Trotse Hooiberg-bewoners krijgen sleutel
06-02-2021
FEESTELIJK MOMENT VOOR 12 JONGEREN VAN NIEUWE WOONZORGVOORZIENING

Trotse Hooiberg-bewoners krijgen sleutel

Zaterdagmorgen was het ‘eindelijk’ zover dat de twaalf jonge aspirant-bewoners van De Hooiberg de sleutel van hun nieuwe onderkomen aan de Dorsvloer in ontvangst mochten nemen. En daarmee werd de laatste fase ingeluid van het bijzondere project dat zo’n vijf jaar geleden al werd ingezet. De officiële oplevering vond een week geleden plaats, maar nu was het dan echt zover dat de jongeren ook de sleutel van hun eigen woning in ontvangst mochten nemen. Apetrots waren ze.

 

Nu is het echt

Het vorige officiële moment dateerde uit september toen de eerste steenlegging plaatsvond. De bouw was toen weliswaar al begonnen, maar door corona werden de feestelijkheden even doorgeschoven. En natuurlijk kwamen ze in de afgelopen maanden wel even kijken hoe de bouw vorderde en of het allemaal wel ging kloppen wat hen op de vele bouwtekeningen was voorgespiegeld. Maar vanmorgen, toen alle steigermaterialen en andere bouwattributen waren verdwenen, alle elektrische voorzieningen werkten zoals het moest, het water uit de kraan kwam, de verwarming werkte en de nieuwe voorziening volledig schoon stond te wachten, was het toch even anders. Nu is het echt. Het is hún woning en dat wilden ze weten ook.

 

Inrichting

Eline bijvoorbeeld aarzelde geen moment en ging graag voor om haar domein te laten bewonderen. Even eerder had ze de eerste post al uit haar eigen vakje gehaald. Een lieve kaart van een bekende én een schrijven van de energieleverancier. Vol trots toonde ze haar woonkamer met keukenblok, de bad- en slaapkamer. Vanmiddag gaat ze samen met haar ouders op pad om de kleuren en materialen voor de inrichting verder te bepalen, want dat is helemaal aan de bewoners zelf. Wel kunnen ze straks ook gebruik maken van een grote gezamenlijke leefruimte met tuin, maar dat heeft nu natuurlijk even de minste prioriteit.

 

Eerst moet het eigen huis op orde en dat is een project dat de komende anderhalve maand zijn beslag zal moeten krijgen. De ook aanwezige ouders vanmorgen weten dus wat hen te doen staat… In elk geval hebben ze er allemaal heel veel zin in. Het wordt mooi en de nieuwe bewoners zijn helemaal in hun element. Het is de bedoeling dat iedereen er dan op 1 april intrekt, waarna het echte wonen kan beginnen. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Wim Geul — 07 feb 2021
Gefeliciteerd allemaal met dit bijzondere resultaat! Fijn dat het nu zover is. Ik kom gauw kijken.
Dick Ellenbroek — 06 feb 2021
Beste bewoners van De Hooiberg en familie, wat ontzettend gaaf dat het nu eindelijk zover is en wat is jullie geduld op de proef gesteld. Heel veel woonplezier met elkaar en zodra het kan kom ik graag het eindresultaat eens bewonderen...
Annemieke Wolff — 06 feb 2021
Fantastisch dat het nu dan eindelijk zo ver is. Het is prachtig geworden! Succes met de inrichting en alvast heel veel woonplezier gewenst allemaal.
Nico S — 06 feb 2021
Van harte gefeliciteerd met jullie nieuwe woonruimte. :-) Heeft even geduurd maar ik wens jullie veel geluk en een fijne toekomst in jullie eigen stek toe.

Schietincident in Zenderen

Rond 22.45 uur donderdagavond kreeg de politie een melding van een schietincident dat zou hebben...
15-02-2024

Opnieuw vernielingen in Oud Borne

Donderdagmorgen kreeg Ineke Haarhuis een appje van een buurtbewoner. Ze moest even oppassen met...
08-02-2024

Nieuwe tandartspraktijk Curadent opent in maart

Vanaf halverwege maart is er opnieuw een tandartspraktijk in het pand aan de Abraham Ten...
04-02-2024

Keukenbrand aan Trompstraat

Om 20.45 uur woensdagavond kreeg de brandweer een melding van brand aan de Trompstraat. Eenmaal...
24-01-2024

De Hulpkaart en de goede voornemens voor 2024

ADVERTORIAL. Het nieuwe jaar is begonnen en inmiddels ligt blue monday alweer achter. Onze goede...
17-01-2024

Wie verdient het Kroonjuweel van Borne?

In aanloop naar Koningsdag zoekt Oranjecomité Borne ook dit jaar weer naar het...
16-01-2024