Nog één dag Meester Gerard…
LEERLINGEN ST. AEGIDIUSSCHOOL HERTME ZWAAIEN LOCATIELEIDER GERARD WELBERG MUZIKAAL UIT

Nog één dag Meester Gerard…

Om klokslag 09.00 uur donderdagmorgen werden Gerard en Hermien Welberg afgezet voor de St. Aegidiussschool in Hertme, de school waar Gerard 26 jaar lang zijn ziel en zaligheid in legde en waar hij zoveel plezier beleefde. Niet met een koets of op een tandem, maar in een peperdure Ferrari, door de goedgemutste locatieleider gekscherend als ‘een mooie Peugeot’ betiteld. Voor de leerlingen vormt het de aftrap van een muzikale verrassingsdag voor hun meester, die vanaf morgen van zijn welverdiende pensioen mag gaan genieten.

 

Erehaag van leerlingen

Voor Gerard en zijn vrouw begon de laatste schooldag overigens al een uurtje eerder, want de overige leerkrachten hadden een heerlijk afscheidsontbijt geregeld dat ze samen aan de keukentafel bij hun locatieleider thuis verorberden. “Heel leuk, maar het hoogtepunt wordt waarschijnlijk toch het afscheid op school”, aldus Gerard verwachtingsvol. En aan de ontvangst bij zijn school aan de Hertmerweg te oordelen, worden die verwachtingen vandaag meer dan waargemaakt. Terwijl een aantal kinderen de spanning opvoert door op trommels te slaan, vormt de rest van de leerlingen een enorme erehaag die Gerard en zijn vrouw even later ontvangen.

 

‘Het lijkt hier het Afrika Festival wel’

De meester, gestoken in zijn traditionele korte broek, geniet met volle teugen. Even later danst hij samen met de leerlingen op de onophoudelijk klinkende en opzwepende muziek, ondertussen “Het lijkt hier het Afrika Festival wel” roepend. Daarna gaat alles en iedereen in polonaise naar binnen, naar de eigen klaslokalen om daar vervolgens het bezoek van hun meester af te wachten. Elke groep heeft een eigen programmaatje in elkaar gestoken.

 

Groep 3/4 krijgt de primeur. Meester Gerard, die volgens de juf altijd zo goed kon voorlezen, mag beginnen met een verhaaltje uit Jipke en Jannöaken, de Twentse variant van Jip en Janneke. De kinderen luisteren ademloos. Daarna wordt er op het grote digibord een spelletje Memory gespeeld. De meester tegen de rest van de klas. Het is feest, het is gezellig en de een geniet nog meer dan de ander.

 

Het feestelijke halfuurtje vormt de voorbode van een vrolijk afscheid, waarin een djembé workshop als rode draad door het dagprogramma loopt. Natuurlijk is er rond het middaguur een patatkraam gecharterd, wordt er vanmiddag namens de school nog een cadeau aangeboden en is er vanaf 15.00 uur een ‘officiële’ receptie voor genodigden, oud-leerlingen en inwoners van Hertme. “Ja, ik heb mijn lange broek wel meegenomen”, aldus Gerard met een knipoog. Maar dan zit het er toch echt op. Het zal wennen zijn na de zomervakantie. Natuurlijk voor de oud-locatieleider, maar ook voor zijn 70 kinderen. (BM)

 

Zie ook ons eerdere bericht:Voor zondagskind Gerard Welberg zit het erop’

 

 

 

Afscheid Meester Gerard

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Groen licht voor de Vloedbeltverbinding

Woensdag stemde Provinciale Staten in grote meerderheid voor het vaststellen van het Provinciaal...
27-03-2024

Lente: met een gevoel van zekerheid er weer op uit

ADVERTORIAL. Het is lente en het kriebelt weer. Zo ook voor John (echte naam bij redactie...
21-03-2024

Plaatje wordt weer compleet

Het Witte Huis aan de Grotestraat is een van de meest markante gebouwen in Borne. Hier woonde...
20-03-2024

Smartfloor meet risico om te vallen

“Een enkelband … Dat ik dat op mijn leeftijd nog mag meemaken”, grapte de...
13-03-2024

Chaos aan de Oonksweg

Sinds maandag voerde Enexis reguliere werkzaamheden uit aan de Oonksweg. Daarvoor was een...
01-03-2024

Stichting zoekt onderdak voor vluchtelingen

Afgelopen zaterdag was het precies twee jaar geleden dat de oorlog uitbrak in Oekraïne. Al...
29-02-2024