NEO wint eerste competitieduel met 5-0
25-09-2022
FLITSENDE START IN DE EERSTE KLASSE TEGEN RODEN

NEO wint eerste competitieduel met 5-0

In de eerste helft, thuis tegen Roden, maakte NEO een ijzersterke indruk. Veel beweging, constant druk op de bal, sterk in de duels en veel lopende mensen. Roden kon in die fase niet meer dan loeren op een counter vanaf de eigen helft. Al na twee minuten was het bijna raak. Mauro Lohuis bediende Ron Spoler, wiens inzet net niet beroerd kon worden door Stef Rompelaar en de bal zeilde rakelings naast.

 

Uitstel van executie

Het bleek uitstel van executie want na tien minuten kwam NEO wel aan de leiding. Na een prachtige combinatie door het midden kwam Jesse Keur alleen voor doelman Rik Oosterloo en de frêle technicus rondde beheerst af: 1-0. Nadat kort daarna na een prachtige aanval een inzet van Ron Spoler nog net geblokt kon worden, leverde de daaropvolgende corner wel resultaat op. De bal plofte in een mêlee van spelers voor de voeten van Jasper Scholten die geen moeite had de 2-0 binnen te tikken.

 

Na een half uur viel ook de 3-0 al, waarmee het duel al beslist was. De kopgoal van Wessel Bom uit een hoekschop was prima, maar de aanval die leidde tot die corner ook fraai. Mauro Lohuis had een mooie loopbeweging op de linkerflank in huis, waardoor Ron Spoler naar binnen kon trekken en zijn schot via een Roden-verdediger tot de bewuste hoekschop gepromoveerd zag worden. Een van de mooiste aanvallen voor de pauze leverde jammer genoeg net geen goal op. Een crosspass van Bas Spenkelink kwam bij Wessel Bom en zijn voorzet werd subtiel op doel getikt door Stef Rompelaar. De reactie van Oosterloo was echter prima en ook de rebound leverde niet meer op dat een hoekschop. Roden was voor de thee een paar keer dreigend, maar Thijs Terhalle kreeg in de eerste 45 minuten geen schot op goal.

 

Tweede helft

In de eerste fase van de twee helft ontstond een totaal ander spelbeeld en liet de ploeg van trainer Freddy Strating zien wel degelijk te kunnen voetballen. Dat leverde zelfs een licht overwicht op en ook twee kansen voor de bezoekers. Dit trouwens nadat eerst Bas Spenkelink een vrije trap van Ron Spoler bijna tot de 4-0 had gepromoveerd. Bij de tweede kans van Roden, na een kwartier, moest de geconcentreerde keepende Thijs Terhalle gestrekt naar de paal om de bal naast te tikken.

 

Na een minuut of twintig kreeg NEO de controle weer, zonder het spel te etaleren van de eerste helft. Twan Weghorst was wat ongelukkig met twee kansen en Ron Spoler kon zijn goede spel ook niet belonen met een goal na twee gevaarlijke schoten.

 

Toen Roden-verdediger Mettari van der Graaf ook nog eens de rode kaart voorgeschoteld kreeg in het verder sportieve duel was de wedstrijd helemaal gespeeld. De ingevallen Ernst Bom smaakte het genoegen twee keer een assist te geven op Jasper Scholten die daarmee zijn hattrick voltooide. De 5-0 staat als een huis, maar geeft geen enkele garantie op het vervolg, zeker niet omdat de volgende tegenstanders, net als Roden, totaal onbekend zijn. Dat een dergelijke uitslag echter vertrouwen geeft, moge ook duidelijk zijn.

 

Komende zondag speelt NEO uit tegen Dalfsen. Het duel begint om 14.00 uur.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Bennie van der tuuk — 25 sep 2022
Een verdiende overwinning.
De boys hebben verdiend de 3 punten in huis gehouden..
Roden had weinig in te brengen.
Lekker om de eerste wedstrijd winnend af te sluiten. Op de naar volgende wedstrijd. Proficiat kerels.

Sportief vakantievertier voor 170 kinderen

Zet 170 kinderen, vier buurtsportcoaches en zes (sport)verenigingen bij elkaar en je hebt een...
20-02-2024

Joy Beune sluit WK af met brons

De vraag die zondagavond laat op ieders lippen lag, was: ‘Zou ze het wel kunnen?’...
19-02-2024

Magistrale Beune pakt tweede goud

Op de vierde en laatste dag van het WK-Afstanden schaatstoernooi in het Canadese Calgary heeft...
18-02-2024

Gouden WK start voor Joy Beune

Vandaag was het voor Joy Beune de eerste echte dag op de WK Afstanden in het Canadese Calgary....
16-02-2024

Hengelose ambtenaren doneren 2.205 euro

In het Bornse Kulturhus heeft het Jeugdfonds Sport & Cultuur Hengelo-Borne uit handen van...
16-02-2024

Gewoon, gezellig en uit volle borst

Het is een groep mensen die lol heeft in het samen liedjes zingen. Laagdrempelig en ontspannend....
14-02-2024