‘Lekker jezelf zijn en durven…’
15-10-2018
BORNSE ELLEN ASSINK, GENOMINEERD VOOR DE STARTERSPRIJS 2018:

‘Lekker jezelf zijn en durven…’

Afgelopen vrijdag werden de genomineerden bekendgemaakt voor de Startersprijs Midden Twente 2018. Vijf jonge bedrijven uit de regio staan op de shortlist om op 12 november aanstaande de prestigieuze prijs en drieduizend euro in ontvangst te nemen. Twee van hen komen uit Borne. Alle reden dus om bij beide eens een kijkje in de keuken te nemen. Morgen leest u op deze plek over het succes van DanceworkX aan de Burenweg, maar we beginnen met De Keukenbaas.nl van Ellen Assink.

 

‘In de keuken’ kijken is bij Ellen Assink wel heel letterlijk te nemen. Ellen, 33 jaar, getrouwd en moeder van twee dochters van 4 en 6, heeft haar werkplek op de bovenverdieping van een bedrijfsverzamelgebouw aan de Ambachtstraat 2. Haar man heeft zijn eigen autobedrijf, net om de hoek. “Een geweldige plek” aldus de energieke onderneemster. “Hier bruist het van activiteiten, ik kon er vorig jaar zo in en relatief eenvoudig een aantal keukenopstellingen creëren.”

 

Lage vaste kosten

Toch is ze wars van grote showrooms. “Dat is echt een beetje uit de tijd. Tegenwoordig is het vooral ook een digitale markt en daar maak ik dan ook volop gebruik van. In gesprekken met klanten probeer ik hun wensen te inventariseren en ga dan aan het werk. Mijn korte lijnen met twee vaste fabrikanten brengen een zee aan mogelijkheden met zich mee en ideeën en plannen leg ik vast in een driedimensionaal programma, dat als een filmpje en volledig realistisch kan worden bekeken. Samen met een bijbehorende offerte bied ik het aan en ik kan je verzekeren dat het door mijn lage vaste kosten vaak uiterst scherpe offertes zijn.”

 

Ellen weet exact waar ze over praat en heeft jarenlang ‘keukenervaring’ opgedaan bij de Zweedse meubelgigant. “Op een gegeven moment dacht ik: wat ik hier doe, kan ik ook voor mezelf doen, maar dan anders en beter. Van het een kwam het ander. Bovendien ben ik zelf Bornse, dus was het logisch ook hier je werkplek te zoeken. Bang om te starten was ik niet. Mijn opa zei altijd al dat je beter spijt kunt hebben van de dingen die je wél gedaan hebt, dan spijt van dingen die je hebt laten liggen.”

 

En zo startte ze in maart 2017 met haar eigen De Keukenbaas.nl. “Heerlijk”, zegt ze stralend. “Lekker jezelf kunnen zijn, zelf je beslissingen nemen en je eigen dromen waar mogen maken. In het begin was ik de underdog in de keukenwereld, dat is inmiddels al wel veranderd. Soms verbaas ik me er zelf nog wel eens over hoe snel het allemaal groeit.” Haar klanten komen uit het gehele land en vinden haar via internet en mond-tot-mond reclame. “Kortgeleden had ik een project van 16 keukens ineens, hoe mooi kan het zijn?!”

 

Grote nuchterheid

Haar enthousiasme houdt gelijke tred met een grote nuchterheid. “Ik kan 24 uur per dag met keukens bezig zijn, maar tegelijkertijd ben ik ook moeder van mijn twee kinderen. Die ruimte bouw ik bewust in en die combinatie maakt dat ik lekker in mijn vel zit. Bovendien ben ik een vrouw, en dat is in deze wereld vrij uitzonderlijk. Ik weet wat er te koop is, heb kennis van zaken en dan is er nog zoiets als een gunfactor.”

 

De nominatie voor de Startersprijs kwam voor Ellen Assink eigenlijk heel verrassend. “Ik werd door een vriendin aangespoord om mee te doen. Een behoorlijke tijd later, ik was het eigenlijk al vergeten, werd ik gebeld met de mededeling bij de laatste vijf te zitten. Toen schrok ik toch wel even. Dan wordt het ineens serieus. Een zevenkoppige jury kwam op bezoek en vroeg me het hemd van mijn lijf. En nu ben ik zover dat ik ook wil winnen. Ik heb gewoon een heel mooi bedrijf met een super goede naam, dus waarom niet?”

 

Maar mocht het onverhoopt tóch niet lukken met de prijs, dan is er voor Ellen nog geen man overboord. “Natuurlijk, ik zou het heel jammer vinden, maar ik geloof zelf voor duizend procent in mijn bedrijf, heb goede verwachtingen voor de toekomst. Misschien kan ik op termijn zelfs wel een soort van franchise organisatie opzetten met meerdere verkooppunten in het land. Nee, van De Keukenbaas.nl zijn ze voorlopig nog niet af,” klinkt het strijdlustig en vol energie. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Lex Nijhuis, voorzitter BBO — 16 okt 2018
Dag Ellen, sowieso gefeliciteerd met je nominatie! En uiteraard toi-toi-toi namens de BBO. Mooi dat we telkens weer 'Starters' binnen onze gemeente Borne kunnen voordragen - het zegt iets over ons mooie ondernemersklimaat! Nogmaals suc6 met de nominatie en uiteraard vooral met je bedrijf!
Debby — 15 okt 2018
Super goed meid en helemaal naar waarheid geschreven precies zoals je bent een topper ben trots op je.
Mark — 15 okt 2018
Erg mooi geschreven stuk. Precies zoals Ellen is. No noncense, spontaan en gedreven.
Klaas Joke Hans — 15 okt 2018
Top Ellen wij zijn super trots
Sandra — 15 okt 2018
Top Ellen, mooi verhaal. Wij zijn ook super trots op je.
Wilma — 15 okt 2018
Knap hoor Ellen, we zijn super trots.

Daar ga je dan, na 31 dienstjaren…

Het ene pensioen is het andere niet en daar weten ze bij de Gebr. Ezendam aan de Oonksweg over...
29-03-2024

Huisarts Paul van Buuren zwaait af

Na 35 jaar als huisarts in Borne te hebben gewerkt neemt Paul van Buuren op 27 maart afscheid...
12-03-2024

Jeugdige slopers gaan los in Jan Ligthartschool

Donderdagmiddag tussen kwart over drie en vier uur stonden de deuren van de Jan Ligthartschool...
15-02-2024

Herontwikkeling locatie Jan Ligthart definitief...

Nadat er verschillende plannen voor de herontwikkeling van Het Wooldrik om verschillende redenen...
10-01-2024

Bert Bosman neemt afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt

Vorige week nam Bert Bosman afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt. In 2016 was hij de...
31-12-2023

Juf Gerrie na 45 jaar met vervroegd pensioen

Vandaag, 19 december, heeft juf Gerrie Oude Lenferink na een carrière van maar liefst 45...
19-12-2023