Volgende fase voor project ’t Wooldrik
PLANNING NOG OP SCHEMA

Volgende fase voor project ’t Wooldrik

De aanloopfase had wat vertraging, maar inmiddels is voor het project ’t Wooldrik gestart met de Definitief-Ontwerp fase, waarin de plannen een meer concrete uitwerking krijgen. “Een mijlpaal”, vindt wethouder Michel Kotteman. Het tweede deel van de herontwikkeling van de verouderde sporthal kende in de voorontwerpfase een aantal hindernissen. Politieke besluitvorming duurde langer, maar er waren ook strubbelingen om de school naar wens van de stichting Brigantijn te krijgen. Kotteman: “Daar zijn we mooi uitgekomen. Direct na het zomerreces zijn de aangepaste plannen aan de scholen gepresenteerd en daar is heel enthousiast op gereageerd.”
 

Planning

De planning is nog steeds dat het geheel wordt opgeleverd voor eind 2023. Noodzakelijk ook omdat anders de deal met de Belastingen over compensatie van de BTW vervalt. Voor de nieuwe school is de bedoeling dat de leerlingen er al per schooljaar 2023/2024 in kunnen trekken. Per begin 2024 zou er dan voor alle gebruikers een geheel vernieuwd en duurzaam complex staan met basisonderwijs, een zwembad, sporthallen, sportcafé, beachvelden, fysiotherapie, een samen naar-school klas en kinderopvang.

 

Special Olympics

In juni dit jaar vinden de Special Olympics voor sporters met een beperking plaats in Twente. Twee onderdelen, handbal en beachvolleybal, staan gepland in Borne. Vervolgens wordt in juli gestart met de daadwerkelijke realisatie van complex ’t Wooldrik. “Na het laatste fluitsignaal komt bij wijze van spreken direct de sloopkogel binnen.” Een strakke planning, maar volgens Kotteman allemaal nog haalbaar. Tijdens de bouw wordt er op het sportpark een opblaasbare hal geplaatst, voor de sporters die niet terecht kunnen in sporthallen in omliggende plaatsen.

 

Financieel kader

Het financiële kader voor het project, vastgesteld door de gemeenteraad in 2019, is leidend. “Er zijn in de bouwwereld wel zorgen over de prijzen van materialen en over levertijden, maar er zijn ook relativerende geluiden.” Duidelijkheid daarover wordt pas in juni verwacht. “Als er dan een probleem is, dan moeten we óf in het programma van eisen gaan snijden, óf terug naar de gemeenteraad voor aanvullend krediet. Maar voor nu staat het kader uit 2019 nog steeds overeind.” (AJ)

 

(de afbeeldingen in de tekst zijn impressies uit 2018 en 2019. Recente schetsen zijn nog niet vrijgegeven)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Paul Cohn — 31 jan 2022
Recente schetsen zijn nog niet vrijgegeven.
Begroting van jaarlijks razendsnel stijgende kosten van energie, jawel: uit duurzame bronnen evenmin: Álle suggesties in die richting zijn weggehoond:
www.tauw.nl/op-welk-gebied/duurzaamheid/omgevingswarmte/riothermie-aquathermie.html
Henry — 31 jan 2022
Ik zie de volgende fikse OZB verhoging al weer aankomen.
Herman — 31 jan 2022
Wat mij bevreemdt dat hoe meer Borne in het nieuws komt betreffende slechte financiën hoe positiever deze giga dossiers met grote financiële risico?s in de wereld worden gebracht.
Is het niet verstandig om dit eerst allemaal in kaart te brengen en goed zicht te hebben op de eigen financiële middelen om straks debacles te voorkomen. Ik heb er geen vertrouwen in!
Lichtgeel hesje — 31 jan 2022
"De planning is nog steeds dat het geheel wordt opgeleverd voor eind 2023. Noodzakelijk ook omdat anders de deal met de Belastingen over compensatie van de BTW vervalt.". Wie mag de portemonnee trekken als de oplevering na eind 2023 plaatsvindt???? Diegenen die groen licht hebben gegeven voor dit megalomane project (zowel het huidige college als de huidige raadsleden) zijn dan grotendeels allang met de noorderzon vertrokken, ofwel: apres nous le deluge (na ons de zondvloed), en hier niet meer op aan te spreken......
Ron Hartman — 31 jan 2022
Ben oprecht benieuwd of de isolatie volgens Beng, met de grote te verwarmen hallen en glaspartijen, het geheel nog mogelijk maken. Immers; met (de onder Epc meegerekende zonnepanelen maak je in de zomer veel te veel stroom, maar in de winter doen ze weinig en zal isolatie en kierdichtheid het moeten doen ... in sporthallen en scholen ... waar ramen en deuren bewust worden opengezet? Niet alleen in de bouwwereld zijn de zorgen of het nog uit kan. Ik vrees dat afschrijving grofweg (1 miljoen per jaar), rentekosten (half miljoen per jaar), onderhoud en (vooral) energie, zomaar 200.000 per maand bedragen. Dure kaartjes straks, maar daarnaast ook commerciele dienstverlening die het (ook) langdurig moeten dragen en fraaie gebouwen met een school. Het blijft een grote broek. We gaan het zien
wgkub — 31 jan 2022
Geld zat!! de burger betaalt wel!!

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024