Nog één dag Meester Gerard…
LEERLINGEN ST. AEGIDIUSSCHOOL HERTME ZWAAIEN LOCATIELEIDER GERARD WELBERG MUZIKAAL UIT

Nog één dag Meester Gerard…

Om klokslag 09.00 uur donderdagmorgen werden Gerard en Hermien Welberg afgezet voor de St. Aegidiussschool in Hertme, de school waar Gerard 26 jaar lang zijn ziel en zaligheid in legde en waar hij zoveel plezier beleefde. Niet met een koets of op een tandem, maar in een peperdure Ferrari, door de goedgemutste locatieleider gekscherend als ‘een mooie Peugeot’ betiteld. Voor de leerlingen vormt het de aftrap van een muzikale verrassingsdag voor hun meester, die vanaf morgen van zijn welverdiende pensioen mag gaan genieten.

 

Erehaag van leerlingen

Voor Gerard en zijn vrouw begon de laatste schooldag overigens al een uurtje eerder, want de overige leerkrachten hadden een heerlijk afscheidsontbijt geregeld dat ze samen aan de keukentafel bij hun locatieleider thuis verorberden. “Heel leuk, maar het hoogtepunt wordt waarschijnlijk toch het afscheid op school”, aldus Gerard verwachtingsvol. En aan de ontvangst bij zijn school aan de Hertmerweg te oordelen, worden die verwachtingen vandaag meer dan waargemaakt. Terwijl een aantal kinderen de spanning opvoert door op trommels te slaan, vormt de rest van de leerlingen een enorme erehaag die Gerard en zijn vrouw even later ontvangen.

 

‘Het lijkt hier het Afrika Festival wel’

De meester, gestoken in zijn traditionele korte broek, geniet met volle teugen. Even later danst hij samen met de leerlingen op de onophoudelijk klinkende en opzwepende muziek, ondertussen “Het lijkt hier het Afrika Festival wel” roepend. Daarna gaat alles en iedereen in polonaise naar binnen, naar de eigen klaslokalen om daar vervolgens het bezoek van hun meester af te wachten. Elke groep heeft een eigen programmaatje in elkaar gestoken.

 

Groep 3/4 krijgt de primeur. Meester Gerard, die volgens de juf altijd zo goed kon voorlezen, mag beginnen met een verhaaltje uit Jipke en Jannöaken, de Twentse variant van Jip en Janneke. De kinderen luisteren ademloos. Daarna wordt er op het grote digibord een spelletje Memory gespeeld. De meester tegen de rest van de klas. Het is feest, het is gezellig en de een geniet nog meer dan de ander.

 

Het feestelijke halfuurtje vormt de voorbode van een vrolijk afscheid, waarin een djembé workshop als rode draad door het dagprogramma loopt. Natuurlijk is er rond het middaguur een patatkraam gecharterd, wordt er vanmiddag namens de school nog een cadeau aangeboden en is er vanaf 15.00 uur een ‘officiële’ receptie voor genodigden, oud-leerlingen en inwoners van Hertme. “Ja, ik heb mijn lange broek wel meegenomen”, aldus Gerard met een knipoog. Maar dan zit het er toch echt op. Het zal wennen zijn na de zomervakantie. Natuurlijk voor de oud-locatieleider, maar ook voor zijn 70 kinderen. (BM)

 

Zie ook ons eerdere bericht:Voor zondagskind Gerard Welberg zit het erop’

 

 

 

Afscheid Meester Gerard

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Hachelijk avontuur koe in Zenderen

Maandagavond is een koe in Zenderen in de sloot beland. Het dier kwam blijkbaar iets te dicht...
08-08-2022

Zeldzame ‘prop’ doodt vele vissen in Bornse Beek

In deze tijd van het jaar hebben vissen het in openbaar water traditioneel moeilijk. Door lage...
08-08-2022

Scooter geschept op Hoofdstraat Zenderen

Op de Hoofdstraat in Zenderen vond woensdagavond een aanrijding plaats tussen een scooter en een...
03-08-2022

En wéér rijden de vrachtwagens naar Opole

Op vrijdagavond 4 maart vertrok de eerste volle vrachtwagen met hulpgoederen vanuit Hertme naar...
29-07-2022

Verkeersboete definitief in de prullenbak

De boete die Bornenaar Ruud Leliefeld en Enschedeër Sven Hof om de oren kregen nadat ze...
29-07-2022

Burgemeester Pierik wil verkeersboete van tafel

Naar aanleiding van het bericht op BorneBoeit over Bornenaar Ruud Leliefeld, die een forse...
28-07-2022