Willen we onze omgeving volplempen met ontsierende zonneparken of enorme windmolens? Nee, dat willen we denk ik niet. De discussie daarover lijkt een heilloze te worden, de eerste voorbeelden hiervan deden zich deze week al voor. Ik ben vůůr toepassing van kernenergie, een oneindige en veilige bron van energie. Het woord kernenergie wordt nog steeds zorgvuldig ontweken. Jammer, het is echt onze toekomst, onze energiebehoefte dekken we op den duur niet zonder kernenergie. In onze gemeente, de regio en aansluitend in de provincie moeten we ons hiervoor sterk maken en pleiten voor toepassing van kernenergie. Nieuwe ontwikkelingen maken bouw en installatie van mini-kerncentrales (Rolls Royce) mogelijk. Ik pleit voor een onderzoek naar het standpunt hierover nu de bedreiging van zonneparken en windmolens steeds dichterbij komt, een heilloze weg met eindeloze discussies.

BorneBoeit

De hele energietransitie blijft de komende tijd een belangrijk onderwerp. Wij blijven het natuurlijk ook allemaal volgen en zullen op tijd en plaats verslag van doen. Voor een eerste onderwerp voor BOP vonden we het onderwerp in zín geheel te complex.

Jos Lansink

Kernenergie is voor de lange termijn een goede oplossing. Maar ik pleit dan voor centralisatie van kerncentrales. Geen kleine units maar grote centrales van 800-1000MW. Op ons 380 KV net komt nu ook kernenergie uit Frankrijk.

Ron Hartman

Wim: Je begint met de uitwerking van wat eigenlijk dan geen onderzoeksvraag meer is? Waar in Borne zou je die centrales willen zien? Op Bornse schaal zouden we incl. de vestiging van de verwaarder, plm 8 molens moeten hebben EN minder moeten gebruiken toch? Hysterisch isoleren blijft het belangrijkst?? Hoe pakken we DAT aan, omdat zonder dat, geen nieuwe CV na het gas mogelijk is. Moeten we niet kiezen voor hybride? (Dus nog een klein beetje gas per woning en -type)?

Hans van hasselt

Eeuwen geleden bouwde men windmolens misschien ontsierde die het landschap toen, nu is het cultureel erfgoed. Over schoonheid valt te twisten dus wat de een ontsierend vind wil niet zeggen dat we dat dan niet moeten doen. Kernenergie is schoon maar hoe zit het met het afval belasten we daarmee niet onze toekomstige generaties? Nog even dit ik vind ze leelijk.
16 feb 2020 om 11:24 | Wim Geul | Reageer op dit bericht | Aantal reacties (4)

Reageren

Stel hier je vraag, doe een oproep of plaats een suggestie als reactie