Fiep Hofstede is de beste voorlezer
LEERLINGE ST. STEPHANUSSCHOOL WINT BORNSE AFTRAP NATIONALE VOORLEESWEDSTRIJD

Fiep Hofstede is de beste voorlezer

In het Kulturhus in Borne is woensdagmiddag de gemeentelijke voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd gehouden. Op de St. Aegidiusschool na waren de winnaars van alle basisscholen uit de gemeente Borne aanwezig. Dat de winnaar van de school uit Hertme ontbrak kwam omdat zij in quarantaine zat… Fiep Hofstede van de St. Stephanusschool in Zenderen werd uitgeroepen tot beste voorlezer van alle deelnemende scholen.

 

Vorig jaar nog was het de corona die ervoor zorgde dat de kinderen niet konden komen voorlezen in de theaterzaal, maar dat alles was opgenomen. De jury moest toen aan de hand van de filmpjes beslissen wie er door mocht naar de regionale voorronde. Gelukkig konden de winnaars van de scholen vanmiddag echt voorlezen, terwijl de zaal goed was gevuld met meegebrachte vriendjes, vriendinnetjes, oma’s, opa’s en ouders.

 

De jury bestond deze keer uit Ina van der Beek, bibliotheekmedewerker en juryvoorzitter, Harmke Willems, voormalig bibliotheekmedewerker en Hans van Rheenen, redactielid van BorneBoeit. De presentatie van de middag was in handen van Judith Verbeij. Voor en na de pauze werd er door vier kandidaten voorgelezen. In de pauze was er muziek van de band Fallen Planes, die geheel uit leerlingen van de Bornse muziekschool bestaat. De zang is van Hannah, op gitaar speelden Jade en Tom, op basgitaar Wessel en achter de drums zat Elise. Zij speelden een aantal nummers en daar genoot het publiek zichtbaar van.

 

Spanning

Bij alle kandidaten was de spanning voelbaar als zij aan de beurt kwamen. Zowel voor een boek van Roald Dahl als van Carrie Slee had een tweetal voorlezers gekozen. De anderen hadden een wat gevarieerdere keuze. Als er werd voorgelezen vanuit de grote voorleesstoel die voor de gelegenheid op het podium was gezet, lette de jury op een tiental aspecten, waaronder intonatie, stemgebruik en verstaanbaarheid.

 

Ook was de spanning voelbaar toen alle deelnemers op het podium stonden en de jury met de uitslag kwam, bij monde van Ina van der Beek. Het was dus Fiep Hofstede die deze wedstrijd had gewonnen. Op 11 maart mag zij naar Diepenheim om Borne daar in de regionale voorleeswedstrijd te vertegenwoordigen. Mocht zij daar ook weer winnen, dan wachten haar nog de provinciale, en bij winst de landelijke finale. (HvR)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Margot — 09 feb 2022
Gefeliciteerd Fiep, hartstikke knap!!

Bornse Rixt Hoogland Nederlands kampioen

Nadat Pascal Eenkhoorn op vrijdag en Riejanne Markus gisteren al het rood-wit-blauwe tricot...
26-06-2022

Nationale korfbaltoppers geven clinic

Groen Zwart viert deze maanden haar 100-jarig bestaan. Zo werd er in mei al een speciale...
24-06-2022

Mats Wieffer naar Feyenoord?

Volgens de laatste berichten in de transfermarkt maakt Mats Wieffer op korte termijn een...
22-06-2022

Haak of brei jij mee in de Winterdeken Challenge?

ADVERTORIAL • ‘3 l, 1st, rstv om rstv van vorige toer, 2 st in vlg steek’....
21-06-2022

Fietsmaatjes Borne ontvangt 1.600 euro

De Stichting Fietsmaatjes Borne heeft voor het ‘Bindingsevenement’ een mooie...
20-06-2022

2.500 euro voor BootcampNEO 60+

Woensdagavond ontving BootcampNEO 60+ dames en heren uit handen van Wouter Bos, de voorzitter...
16-06-2022