Het ‘niet zomaar een hok’ geopend
IJSBAAN ZENDEREN HEEFT NA ZEVEN JAAR HAAR ONDERHOUDSVRIJE BERGING

Het ‘niet zomaar een hok’ geopend

In december 2011 legde het bestuur van de IJsbaan Zenderen het eerste lijntje naar de gemeente Borne om de mogelijkheden af te tasten voor het bouwen van een nieuwe berging. Zeven jaar verder staat ‘ie er, het toonbeeld van inventiviteit, vrijwilligerswerk, inzet en ongekende support van lokale en andere sponsoren. Alle reden voor een feestje dus en dat gebeurde vrijdagmiddag dan ook. Zo’n vijftig mensen, waaronder vrijwilligers, sponsoren en leden van de ijsclub waren er getuige van.

 

Binnen de begroting 

In zijn welkomstwoord riep voorzitter André Wanink het proces dat tot de opening leidde nog eens in herinnering. Zorgvuldigheid en financiële (on)mogelijkheden liepen als een rode draad door zijn verhaal. Zo werd er een wensenlijst gemaakt, werden materiaalkeuzes opgesteld (“want het moest vooral duurzaam zijn,” aldus Wanink) en vervolgens werd er gezocht naar sponsoren die de benodigde materialen voor hun rekening wilden nemen. “Maar uiteindelijk is het allemaal gelukt, zijn we fors binnen de begroting gebleven en kunnen we nu dus roepen dat de klus is geklaard.”

 

Daarop riep hij een verraste Martend Veurink op de officiële openingshandeling te verrichten. Veurink was de vrijwilliger die in zijn eentje ruim 14.000 stenen metselde om de buitenmuren op te trekken. In navolging van Veurink trok het hele gezelschap daarop naar buiten om het doorknippen van het rode lint van nabij en in de stromende regen mee te maken en vervolgens een kijkje te kunnen nemen in de nieuwe berging.

 

‘Samen voor elkaar gekregen’

Eenmaal weer binnen kijkt de vrijwilliger trots op zijn werk terug. “Zelf kom ik niet uit Zenderen, maar uit Almelo. Ik kwam hier een aantal jaren geleden weleens om een baantje te trekken en toen vroegen ze me of ik hier geen vrijwilliger wilde worden. Daar had ik wel oren naar, ben 33 jaar metselaar geweest bij een grote bouwonderneming en nu inmiddels met pensioen. Dus…” In 2017 kon de nu inmiddels 69-jarige aan zijn klus beginnen. “Ik werkte vaak op maandagavond, op de donderdag en zaterdags. En ik metselde dan wel alleen, maar we hebben het samen voor elkaar gekregen hoor. In een mooi team van mensen, en bovendien is het een leuke club met een heel gemoedelijke sfeer.’

 

De nieuwe berging vormt een riante plek voor allerlei materialen en voorzieningen als meterkasten. Met een oppervlak van zo’n 120 vierkante meters en in een vrijwel onderhoudsvrije vorm kan de ijsbaan de komende jaren verder. En nu maar hopen op een strenge winter… (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Eric Arkink — 12 dec 2018
Alle lof voor de initiatiefnemers en vrijwilligers !

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024