BVV Borne overtuigend langs Vasse
03-12-2018
VOLWASSEN SPEL LEIDT TOT RUIME ZEGE VAN 1-5

BVV Borne overtuigend langs Vasse

In de eerste twintig minuten van het duel in Vasse viel er voor het publiek, en met name de fijnproevers onder hen, niet veel te genieten. Het was hard werken en veel onderlinge duels werden rond de middenlijn uitgevochten. De eerste kans zou dan ook uit het niets komen, was de algemene indruk en dat bleek ook zo te zijn. Het waren de Vassenaren die deze eerste kans kregen, maar de uitstekend keepende Dennis Haan keerde zijn inzet.

 

Miraculeus

Het duurde tot de 38ste minuut voordat BVV Borne voor enig gevaar kon zorgen. Het was Danny van Laar die het met een schot van net buiten het strafschopgebied probeerde, maar ook dit keer kwam een doelman als winnaar uit de bus. Twee minuten later zorgde diezelfde doelman er met een miraculeuze reflex voor dat de inzet van Wesley Assink geen doel trof. De gasten uit Borne waren in deze fase iets sterker, konden meer geduld opbrengen in balbezit en waren zorgvuldiger in het kiezen van de momenten, dit tot tevredenheid van Borne trainer Rob Bakker. Met een 0-0 ruststand hadden de gasten zich tekortgedaan, niet dat het verschil tussen beide ploegen erg groot was, maar het betere spel was in het eerste bedrijf wel voor de geelzwarten.

 

Na rust een droomstart voor Borne. De prima spelende Danny van Laar legde in de 46ste minuut aan voor een vrije trap, vond Laurens Huitink en het was diezelfde Huitink die boven iedereen uitkwam en het leer met veel overtuiging achter de doelman kopte: 0-1 voor de Bornse gasten en het was op basis van de sterke fase voor rust verdiend. Lang konden de Bornenaren er echter niet van genieten, want in de 48ste minuut stond het alweer gelijk. Een goed genomen hoekschop strandde bijna op de doellijn en het was Haarhuis die zijn ploeg liet juichen door het laatste tikje te geven en zo voor de 1-1 te zorgen.

 

Nu waren de rollen, voor wat betreft het genieten, omgedraaid want een minuut later stond het 1-2 voor BVV Borne. Een exacte kopie van de openingstreffer betekende opnieuw een voorsprong voor de Bornenaren. Wederom was het Danny van Laar die de voorzet gaf en wederom was het een vrije trap, nagenoeg op dezelfde plek als een paar minuten daarvoor. Huitink wist wat er ging gebeuren, hing alweer in de lucht en liet de doelman kansloos. SV Vasse was niet meer bij machte om nog eens aan te zetten en zag de gasten de wedstrijd naar zich toetrekken.

 

Strafschop

In de 56ste minuut schudde de snelle Jeroen Vos zijn directe tegenstander af, ging richting de zestienmeter en kon alleen met een overtreding worden afgestopt. Strafschop en Pieterson achter de bal. Een zeldzame misser deze keer van Pieterson want zijn poging strandde op de paal. In de 68ste minuut werd dan toch het verschil gemaakt. De 1-3 van Pieterson kwam ietwat gelukkig tot stand, maar verdiend was het zeker. Borne speelde volwassener, ging beter om met het zwaar te bespelen veld en gaf dit niet meer uit handen. Sterker nog, het liep in het restant van dit duel uit naar een hoge score. In de 70ste en 84ste minuut werd het door Martijn Hofman 1-4 en door Sander Toebes 1-5. Een prima uitslag voor BVV Borne en na 90 minuten spelen floot scheidsrechter Meijer voor het eind van dit duel.

 

Komende zondag neemt BVV Borne het op tegen Juventa ’12 uit Wierden. De wedstrijd in Borne begint om 14.00 uur.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Bennie van der tuuk — 03 dec 2018
Proficiat Borne1.

Gaat lekker.

Nu vast houden.

Vermaak voor de thuisblijvertjes

Zoals te doen gebruikelijk tijdens de voorjaarsvakantie krijgen kinderen die niet naar verre...
19-02-2019

TVTrios werkt winterdip weg op ijsbaan

Een paar maanden geleden opende hij de -tijdelijke- ijsbaan in Borne. Oud Olympisch en...
18-02-2019

BVV Borne wint van RSC

Borne begon sterk aan haar eerste duel na de winterstop, het drong RSC terug en hanteerde een...
18-02-2019

Dames ZV stunten tegen SEW

Al twee wedstrijden op rij wisten de dames van Zenderen Vooruit te winnen, vorige week zelfs van...
18-02-2019

Tonnie Keijzer krijgt winst cadeau

In de onderlinge competitie van de Bornse Damvereniging had Jan Bosch een mooie centrumstelling...
18-02-2019

ZV gelijk tegen Sportlust Vroomshoop

In de eerste tien minuten speelden beide ploegen voorzichtig en probeerden ze controle te...
17-02-2019


file:html/cookies.inc.html}