NEO wint met 4-2 van Eilermark
19-05-2019
ONGEKENDE SPANNING IN VIERDE KLASSE A

NEO wint met 4-2 van Eilermark

Onder toeziend oog van de mannen van NEO 5, die 's ochtends de titel hadden binnengehaald, begon NEO geconcentreerd aan het duel. Eilermark wachtte rustig af en gokte op de counter via de razendsnelle Dehly Nahrwold en Yannik de Vries en de balvaste Farough Saadi. Na tien minuten was het bijna raak. Bjorn Tijhuis stormde op richting achterlijn en zijn messcherpe voorzet kon ternauwernood gepareerd worden door goalie Ken Berends. Een minuut later was het echter wel raak. Een vrije trap van een meter of twintig leek verkeerd beoordeeld te worden door dezelfde Berends, want ineens lag de inzet van Jochem Stam in het net.

 

De eerstvolgende aanval van Eilermark bepaalde een beetje de sfeer van het verdere verloop van het duel. Yannik de Vries kon door het midden opstomen richting Bob Peterman en Bas Smits probeerde dat via een uiterste tackle te voorkomen. De Vries kwam ten val, maar arbiter van dienst Arnoldus vond het een opgezochte strafschop en liet doorspelen. Van de kant bekeken een discutabele beslissing.

 

Halfslachtig

NEO speelde de eerste twintig minuten erg goed, maar wist in het restant van het eerste bedrijf eigenlijk niet goed wat het met de voorsprong aan moest, hetgeen resulteerde in wat halfslachtig voetbal waardoor Eilermark steeds dreigender werd. Na appèl voor een strafschop voor hands en een goede kans voor Saadi viel vlak voor rust de verdiende 1-1. Een verre ingooi van de linkerkant werd doorgekopt en bij de tweede paal kon Albou Mohammed de bal binnenwerken.

 

NEO bewaarde de mooiste aanval tot de laatste minuut van de eerste helft. Via diverse stations kon Bjorn Tijhuis, zo ongeveer vanaf de achterlijn, voorzetten en de bal werd van dichtbij door Jesse Keur binnen gewerkt. Om onverklaarbare redenen meende de Eilermark-assistent voor buitenspel te moeten vlaggen, hetgeen door Arnoldus werd overgenomen.

 

Na de rust kwam Eilermark na vijf minuten op voorsprong. En wie anders van de tandem de Vries/Saadi was daarvoor verantwoordelijk? Jannik de Vries verlengde een lange pass met een prachtig hakje richting zijn kompaan die Bob Peterman met een diagonaal schot op de proef stelde. Helaas kon Peterman de bal niet klem krijgen en De Vries prikte de afvallende bal tegen de touwen: 2-1.

 

De gasten konden slechts een paar minuten genieten van de voorsprong. Een lange pass op Ron Spoler deed doelman Ken Berends besluiten uit te komen. Hij was een fractie te laat en kreeg de bal, al springend, tegen zijn arm. De daaropvolgende rode kaart was een logische consequentie. Daarmee was het leed nog niet geleden voor Eilermark, want de toegekende vrije trap werd fraai ingeschoten door Max Brunninkhuis: 2-2

 

Geduld beloond

Inmiddels had Van Holland aanvallend gewisseld en Bas Spenkelink ingebracht voor Steven Zonder, daarmee de nodige risico's nemend. Logisch, want met een gelijkspel zou NEO niets opschieten. Al eerder was Wout Deterd ingevallen voor de op het oog fiks geblesseerde Bas Smit. NEO bleef de bal voorzichtig rondspelen, daarmee voorkomend dat Eilermark succesvol kon counteren. Aan de andere kant leverde dat spel voor de thuisclub weinig kansen op. Uiteindelijk werd het geduld van NEO beloond. Een schot van Wout Deterd werd in de rebound verzilverd door Bas Spenkelink: 3-2.

 

Wesley Sanders, de coach van Eilermark, dirigeerde meteen Jordi Holtkamp naar het front om de ervaren verdediger korte tijd later te wisselen voor een aanvaller. Een paar hoge voorzetten leverden echter nauwelijks gevaar op. De gasten appelleerden vlak voor het eind nogmaals fel voor een strafschop. Kenneth Cooper kopte een bal door en Robin Oude Kamphuis kreeg de bal van dichtbij tegen zijn arm. Van te dichtbij, zo oordeelde arbiter Arnoldus en liet doorspelen.

 

In de extra tijd strooide invaller Sean Niemeijer nog wat zout in de Glanerbrugse wonden. De JO19-1-speler dreigde de bal te verspelen, stoorde goed en kwam in vrije positie opnieuw in balbezit. Zijn strakke schuiver zorgde vervolgens voor de 4-2.

 

NEO houdt derhalve de druk op Eilermark dat komende zondag moet winnen van Twenthe Goor dat nacompetitie moet gaan spelen. Zelf moet het dan winnen bij Reutum en hopen op een misstap van de Glanerbruggers. Normaal gesproken worden zij kampioen en dan wacht NEO op 2 juni het eerste nacompetitieduel, thuis tegen Epe of Turkse Kracht uit Deventer.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Bennie van der tuuk — 20 mei 2019
Wat een wedstrijd was dat zeg!
Verdient gewonnen.
Irritant elftal van Eilermark.
Nou de periode winnend afsluiten.
De 2e klasse wacht op ons !

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024