Mats Wieffer tekent bij FC Twente
06-08-2018
18-JARIGE BORNENAAR EN OUD-NEO VOETBALLER: ‘HIER DOE JE HET VOOR’

Mats Wieffer tekent bij FC Twente

Maandagmiddag zette de achttienjarige Mats Wieffer uit Borne in de Grolsch Veste zijn handtekening onder een 75 pagina’s tellend contract, dat hem voor twee jaar verbindt aan FC Twente. Mats, ooit begonnen in de E-tjes bij NEO, voetbalt al sinds zijn tiende bij de Enschedese club. “Hier doe je het voor”, zegt de middenvelder. “Ik heb er acht jaar lang voor geknokt.” Met een stralend gezicht - en onder toeziend oog van Evert Bleuming, die bij de eerstedivisieclub verantwoordelijk is voor de scouting, de perschef van de club, de zaakwaarnemer van Mats én bijna zijn gehele familie - werd de overeenkomst beklonken.

 

‘Op gesprek’

Enkele uren later is Mats nog wel een beetje beduusd. “Ik zag het natuurlijk allemaal wel een beetje aankomen, ik voetbalde goed en aan het eind van het afgelopen seizoen mocht ik met nog vijf jeugdspelers ‘op gesprek’ komen bij Bleuming. Dat verliep hartstikke goed, alleen… toen begon het lange wachten. Maar dat alles had natuurlijk te maken met de onzekere positie van Twente. De club durfde geen financiële risico’s te nemen.” Vorige week, na het groene licht van de gemeente Enschede, kwam alles in een stroomversnelling. Met het zetten van de handtekening als resultaat.

 

Wieffer geeft aan dat hij het niet voor niets heeft gekregen. “Je moet er echt wel veel voor doen. Toen ik als tienjarige bij Twente begon, was er eerst een periode van stages lopen. Telkens je best doen en zien dat je de schiftingen overleeft. Op enig moment stapte ik in bij de jeugd van Twente en heb van D2 tot A1 zo’n beetje alle elftallen meegemaakt.” En vanaf nu zit de jonge voetballer dus heel dicht bij het eerste. “In principe begin ik bij de beloften, maar in de voorbereiding heb ik al volop meegedraaid met het eerste. Waarschijnlijk voetbal ik op 21 augustus mijn eerste wedstrijd met Jong FC Twente.”

 

Eerst het rijbewijs

De komende tijd zal er veel voor Mats veranderen. “Ik heb mijn HAVO gelukkig afgemaakt en ben nu bezig met een online studie Engels. Dat probeer ik wel vol te houden. En o ja, straks krijg ik een auto”, klinkt het lachend. “Een Up, maar ik moet nu eerst zien dat ik op 24 augustus mijn rijbewijs haal.”

 

Ook de familie Wieffer is apetrots. Vader Erik: “Dit is super. Een droom komt uit. Tegelijkertijd ben ik heel trots op Mats. Want je moet wel discipline hebben hè. Zonder dat red je het echt niet. Hij heeft er veel voor gelaten, ik hoop dat ‘ie er nu ook iets voor terugkrijgt. Ik ga straks zeker kijken, maar heb ook nog een dochter die volleybalt, dus dat wordt schipperen.”

 

Oma Wieffer (91) heeft zo haar eigen ideeën. “Wat een prachtige grasmat hadden ze daar in Enschede vanmiddag. Zo mooi groen.” En over Mats: “Eigenlijk vind ik het maar niks, ik ben allang blij dat ‘ie straks weer heel het veld afstapt.” (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Ton HUISKES — 07 aug 2018
Gefeliciteerd Mats! Ik hoop van harte dat FC Twente weer in de eredivisie terecht komt in 2019!

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024