Toch sportprogramma in de meivakantie
28-04-2020
BUURTSPORTCOACHES SNEL IN ACTIE NA NIEUWE REGELS KABINET

Toch sportprogramma in de meivakantie

Van premier Rutte mag sporten weer voor kinderen tot 12 jaar en, onder voorwaarden, voor de oudere jeugd tot 18 jaar. Goed nieuws voor de kinderen en goed nieuws voor de buurtsportcoaches, die wegens corona alweer een paar weken noodgedwongen thuiszitten en staan te popelen om weer aan het werk te gaan. Een grote happening als de sportinstuif in de schoolvakanties normaal gesproken is zit er nog niet in, maar een klein, voorzichtig programma wilden de buurtsportcoaches toch wel graag aanbieden.

 

Gevarieerd programma

“We konden heel lang helemaal niks, maar sinds afgelopen dinsdag was daar ineens toch ruimte. De kinderen hebben lang stilgezeten en zijn er wel aan toe om weer te sporten, dachten wij”, vertelt Danny Berghuis. En dus togen de buurtsportcoaches enthousiast aan het werk om binnen een paar dagen een programma samen te stellen voor de verschillende groepen jeugd. “Ik denk dat we, samen met de verenigingen, een mooi programma hebben weten te maken. Bewust is gekozen om het op diverse plekken in de gemeente aan te bieden, waardoor we alle kinderen kunnen bereiken.”

 

Aanmelden noodzakelijk

Zo kan de jeugd tot 12 jaar zich vrijdag melden voor diverse sportieve spelletjes in de Bornsche Maten, maandag in de Stroom Esch en volgende week doet de sportkaravaan onder andere Hertme en Zenderen aan. De jeugd tot 18 jaar kan hardlopen, bootcampen, beachvolleyballen en kanovaren. Er worden wel een aantal restricties aan het sporten gesteld. Zo is het maximum aantal deelnemers 45 voor de jongste kinderen en slechts een man of tien voor de middelbare schooljeugd en is dit keer vooraf aanmelden verplicht. Bij de oudere jeugd wordt ervoor gezorgd dat de 1,5 meter afstand bewaard kan blijven. “We hebben ook nagedacht over hoe we het halen en brengen organiseren om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen.”

 

Het complete programma is te vinden op de website van BorneSport waar ook informatie te vinden is hoe men zich, minimaal een dag van tevoren, kan aanmelden. (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Groen Zwart stelt eeuwfeest jaartje uit

Komende vrijdag, 29 januari, is het precies honderd jaar geleden dat de Bornse Korfbal Club...
25-01-2021

Brons voor Joy Beune tijdens World Cup

Tijdens de eerste serie World Cup-wedstrijden in IJsstadion Thialf in Heerenveen heeft Joy Beune...
24-01-2021

Dames Apollo 8 verstevigen koppositie

Apollo 8 begon in sporthal De Veste stroef aan de wedstrijd tegen Set Up’65 uit Ootmarsum....
24-01-2021

Dames Apollo 8 na 3-0 winst koploper

Na de teleurstelling van vorige week (3-2 verlies tegen Eurosped) had Apollo 8 wat recht te...
17-01-2021

Joy Beune vijfde op EK in Thialf

Op de Europese kampioenschappen allround in IJsstadion Thialf in Heerenveen heeft Joy Beune dit...
17-01-2021

Apollo 8 verliest streekderby tegen Eurosped

Zondag werd de eredivisie volleybal voor dames weer hervat. De dames van Apollo 8 traden in...
11-01-2021