne en omstreken. Voorop staat het samen maken van steeds betere films en het van elkaar leren. Het accent ligt hierbij duidelijk op vakantie- en familiefilms, maar ook worden er korte speelfilms, promotiefilms, documentaires en meer cameraregistraties gemaakt. Af en toe een ‘uitje’ (excursie RTV-Oost) wordt daarbij echter niet vergeten.

 

Voor de ondersteuning van de leden wordt het volgende aangeboden:

• Workshop Voorbereiden/Maken van opnamen: denk aan standpunten, kaders, compositie, niet-over-de-as-gaan, keuze van shots (découpage).

• Workshop Windows bestandsbeheer en Tips en Trucs voor het werken met je computer,

• Cursus MagiX montage: het leren werken met het Windows video montage programma MagiX Video DeLuxe (5 avonden),

• Cursus Apple iMovie en een Apple gebruikersgroep,

• Cursus Filmen en fotograferen met je Smartphone (10 avonden),

• Workshop Film met een verhaal: hoe zit een goede film eigenlijk in elkaar, hoe kom je tot een scenario en een draaiboek, waar let je op bij het opnemen en monteren.

Tenslotte, voor de meer gevorderden die een tree hoger willen op de video-productieladder is er de workshop ‘Maken korte Speelfilm / Documentaire’.

 

De locatie tijdens het Beste van Borne is de Doopsgezinde kerk aan de Ennekerdijk in Borne en Video Club Borne start om 13:00uur (einde 16:30uur). Voor meer informatie over de Videoclub Borne kun je altijd bellen met Lau Hopmans, tel. 06-41578278. Kijk alvast maar eens op de website www.videoclubborne.nl voor films van de leden en het clubprogramma. Zie ook de Facebook pagina (zoek op ‘videoclubborne’ voor de meest recente activiteiten)