Workshop Ervarend Leren in Zenderen
VRIJDAG 13 OKTOBER VAN 16.00 UUR TOT 19.30 UUR

Workshop Ervarend Leren in Zenderen

ADVERTORIAL. Buitensport Twente in Zenderen presenteert met trots een nieuwe loot aan de stam van de talrijke activiteiten die op het mooie terrein langs de Bornse Beek worden gehouden: ‘BUIL!’ Ervarend leren. Een trainingsprogramma dat ontworpen is om bij te dragen aan de verhoging van de persoonlijke effectiviteit, beter functioneren in groepen, het versterken van de communicatie en toetsen van motivatie.

 

Ico Jongerden (foto rechts) van Buitensport Twente is er razend enthousiast over. “Al in 2010 ben ik op kleine schaal begonnen met cursussen en workshops voor schoolklassen. De ervaringen zijn heel positief. Nu komen er al groepen leraren die het nut van de methode ook voor hen inzien.”

 

Ervarend Leren

Door middel van spannende, spelmatige activiteiten in de mooie natuur worden deelnemers op een laagdrempelige manier uit hun comfortzone gehaald, de doordachte, methodische opbouw zorgt voor dynamiek en emotie. “En dan komen de gesprekken op gang, die anders niet gevoerd worden”, weet Ico. “Bij bestaande teams legt de groepsdynamiek de ingesleten patronen bloot. We leggen de relatie met de dagelijkse praktijk en dat leidt vaak tot verrassende inzichten en verhoging van de effectiviteit.” Bij nieuw te vormen teams, zoals bij schoolklassen, draait het allemaal om wederzijds begrip. “Iedereen accepteert elkaar en samen vormen ze een team dat loopt als een trein. Een groep die vervolgens gemakkelijk aan de slag kan.”

 

Kennismakingsworkshop

De positieve ervaringen van afgelopen jaren en het afronden van een studie op het gebied maken dat Ico Jongerden vol aan de slag wil gaan met ‘BUIL!’ Ervarend Leren als toevoeging aan de bestaande buitensportactiviteiten. Ter introductie is er een kennismakingsworkshop over deze krachtige methodiek op vrijdag 13 oktober van 16.00 uur tot 19.30 uur. Geschikt voor iedereen, team of individu, die de ervaring wil meemaken.

 

“We beginnen met ontvangst met koffie en krentenwegge en een korte inleiding over de effecten van Ervarend Leren. Vervolgens gaan de deelnemers aan den lijve ondervinden wat het inhoudt.” Misschien ligt het voor de hand om te denken dat een deel van het programma zich op het water zal afspelen. Buitensport Twente is immers ook bekend van de kanotochten op de Bornse Beek. Maar dat is dus niet zo. “Nee hoor, we houden het droog en gaan niet te water”, lacht Ico.

Rinne Oost, de paralympische medaillewinnaar, zal na afloop van de activiteiten een peptalk houden over de kracht van het denken.
 

Korting voor lezers van BorneBoeit

Deelname aan deze workshop wordt u aangeboden voor de introductieprijs van € 35,00 inclusief koffie/thee soep/broodje. Lezers van BorneBoeit krijgen lezerskorting van 20%

Locatie: Bekkingvelderweg 6a, 7625 RM Zenderen.
Graag opgeven telefonisch 06 13 38 99 20
of per mail : info@builervarendleren.nl
t.a.v Ico Jongerden, Gediplomeerd Trainer Ervarend Leren

Meer informatie: www.builervarendleren.nl

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Daar ga je dan, na 31 dienstjaren…

Het ene pensioen is het andere niet en daar weten ze bij de Gebr. Ezendam aan de Oonksweg over...
29-03-2024

Huisarts Paul van Buuren zwaait af

Na 35 jaar als huisarts in Borne te hebben gewerkt neemt Paul van Buuren op 27 maart afscheid...
12-03-2024

Jeugdige slopers gaan los in Jan Ligthartschool

Donderdagmiddag tussen kwart over drie en vier uur stonden de deuren van de Jan Ligthartschool...
15-02-2024

Herontwikkeling locatie Jan Ligthart definitief...

Nadat er verschillende plannen voor de herontwikkeling van Het Wooldrik om verschillende redenen...
10-01-2024

Bert Bosman neemt afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt

Vorige week nam Bert Bosman afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt. In 2016 was hij de...
31-12-2023

Juf Gerrie na 45 jaar met vervroegd pensioen

Vandaag, 19 december, heeft juf Gerrie Oude Lenferink na een carrière van maar liefst 45...
19-12-2023