Met het hele gezin in Run Bike Run
26-08-2017
VADER NIELS, MOEDER SJHADRÉ EN ZOONS BJARNE, SVERRE EN RUNE OLIJ IN BAN VAN SPORT

Met het hele gezin in Run Bike Run

Het is niet zeker of het uniek is. Maar bijzonder is het zonder enige twijfel. Vijf leden uit één Borns gezin namen zaterdag deel aan de 27ste editie van de Run Bike Run Borne. Niels Olij, zijn vrouw Sjhadré en hun zoons Bjarne (14), Sverre (11) en Rune (8) waagden zich in eigen dorp aan de uitdaging, waarbij twee keer gelopen en eenmaal gefietst moest worden. Met als mooiste resultaat de verrassende Bornse titel voor Sjhadré.

Een gelukje ook, realiseerde de winnares van het Borns kampioenschap zich. Want wie zou vooraf hebben verwacht dat niet Ingrid Prigge in de uitslag van de vrouwen als eerste zou zijn geklasseerd. Het levende monument van de Bornse atletiek werd echter gediskwalificeerd en dat maakte de weg vrij voor de onderwijzeres om als eerste het podium op te klimmen, toen de Bornse prijswinnaars werden gehuldigd. Geflankeerd door de nummers twee en drie, Stephanie Ivens en Floor Kerkhof, op wie ze minuten voorbleef.

Dik persoonlijk record
“HIk vind het echt heel vervelend voor Ingrid, maar wel leuk om een keer eerste te zijn”, vatte Sjhadré Olij haar gevoel samen. Bij de lokale triatlonclub Trios is ze bestuurslid en vervult ze de rol van trainingscoördinator. “Het Bornse podium halen was vooraf misschien wel te doen, maar ik had er geen rekening gehouden dat ik nog kampioen zou worden ook. Het was wel de bedoeling een persoonlijk record te lopen en dat is mooi gelukt.” Met haar tijd van 1 uur, 55 minuten en 57 seconden dook ze een seconde of vijf onder haar beste toptijd tot nu toe en voor het eerst onder de twee uur.

Niels Olij, looptrainer bij Trios en werkzaam bij een softwarebedrijf, keek ook al tevreden terug op zijn prestaties. “De tijd viel me niet tegen”, oordeelde hij nadat hij in 1.48,05 als tiende Bornenaar de finish was gepasseerd. “Zeker niet als je bedenkt dat ik dit jaar niet zoveel heb kunnen trainen. Ik moet het vooral van het lopen hebben, maar op de fiets heb ik de schade aardig beperkt kunnen houden.”

Voorkeur voor fietsen
Is vader Niels vooral bedreven op loopschoenen, moeder Sjhadre en de drie zoons hebben een sterke voorkeur voor het fietsen. Bjarne (46 minuten en 25 seconde), Sverre (46,45) en Rune (50,59) respectievelijk als twaalfde, dertiende en negentiende. “We hebben vooraf wel samen een looptraining gedaan”, meldt Niels Olij. “Gemiddeld is er in ons gezin toch wel vijf dagen in de week altijd minimaal eentje met sport bezig. Daarbij staat altijd wel het plezier voorop. De rest komt dan vanzelf wel.” (WP)

Op de bovenste foto vanaf links Sjhadré, Bjarne, Rune, Sverre en Niels Olij. Onder de eerste drie Bornse vrouwen van de Run Bike Run met vanaf links Stephanie Ivens, Sjhadré Olij en Floor Kerkhof.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

BZSV ten onder in doelpuntenfestijn

De Blauwwitters begonnen zaterdag gedreven aan het thuisduel tegen EMOS. De gasten kregen geen...
25-03-2024

Jarig BSS schaatst 5.500 euro bij elkaar

Het ene feestje is het andere niet. Dat bleek zaterdagmiddag nog meer eens toen het 25-jarig...
24-03-2024

BZSV en PW delen de punten

PW begon zaterdag sterk tegen BZSV en speelde aanvankelijk beter en feller dan de gasten uit...
18-03-2024

Apollo 8 naar halve finale landskampioenschap

Na een boeiende wedstrijd om de eerste plek in de kampioenspoule heeft Apollo 8 zich...
18-03-2024

NEO verliest nipt van DOS’37

Na een van NEO-kant wat afwachtende start zaterdagmiddag in Vriezenveen was de eerste kans voor...
17-03-2024

Jeffrey Scharbaai nieuwe trainer bij Apollo 8

Twee maanden nadat Thijs Oosting bekend maakte aan het einde van het lopende volleybaljaar te...
15-03-2024