Provincie wil oplossing voor Zenderen
RELATIE MET PROBLEMATIEK SNELWEGEN, 5B TE ONDERZOEKEN ALTERNATIEF

Provincie wil oplossing voor Zenderen

De Provincie onderschrijft het probleem van de toenemende verkeersdruk in Zenderen en het onder druk staan van de leefbaarheid in het dorp vanwege het regionale verkeer dat met name in de ochtend- en avondspits Zenderen passeert. Gedeputeerde Staten geeft verder in antwoord op schriftelijke vragen van statenlid Ben Eshuis van het CDA aan te willen werken aan een oplossing.

 

'Los zien van Verbindingsweg'

GS zien de problematiek in Zenderen los van de plannen voor de aanleg van de Verbindingsweg langs De Molenkamp. “Uit de verkeersanalyses voor de effecten van aanleg van de verbindingsweg zorgt realisatie niet voor veel extra verkeer door Zenderen en is er vooral sprake van autonome groei.
Volgens ons kan de verbindingsweg Borne daarom ook los gezien worden van een structurele en robuuste oplossing voor de verkeersstructuur op de corridor Al /A35. Daarvoor zal eerst integraal en breed moeten worden afgewogen hoe zo'n oplossing er uit kan zien.”

 

Westelijke rondweg

Een westelijke randweg om Zenderen lijkt GS een goede oplossingsrichting. “Ja, op basis van de mobiliteitsdoelen bereikbaarheid, verkeersveiligheid en leefbaarheid lijkt dit een goede oplossing. Of dit ook een haalbare oplossing is zal moeten blijken uit een bredere en integrale verkenning om alle (ruimtelijke) belangen en alternatieven zorgvuldig af te wegen.”

 

A1/A35

Er wordt nadrukkelijk gekeken naar de relatie met de doorstromings- en verkeersveiligheidsproblematiek bij de knooppunten Buren en Azelo op de rijkswegen. “De structurele oplossing zou niet afzonderlijk gezocht moeten worden op de Rijkswegen Al/A35 of het Onderliggend Wegennet, maar in combinatie.
 Het Ministerie I & W start binnenkort met de uitwerking voor de beantwoording van de motie die vraagt om een structurele oplossing voor Azelo Buren. Onze inzet hierbij is om het Ministerie te vragen een bredere scope te hanteren dan alleen de gecombineerde rijkswegen. De variant uit de Twentse Wegenvisie (de zogenaamde 5b, red.) is wat ons betreft één van de mogelijke alternatieven.”

 

De beantwoording van de Provincie is in goede aarde gevallen bij de actiegroep in Zenderen die zich vooral de laatste tijd inzet om aandacht te vragen voor de situatie. Vandaag vertrekt een delegatie naar het provinciehuis om in de Commissie Verkeer van Provinciale Staten nogmaals de problematiek voor het voetlicht te brengen. (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Regi — 29 mrt 2018
Er moet eerst wat gebeuren .Hoe heet het spreekwoord ook al weer als het kalf bedronken is dempt men de put
Regi — 29 mrt 2018
Er moet eerst wat gebeuren .Hoe heet het spreekwoord ook al weer als het kalf bedronken is dempt men de put
Mchak — 29 mrt 2018
Hoor ik vanavond weer de trein toeteren. Dat houdt in dat de spoorwegovergangen weer niet werken en onveilig zijn. Ik zag eind van de middag de onderhoudsbusjes weer staan bij de Azelosestraat. Blijkbaar is het systeem op.
Sandra Ottolander — 28 mrt 2018
Over de extra toename van verkeer in Zenderen door de aanleg van de Verbindingsweg zijn de meningen verdeeld. Uit de voorlichting van 16 januari jl werd door de heer Den Dolder helder aangegeven dat naast de autonome groei van het verkeer, de Verbindingsweg zou leiden tot een toename van verkeer in Zenderen van 8 tot 10%.

Groen licht voor de Vloedbeltverbinding

Woensdag stemde Provinciale Staten in grote meerderheid voor het vaststellen van het Provinciaal...
27-03-2024

Lente: met een gevoel van zekerheid er weer op uit

ADVERTORIAL. Het is lente en het kriebelt weer. Zo ook voor John (echte naam bij redactie...
21-03-2024

Plaatje wordt weer compleet

Het Witte Huis aan de Grotestraat is een van de meest markante gebouwen in Borne. Hier woonde...
20-03-2024

Smartfloor meet risico om te vallen

“Een enkelband … Dat ik dat op mijn leeftijd nog mag meemaken”, grapte de...
13-03-2024

Chaos aan de Oonksweg

Sinds maandag voerde Enexis reguliere werkzaamheden uit aan de Oonksweg. Daarvoor was een...
01-03-2024

Stichting zoekt onderdak voor vluchtelingen

Afgelopen zaterdag was het precies twee jaar geleden dat de oorlog uitbrak in Oekraïne. Al...
29-02-2024