Oude Monnink Motors opent haar deuren
01-12-2017
HARLEY DAVIDSON-DEALER IN OPVALLEND NIEUW PAND OP DE VELDKAMP

Oude Monnink Motors opent haar deuren

Vrijdagmiddag was het dan eindelijk zover. Richard en Manon Oude Monnink glommen van trots toen de deuren van hun spiksplinternieuwe pand aan de Rientjesoven voor de allereerste keer opengingen. Het oranjekleurige pand op bedrijventerrein De Veldkamp is een blikvanger van jewelste. “En daar is het ons natuurlijk ook een beetje om begonnen”, aldus Richard. “We zitten op een geweldige zichtlocatie langs de A1, daar moet je gebruik van maken.”

 

Geweldige ontwikkeling

Richard en Manon hebben hun onderneming overgeheveld vanuit Vroomshoop naar het bedrijventerrein in Borne. Richard: “Tweeënvijftig jaar hebben we in Vroomshoop gezeten, mijn vader is daar toen met een zaak in fietsen, brommers en motoren begonnen. Stilaan groeiden we door in het motorsegment, we voerden diverse merken. Totdat we plots het agentschap van Harley Davidson in de schoot geworpen kregen. Een geweldige ontwikkeling.”

 

Maar op enig moment stagneerde die ontwikkeling. De ruimte om het roemruchte merk naar behoren te presenteren ontbrak en bovendien konden ze op zondag -toch een uitgelezen dag voor motorliefhebbers- niet open zijn. “Dan komt er een moment dat je keuzes moet maken en dat hebben we vorig jaar dus gedaan met onze plannen om naar Borne te verhuizen. In mei begonnen we met de bouw en zie eens wat er nu op deze plek staat…”, aldus Richard. “Ja, daar zijn we best een beetje trots op”, vult Manon aan.

 

De grote showroom biedt plaats aan zo’n 110 motoren, een speeltuin voor de motorfanaten. Als geautoriseerd dealer heeft Oude Monnink alle type motoren in huis, vanaf het basismodel dat zo’n 12.000 euro kost, tot het paradepaardje dat voor ruim 52.000 euro van eigenaar wisselt. “Maar dan heb je het wel over een motor waar echt van alles op zit, van een super stereo-installatie en verwarmde handvatten en zittingen tot een uitgebreid navigatiesysteem en nog veel meer. Ja, en kijk eens naar dat stuur, alles glimt, met allerlei klokjes en metertjes. Prachtig toch?”

 

Way of life

Het is niet alleen de showroom die Oude Monnink maakt tot wat het is. Een ultramoderne werkplaats met meerdere bruggen, waar straks zo’n tien mensen zullen werken, alsook een uitgebreide ‘mode-afdeling’ maken Harley Davidson tot een ‘way of life’. “Dit hoort er nu eenmaal allemaal bij”, glimlacht Manon. “Als je op z’n prachtige motor rijdt, wil je ook de rest prima voor elkaar hebben.” Daarom zijn het niet alleen motorjacks, -helmen en -broeken die de stellingen vullen, maar ook laarzen, handschoenen, riemen, horloges en zelfs rompertjes, waarop het logo van Harley Davidson is aangebracht. Daarnaast is er boven de showroom nog een grote ruimte waar motoren in de winterstalling kunnen.

 

Op de vraag hoe een Harley Davidson rijder nu eigenlijk te typeren valt, zegt Richard: “Da’s grappig, want die valt eigenlijk niet te typeren. Dat kan namelijk iedereen zijn. Van een minister of politieagent, tot een verloskundige en loketbeambte. Echt iedereen dus. Motorrijders zijn vrije mensen, zoeken de ruimte en willen naar buiten. Misschien kun je het zo omschrijven. Onze klanten komen dan ook niet alleen uit Twente, maar eigenlijk uit heel Nederland en ook uit Duitsland. Als motorrijders on tour zijn, zijn ze ook nieuwsgierig naar ons als dealer. Voor deze mensen voelt het als thuiskomen. Daarom is sfeer in onze showroom ook zo belangrijk.”

 

Om die reden is er een chapter-café naast de showroom gecreëerd, die je ook als bruine kroeg zou kunnen omschrijven. Mét een bar, een jukebox en allerlei attributen van de Harley. Een echte ontmoetingsplek voor de liefhebber.

 

Het is duidelijk: motorrijden is een beleving. Die gedachte hebben Richard en Manon Oude Monnink heel stringent in hun nieuwe pand doorgevoerd. Zelf hebben ze een toepasselijke slogan bedacht die ook op een van de wanden binnen is geschreven: “Born to ride? Ride to Borne.”

 

Zaterdag 2 december is er een open huis van 10.00 tot 16.00 uur en zondag 3 december van 12.00 tot 17.00 uur. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!

 

 

reageren op deze pagina
Antoinette — 02 dec 2017
Fantastisch ! Wat een aanwinst in "het Bornse" ! Terug naar de "roots" .
Richard en Manon , natuurlijk ook het personeel , Van Harte Gefeliciteerd !
Wij wensen jullie alle succes van de wereld .
Maar vooral veel week plezier in zo'n prachtig pand en ruime omgeving.
S - U - P - E - R ! ! ! 👍👍😘😘

Daar ga je dan, na 31 dienstjaren…

Het ene pensioen is het andere niet en daar weten ze bij de Gebr. Ezendam aan de Oonksweg over...
29-03-2024

Huisarts Paul van Buuren zwaait af

Na 35 jaar als huisarts in Borne te hebben gewerkt neemt Paul van Buuren op 27 maart afscheid...
12-03-2024

Jeugdige slopers gaan los in Jan Ligthartschool

Donderdagmiddag tussen kwart over drie en vier uur stonden de deuren van de Jan Ligthartschool...
15-02-2024

Herontwikkeling locatie Jan Ligthart definitief...

Nadat er verschillende plannen voor de herontwikkeling van Het Wooldrik om verschillende redenen...
10-01-2024

Bert Bosman neemt afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt

Vorige week nam Bert Bosman afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt. In 2016 was hij de...
31-12-2023

Juf Gerrie na 45 jaar met vervroegd pensioen

Vandaag, 19 december, heeft juf Gerrie Oude Lenferink na een carrière van maar liefst 45...
19-12-2023