Special Olympics: van begin tot eind een feest
12-06-2022
GOUD, ZILVER EN BRONS VOOR BORNSE DEELNEMERS

Special Olympics: van begin tot eind een feest

Wat vrijdagavond in het Hengelose FBK-stadion begon met een wervelende openingsceremonie van de Special Olympics National Spelen 2022 eindigde zondagmiddag met het uitreiken van de medailles.

 

In Borne voor de deelnemende handbalteams en in Hengelo was er zelfs goud voor de Bornse Maartje Ellenkamp tijdens het racerunnen, zilver voor het G2 hockeyteam van Stijn Wieffer c.s. en brons voor ‘De Ster-hockeyers’ van G1.
 

Louter blije gezichten

Een meer dan succesvol sportweekend dus voor onze lokale G-sporters. Maar ook bij de organisatie van het handbaltoernooi, dat plaatsvond in sportcomplex ’t Wooldrik in Borne, waren er na afloop louter blije gezichten. De twee dagen verliepen op rolletjes, er werd geen wanklank gehoord en de ruim 110 sporters met hun coaches en aanhang maakten er met elkaar van begin tot eind een feest van.
 

Rond drie uur zondagmiddag kon de balans worden opgemaakt en was het tijd voor de medaille-uitreiking die voor deze gelegenheid werd verricht door ‘burgemeester’ Martin Velten en Aveleijn-bestuurder Willem den Hartog. Een goed geluimde Velten zei in zijn woordje onder de indruk te zijn geraakt van de sportiviteit die de afgelopen dagen voelbaar was. “Daar kunnen andere sporten nog een voorbeeld aan nemen,” zo zei hij. “Tegelijkertijd ben ik trots dat we er met alle 14 gemeenten enkele jaren geleden in slaagden deze Spelen naar Twente te halen.” En prikkelend naar alle spelers en bezoekers: “En dat het zo goed georganiseerd was...” Het stokje werd blindelings opgepakt met een klaterend applaus voor alle in het oranje en blauw gestoken vrijwilligers die de ovaties dankbaar en glunderend in ontvangst namen.
 

Twee lachende en vooral ook trotse burgemeesters

Daarna had de burgemeester voor één dag nog een speciaal woord van dank voor Arjan Mengerink, die als surrogaat-burgemeester de organisatie van het handbaltoernooi coördineerde. “Je hebt me uitstekend vervangen,” aldus een gevatte Velten. “Daarom onderscheid ik je nu graag met de namaak-veiligheidsspeld van de gemeente Borne, omdat het toernooi zo vlekkeloos en veilig is verlopen.” Mengerink kon de grap wel waarderen en stamelde “Mooier wordt het niet!” Al snel werden zijn woorden vanaf de tribunes overstemd door een luidkeels gescandeerd ‘Arjan bedankt’.
 

Een moment dat symbool stond voor het plezier dat de afgelopen dagen zo kenmerkend was. Natuurlijk, iedereen wilde graag goud, zilver of brons. En dat kregen ze ook. Elk deelnemend team viel immers in de prijzen. Maar zelden zal de Olympische gedachte ‘meedoen is belangrijker dan winnen’ meer tastbaar zijn geweest dan tijdens deze Spelen. (AJ/BM)

 

Special Olympics dag 2

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Bornse Rixt Hoogland Nederlands kampioen

Nadat Pascal Eenkhoorn op vrijdag en Riejanne Markus gisteren al het rood-wit-blauwe tricot...
26-06-2022

Nationale korfbaltoppers geven clinic

Groen Zwart viert deze maanden haar 100-jarig bestaan. Zo werd er in mei al een speciale...
24-06-2022

Mats Wieffer naar Feyenoord?

Volgens de laatste berichten in de transfermarkt maakt Mats Wieffer op korte termijn een...
22-06-2022

Haak of brei jij mee in de Winterdeken Challenge?

ADVERTORIAL • ‘3 l, 1st, rstv om rstv van vorige toer, 2 st in vlg steek’....
21-06-2022

Fietsmaatjes Borne ontvangt 1.600 euro

De Stichting Fietsmaatjes Borne heeft voor het ‘Bindingsevenement’ een mooie...
20-06-2022

2.500 euro voor BootcampNEO 60+

Woensdagavond ontving BootcampNEO 60+ dames en heren uit handen van Wouter Bos, de voorzitter...
16-06-2022