Toch sportprogramma in de meivakantie
28-04-2020
BUURTSPORTCOACHES SNEL IN ACTIE NA NIEUWE REGELS KABINET

Toch sportprogramma in de meivakantie

Van premier Rutte mag sporten weer voor kinderen tot 12 jaar en, onder voorwaarden, voor de oudere jeugd tot 18 jaar. Goed nieuws voor de kinderen en goed nieuws voor de buurtsportcoaches, die wegens corona alweer een paar weken noodgedwongen thuiszitten en staan te popelen om weer aan het werk te gaan. Een grote happening als de sportinstuif in de schoolvakanties normaal gesproken is zit er nog niet in, maar een klein, voorzichtig programma wilden de buurtsportcoaches toch wel graag aanbieden.

 

Gevarieerd programma

“We konden heel lang helemaal niks, maar sinds afgelopen dinsdag was daar ineens toch ruimte. De kinderen hebben lang stilgezeten en zijn er wel aan toe om weer te sporten, dachten wij”, vertelt Danny Berghuis. En dus togen de buurtsportcoaches enthousiast aan het werk om binnen een paar dagen een programma samen te stellen voor de verschillende groepen jeugd. “Ik denk dat we, samen met de verenigingen, een mooi programma hebben weten te maken. Bewust is gekozen om het op diverse plekken in de gemeente aan te bieden, waardoor we alle kinderen kunnen bereiken.”

 

Aanmelden noodzakelijk

Zo kan de jeugd tot 12 jaar zich vrijdag melden voor diverse sportieve spelletjes in de Bornsche Maten, maandag in de Stroom Esch en volgende week doet de sportkaravaan onder andere Hertme en Zenderen aan. De jeugd tot 18 jaar kan hardlopen, bootcampen, beachvolleyballen en kanovaren. Er worden wel een aantal restricties aan het sporten gesteld. Zo is het maximum aantal deelnemers 45 voor de jongste kinderen en slechts een man of tien voor de middelbare schooljeugd en is dit keer vooraf aanmelden verplicht. Bij de oudere jeugd wordt ervoor gezorgd dat de 1,5 meter afstand bewaard kan blijven. “We hebben ook nagedacht over hoe we het halen en brengen organiseren om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen.”

 

Het complete programma is te vinden op de website van BorneSport waar ook informatie te vinden is hoe men zich, minimaal een dag van tevoren, kan aanmelden. (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024