ZV blijft steken op 0-0
29-01-2018
VEEL STRIJD TEGEN TUBANTERS 1897 LEIDT NIET TOT WINST

ZV blijft steken op 0-0

Na een korte winterstop en een, wat resultaten betreft, moeizame voorbereiding, startte zondag ook voor ZV de tweede competitiehelft. Met een grote naam in het Twentse amateurvoetbal op het affiche: De Tubanters 1897. Het werd een wedstrijd die zich voornamelijk afspeelde op het middenveld met twee ploegen die met veel strijd, inzet en beleving speelden. Na ruim 90 minuten bleef de stand zoals de wedstrijd begon: 0-0.

 

Trainer Ruud Ottenhof, die de week ervoor verlengde bij Zenderen Vooruit, begon met een 4-3-3 opstelling en had ogenschijnlijk zijn mannen de opdracht meegegeven de tegenstander uit Enschede vroeg vast te zetten. Met een stevige wind in de rug lukte dit de eerste helft bij vlagen aardig. De Tubanters hadden moeite om zich onder de druk uit te spelen en de trainer greep al vroeg in bij de gasten door te wisselen.

 

Vooral Thomas Klaassen was een plaag voor de linksback van De Tubanters. Het spel van ZV was redelijk verzorgd tot de 16 meter, maar in de buurt van de goal waren de voorwaartsen van ZV ongelukkig in de afwerking en in de passing.

 

De Tubanters moesten nogmaals wisselen, nu in verband met een blessure. Verdedigend stond het prima en de verdediging kwam niet in de problemen. Met wat kleine kansjes/mogelijkheden, waaronder een vlammend schot van aanvoerder Tom Vetketel net over de goal, haalden beide ploegen de rust met een 0-0 op het scorebord.

 

Tweede helft

De tweede helft lukte het ZV niet om De Tubanters op eigen helft vast te zetten. Ze speelden met de wind in de rug en dit gaf zichtbaar zelfvertrouwen. Tubanters had wat meer balbezit en vooral de ingevallen nummer 11 had de rust om het spel goed te verdelen en te verplaatsen. Halverwege de tweede helft kregen de gasten een goede mogelijkheid, maar Bart Beld kon de bal tijdig van de lijn koppen. ZV speelde wat meer op de omschakeling en dit had de withemden de overwinning kunnen brengen.

 

Thomas Klaassen werd twee keer goed de ruimte ingestuurd en kwam één-op-één met de keeper van de Tubanters te staan. Niet in ideale positie, maar toch bijzonder kansrijk. Het lukte Thomas niet het net te vinden. Via binnenkant paal leek de bal langzaam op de doellijn te rollen, maar werd tijdig weggewerkt door de achterhoede van de bezoekers. Na ruime 90 minuten floot arbiter Ter Huerne af.

 

Komende zondag volgt de belangrijke uitwedstrijd in en tegen Almelo. De aftrap is om 14.00 uur op sportpark Ossenkoppelerhoek.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024

BZSV pakt punt in spectaculair duel

Waar BZSV in de heenwedstrijd tegen SVV’91 in Enschede een goede eerste helft speelde en...
15-04-2024

NEO verliest in slotfase van FC Winterswijk

Met alweer een geblesseerde speler (Coen ten Tusscher) langs de kant speelde NEO zaterdagavond...
15-04-2024

Spelenderwijs je gitaar onder de knie krijgen?

ADVERTORIAL • Voor velen is het een droom: je favoriete nummer op je eigen gitaar kunnen...
12-04-2024

BZSV kansloos tegen SV Almelo

Op sportpark Ossenkoppelerhoek in Almelo was het zaterdagmiddag vanaf het eerste fluitsignaal...
08-04-2024