NEO-veld voor even filmstudio
13-10-2019
OPNAMES G-VOETBAL OM DE MELBUUL’NBOKAAL VOOR DE SPEELFILM LINA

NEO-veld voor even filmstudio

Zondagmorgen om 10.00 uur leek het hoofdveld van NEO voor even op een heuse filmstudio. Camera’s, een geluidshengel, een hoogwerker met camera, een regisseur en figuranten/supporters vormden de entourage voor een bijzondere wedstrijd tussen de G-voetballers van NEO en BVV. Scheidsrechter was de jarige Eric Braamhaar. De wedstrijd om de Melbuul’nbokaal werd in scène gezet voor een speelfilm van Hans Mulder, waarin alles draait om Lina, een meisje met een verstandelijke beperking, dat op zoek gaat naar geluk.

 

G-voetballers van BVV Borne…

Om de opnames voor Lina bij NEO mogelijk te maken, zocht Hans Mulder contact met Angélique Koedijk, de drijvende kracht achter het passend voetbal bij de zwartwitten. Angelique zag er -zoals gebruikelijk- wel muziek in en ging aan de slag. Ze ensceneerde een wedstrijd tussen de G-voetballers van NEO en BVV, al kent deze club helemaal geen G-voetbal. Wel wilden de geelzwarten met alle plezier meewerken en dus werden clubtenues ter beschikking gesteld, die voor deze gelegenheid werden aangetrokken door een aantal NEO-voetballertjes, al ging dat niet altijd van harte…

 

Ook trommelde Angelique oud-eredivisie scheidsrechter Eric Braamhaar op, die onmiddellijk ja zei. En toen het zondagmorgen eenmaal zo ver was, stonden alle gezichten toch wel even strak gespannen. Zo gespannen zelfs dat de opkomst vanuit de kleedkamer weer overgedaan moest worden, omdat alle spelers strak in de camera keken en dat zou de authenticiteit nu eenmaal niet ten goede komen. Braamhaar kon erom lachen en stapte vrolijk weer naar binnen om nog eens en nu goed, weer opnieuw met de twee teams naar buiten te stappen.

 

‘Het gaat om het plezier’

Nadat Lina, de aanvoerster van NEO, onder toeziend oog van de draaiende camera’s de aftrap mocht verrichten, kon de wedstrijd beginnen. Het ging twee keer 20 minuten op en neer, Lina maakte zelfs een doelpunt en de eindstand was 6-1. Maar dat is voor het verhaal in de film van minder belang. Het ging, zoals ook in de echte wedstrijden, vooral om het plezier van de spelers. En dat was overduidelijk aanwezig.

 

De opnames tussen de G-voetballers vinden plaats in een maand waarin de KNVB een nieuwe campagne lanceert om Passend/G-voetbal verder onder de aandacht te brengen. Iets wat bij NEO niet nodig lijkt, want daar zorgt Angélique immers al jaren voor. Zo ook vanmorgen, want voor alle betrokkenen bij de film regelde ze -met behulp van Gerard Schulten van Il Tartufo- ook een lunch en zorgde ze ervoor dat alle spelertjes een speciaal voor deze wedstrijd vervaardigd vaantje als herinnering krijgen aangeboden. “Tuurlijk doe ik dat”, zo zei ze, “dit is toch het leukste om te doen, plezier brengen voor allemaal? En hoe vaak krijg je de kans om in een echte speelfilm te acteren?” (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Hans Mulder — 13 okt 2019
Wat een mooie dag! Enu wat geweldig dat Borneboeit er bij was. Met dank aan Angelique Koedijk hebben we allen genoten en hele mooie opnames kunnen maken.

‘Maak kennis met tennis’ voor basisscholen

Het is lange tijd stil gebleven op de banen van tennisvereniging Racket Club Borne, dat haar...
24-02-2021

Dames Apollo 8 blijven winnen

Apollo 8, al verzekerd van de kampioenspoule, kon haar koppositie verstevigen door de...
21-02-2021

Dieseltje blijkt ook te kunnen sprinten

Voorafgaand aan de deelname van haar allereerste baja gaf Pol aan graag in de top 15 van het...
20-02-2021

Buitenmensen quizzen nu online

Vanavond zitten er ruim honderd St. Stephanus Martina leden achter het beeldscherm van hun tv of...
20-02-2021

Mirjam Pol terug de woestijn in

Rally- en dakarrijdster Mirjam Pol zal haar eerste wedstrijd in 2021 weer op de motor rijden....
17-02-2021

Dames Apollo 8 winnen van Sneek

Apollo 8 begon als koploper goed aan de wedstrijd tegen VC Sneek. De Bornse ploeg zette de...
15-02-2021