Feestelijke korpsavond Brandweer Borne
30-11-2019
KONINKLIJKE ONDERSCHEIDINGEN VOOR MICHEL POLAK EN THEO DE BOER

Feestelijke korpsavond Brandweer Borne

De jaarlijkse korpsavond van de Brandweer Borne stond zaterdagavond vooral in het teken van jubilarissen, nieuwe teamleden, afzwaaiers en gediplomeerden. De avond, gehouden in de brandweerkazerne aan de Bieffel is er vooral een van gezelligheid, waarbij ook de partners van het korps traditiegetrouw in het zonnetje worden gezet. Maar vanavond was het podium vooral voor Michel Polak en Theo de Boer, die hun 26-, resp. 25-jarig dienstverband gehonoreerd zagen worden met een Koninklijke onderscheiding als lid in de Orde van Oranje Nassau.

 

Terugblik op het afgelopen jaar

Voor het echter zover was wilde kazernecommandant Dave de Leeuw eerst terugblikken op het afgelopen jaar. Uit de cijfers die voorbijkwamen bleek dat de Brandweer Borne dit jaar 134 keer was uitgerukt, tegen 161 keer in 2018. “Opvallend daarbij is dat we van die 134 keer 68 keer bijstand hebben verleend buiten onze eigen gemeentegrenzen. Het meeste van alle omliggende korpsen”, aldus een trotse commandant. En naast de schoorsteenbrandjes en dergelijke zaken riep hij ook bijzondere momenten in herinnering, waaronder de benoeming van de eerste vrouwelijke bevelvoerder en de inzet bij enkele zelfdodingen, het blussen van het paasvuur in Saasveld in de stromende regen, de brand bij Twence en die bij de Theresiakerk in Hengelo. “Maar ook het redden van een slachtoffer, heel kortgeleden hier in Borne”, zo vervolgde hij.

 

‘Veel dank namens de gehele Bornse samenleving’

En nadat hij vier mensen gehuldigd had die afscheid namen, vijf nieuwe teamleden had verwelkomd en vervolgens nog eens vier diploma’s mocht uitreiken, was het toch echt de beurt aan burgemeester Gerard van den Hengel om het meest officiële moment van de avond voor zijn rekening te nemen. Van den Hengel begon met het uitspreken van een dankwoord aan alle korpsleden. “Dat doe ik namens de gehele Bornse samenleving. U bent van onschatbare waarde voor ons allemaal en in u willen wij ook het thuisfront danken voor de opvang van de korpsleden. Dat verdient heel veel respect.”

 

Daarna riep hij Michel Polak en Theo de Boer naar voren, om hen te feliciteren met hun 26ste, resp. 25ste dienstjaar. “U slaagde er beiden wonderwel in deze vrijwilligersbaan te combineren met uw ondernemerschap. Het korps heeft u leren kennen als een betrouwbare, toegewijde en vakkundige collega. Dat verdient veel dank. Niet alleen van ons, maar in dit geval ook van de Koning.” Daarna speldde hij beiden de versierselen op die behoren bij het lidmaatschap in de Orde van Oranje Nassau. Voor Theo de Boer betekent dit jubileum tevens het einde van zijn betrokkenheid bij de Bornse Brandweer. Michel Polak gaat verder als repressief ondersteuner. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Ton HUISKES — 03 dec 2019
Veel respect voor deze vrijwilligers is zeker op zijn plaats hier en zonder deze mannen en vrowen redt Borne het niet bij branden, ongevallen, etc. Gefeliciteerd - en van mij hadden ze ook nog het bekend Bornse Bijtje opgespeld kunnen krijgen!

Kerkhof Zenderen klaar voor de toekomst

“Het was een lange weg naar deze vrijdagmiddag”, aldus Maria Verheijen,...
19-04-2024

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024