Toch sportprogramma in de meivakantie
28-04-2020
BUURTSPORTCOACHES SNEL IN ACTIE NA NIEUWE REGELS KABINET

Toch sportprogramma in de meivakantie

Van premier Rutte mag sporten weer voor kinderen tot 12 jaar en, onder voorwaarden, voor de oudere jeugd tot 18 jaar. Goed nieuws voor de kinderen en goed nieuws voor de buurtsportcoaches, die wegens corona alweer een paar weken noodgedwongen thuiszitten en staan te popelen om weer aan het werk te gaan. Een grote happening als de sportinstuif in de schoolvakanties normaal gesproken is zit er nog niet in, maar een klein, voorzichtig programma wilden de buurtsportcoaches toch wel graag aanbieden.

 

Gevarieerd programma

“We konden heel lang helemaal niks, maar sinds afgelopen dinsdag was daar ineens toch ruimte. De kinderen hebben lang stilgezeten en zijn er wel aan toe om weer te sporten, dachten wij”, vertelt Danny Berghuis. En dus togen de buurtsportcoaches enthousiast aan het werk om binnen een paar dagen een programma samen te stellen voor de verschillende groepen jeugd. “Ik denk dat we, samen met de verenigingen, een mooi programma hebben weten te maken. Bewust is gekozen om het op diverse plekken in de gemeente aan te bieden, waardoor we alle kinderen kunnen bereiken.”

 

Aanmelden noodzakelijk

Zo kan de jeugd tot 12 jaar zich vrijdag melden voor diverse sportieve spelletjes in de Bornsche Maten, maandag in de Stroom Esch en volgende week doet de sportkaravaan onder andere Hertme en Zenderen aan. De jeugd tot 18 jaar kan hardlopen, bootcampen, beachvolleyballen en kanovaren. Er worden wel een aantal restricties aan het sporten gesteld. Zo is het maximum aantal deelnemers 45 voor de jongste kinderen en slechts een man of tien voor de middelbare schooljeugd en is dit keer vooraf aanmelden verplicht. Bij de oudere jeugd wordt ervoor gezorgd dat de 1,5 meter afstand bewaard kan blijven. “We hebben ook nagedacht over hoe we het halen en brengen organiseren om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen.”

 

Het complete programma is te vinden op de website van BorneSport waar ook informatie te vinden is hoe men zich, minimaal een dag van tevoren, kan aanmelden. (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

BVV Borne komt net tekort tegen MVV’29

In de uitwedstrijd tegen MVV’29 in Harbrinkhoek was het na 18 minuten al raak voor BVV...
12-10-2020

Dames Apollo 8 starten seizoen sterk

Afgelopen zaterdag speelden de dames van Apollo 8 de eerste competitiewedstrijd in het nieuwe...
12-10-2020

Borns Bijtje voor Theo Heeregrave

Theo Heeregrave ontving donderdag uit handen van wethouder Arno Spekschoor een Borns Bijtje in...
08-10-2020

ZV en De Tubanters delen de punten

In de eerste tien minuten van de wedstrijd tussen Zenderen Vooruit en De Tubanters ging het...
04-10-2020

Prima uitwinst voor NEO in Haaksbergen

De eerste kans voor NEO tegen Bon Boys in Haaksbergen kwam na ruim tien minuten. Bjorn Tijhuis...
04-10-2020

Gouden Fluit voor Yvonne ten Tusscher

Na afloop van de wedstrijd tussen de handbaldames van Zenderen Vooruit/Bornerbroek en Bentelo...
03-10-2020