Oude Monnink Motors opent haar deuren
01-12-2017
HARLEY DAVIDSON-DEALER IN OPVALLEND NIEUW PAND OP DE VELDKAMP

Oude Monnink Motors opent haar deuren

Vrijdagmiddag was het dan eindelijk zover. Richard en Manon Oude Monnink glommen van trots toen de deuren van hun spiksplinternieuwe pand aan de Rientjesoven voor de allereerste keer opengingen. Het oranjekleurige pand op bedrijventerrein De Veldkamp is een blikvanger van jewelste. “En daar is het ons natuurlijk ook een beetje om begonnen”, aldus Richard. “We zitten op een geweldige zichtlocatie langs de A1, daar moet je gebruik van maken.”

 

Geweldige ontwikkeling

Richard en Manon hebben hun onderneming overgeheveld vanuit Vroomshoop naar het bedrijventerrein in Borne. Richard: “Tweeënvijftig jaar hebben we in Vroomshoop gezeten, mijn vader is daar toen met een zaak in fietsen, brommers en motoren begonnen. Stilaan groeiden we door in het motorsegment, we voerden diverse merken. Totdat we plots het agentschap van Harley Davidson in de schoot geworpen kregen. Een geweldige ontwikkeling.”

 

Maar op enig moment stagneerde die ontwikkeling. De ruimte om het roemruchte merk naar behoren te presenteren ontbrak en bovendien konden ze op zondag -toch een uitgelezen dag voor motorliefhebbers- niet open zijn. “Dan komt er een moment dat je keuzes moet maken en dat hebben we vorig jaar dus gedaan met onze plannen om naar Borne te verhuizen. In mei begonnen we met de bouw en zie eens wat er nu op deze plek staat…”, aldus Richard. “Ja, daar zijn we best een beetje trots op”, vult Manon aan.

 

De grote showroom biedt plaats aan zo’n 110 motoren, een speeltuin voor de motorfanaten. Als geautoriseerd dealer heeft Oude Monnink alle type motoren in huis, vanaf het basismodel dat zo’n 12.000 euro kost, tot het paradepaardje dat voor ruim 52.000 euro van eigenaar wisselt. “Maar dan heb je het wel over een motor waar echt van alles op zit, van een super stereo-installatie en verwarmde handvatten en zittingen tot een uitgebreid navigatiesysteem en nog veel meer. Ja, en kijk eens naar dat stuur, alles glimt, met allerlei klokjes en metertjes. Prachtig toch?”

 

Way of life

Het is niet alleen de showroom die Oude Monnink maakt tot wat het is. Een ultramoderne werkplaats met meerdere bruggen, waar straks zo’n tien mensen zullen werken, alsook een uitgebreide ‘mode-afdeling’ maken Harley Davidson tot een ‘way of life’. “Dit hoort er nu eenmaal allemaal bij”, glimlacht Manon. “Als je op z’n prachtige motor rijdt, wil je ook de rest prima voor elkaar hebben.” Daarom zijn het niet alleen motorjacks, -helmen en -broeken die de stellingen vullen, maar ook laarzen, handschoenen, riemen, horloges en zelfs rompertjes, waarop het logo van Harley Davidson is aangebracht. Daarnaast is er boven de showroom nog een grote ruimte waar motoren in de winterstalling kunnen.

 

Op de vraag hoe een Harley Davidson rijder nu eigenlijk te typeren valt, zegt Richard: “Da’s grappig, want die valt eigenlijk niet te typeren. Dat kan namelijk iedereen zijn. Van een minister of politieagent, tot een verloskundige en loketbeambte. Echt iedereen dus. Motorrijders zijn vrije mensen, zoeken de ruimte en willen naar buiten. Misschien kun je het zo omschrijven. Onze klanten komen dan ook niet alleen uit Twente, maar eigenlijk uit heel Nederland en ook uit Duitsland. Als motorrijders on tour zijn, zijn ze ook nieuwsgierig naar ons als dealer. Voor deze mensen voelt het als thuiskomen. Daarom is sfeer in onze showroom ook zo belangrijk.”

 

Om die reden is er een chapter-café naast de showroom gecreëerd, die je ook als bruine kroeg zou kunnen omschrijven. Mét een bar, een jukebox en allerlei attributen van de Harley. Een echte ontmoetingsplek voor de liefhebber.

 

Het is duidelijk: motorrijden is een beleving. Die gedachte hebben Richard en Manon Oude Monnink heel stringent in hun nieuwe pand doorgevoerd. Zelf hebben ze een toepasselijke slogan bedacht die ook op een van de wanden binnen is geschreven: “Born to ride? Ride to Borne.”

 

Zaterdag 2 december is er een open huis van 10.00 tot 16.00 uur en zondag 3 december van 12.00 tot 17.00 uur. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

 

 

reageren op deze pagina
Antoinette — 02 dec 2017
Fantastisch ! Wat een aanwinst in "het Bornse" ! Terug naar de "roots" .
Richard en Manon , natuurlijk ook het personeel , Van Harte Gefeliciteerd !
Wij wensen jullie alle succes van de wereld .
Maar vooral veel week plezier in zo'n prachtig pand en ruime omgeving.
S - U - P - E - R ! ! ! 👍👍😘😘

Hoogste punt nieuwbouw Reinten Infra bereikt

Het is inmiddels alweer bijna anderhalf jaar geleden dat wethouder Ben Blokhuis van de gemeente...
09-04-2021

Ouders De Vonder oneens met tijdelijke oplossing

Opnieuw klimmen ouders van leerlingen van basisschool De Vonder in de pen richting gemeenteraad....
06-04-2021

Truus Voortman opent Natal & Kiek

Een grote roze-, blauw- en witgekleurde ballonnenboog maakte het donderdagavond direct al...
01-04-2021

‘Geen uitbraak corona op Bornse basisscholen’

In de Twentsche Courant Tubantia verscheen gisteren een artikel over basisscholen in Borne die...
16-03-2021

10 nieuwe schoollokalen in De Horsten

Om het structurele tekort aan klaslokalen in de Bornsche Maten op te lossen is eind vorig jaar...
09-03-2021

Twickel geeft slim georganiseerd les

Net als iedere andere school voor voortgezet onderwijs heeft ook het Twickelcollege aan de...
09-03-2021