Vermakelijk spoken in Hertme
HALLOWEEN EVENT VOOR HET HELE GEZIN OP ZATERDAG 29 OKTOBER

Vermakelijk spoken in Hertme

Over ruim twee weken, op zaterdag 29 oktober, opent de piepende en krakende toegangspoort van het Openluchttheater zich alweer voor de laatste keer dit jaar. Het is dan de middag en avond van ‘Halloween in Hertme’, een vermakelijk evenement voor het hele gezin waarin het griezelen op speelse wijze kan worden beleefd. Met heksen, spinnen en spoken, natuurlijk pompoenen, een rondje door het griezelbos én een magische show van illusionist Nigel. Pim Demmer van de organisatie rekent op ‘een volle bak’.

 

‘Het moet geen nachtmerries opleveren’

Halloween in Hertme is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een regionaal evenement dat er zijn mag. Leuk vooral ook omdat de kleine medemens centraal staat. Pim Demmer: “Bij ons mag het allemaal best een beetje eng zijn, maar het blijft binnen de grenzen. Het moet vooral een plezierige belevenis worden en geen nachtmerries opleveren.” Een vertrekpunt waarin de talrijke ouders met kinderen zich helemaal kunnen vinden, getuige de vele honderden die - niet zelden uitgedost met typische Halloweenattributen - er jaarlijks om 16.30 uur naar binnen stappen om zich onder te dompelen in de spookachtige wereld op de ‘Avond voor Allerheiligen’.

 

De ‘gastvrouwe’ van dit alles is de meer dan levensgrote en vooral ook vriendelijk ogende heks Wientje, die gedurende het evenement overal in en rond het theater opduikt en met de kinderen op de foto gaat. Samen met een groep jonge leden van Danceworkx verzorgt ze om 18.00 uur zelfs de openingsdans op het grote podium. De naar verwachting plm. duizend bezoekers hebben dan op het voorterrein intussen al anderhalf uur hun hart kunnen ophalen met het uitsnijden van pompoenen, het deelnemen aan diverse spellen, het kijken naar roofvogels en uilen én zich kunnen vergapen aan de vreemde sujetten die her en der verschijnen, dan wel weer verdwijnen.

 

Magische show

Na de openingsdans is het dit keer de beurt aan illusionist Nigel Otermans. In een bijna 50 minuten durende show laat de jonge talentvolle magiër zijn toeschouwers niet zelden in vertwijfeling achter. ‘Dit kan toch niet mama?!’, is een veelgehoorde kreet tijdens zijn optredens en volgens Demmer zal dat dit keer in Hertme niet anders zijn.

 

Vanaf 19.00 uur - als de schemer inmiddels valt - is iedereen welkom om een rondje te maken door het griezelbos, vlak achter het grote podium. Een rondje, waarin een verrassende kennismaking met heksen, zombies, levende skeletten en tal van andere bijzondere individuen tot een enerverend avontuur leidt. Opdoemende rookwolken, flakkerende kaarsen en enge geluiden begeleiden de bezoekers op de ‘best wel spannende’ route. Om 21.00 uur is het dan allemaal weer voorbij en wordt het tijd om de veilige en geborgen thuishaven op te zoeken. (BM)

 

Kaarten zijn te bestellen via de website van het Openluchttheater Hertme.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Midwinterhoorns komen op stoom

Nog een kleine drie weken en dan is het kerst. Hoogste tijd dus om de aanstaande geboorte van...
04-12-2022

D’n oale roop klinkt weer door Borne

Wie kent ze niet? De Boornse Mirreweenterhoorn Bloazers. Een groep mannen die je bijna het hele...
28-11-2022

Kerstherberg blijft, maar moet snijden

Al dertig jaar lang voelt de Kerstherberg in Borne als een warme deken voor hen die eenzaam zijn...
28-11-2022

Bijrol voor Sint in overtreffende...

Het is alweer drie jaar geleden dat het bureau Evenementen van Aveleijn met een...
25-11-2022

Borne wacht veelkleurige opmaat naar kerst

Amper vijf dagen nadat Sinterklaas weer met zijn fonkelnieuwe Pakjesboot de terugreis naar...
21-11-2022

Nieuw Koningskoppel voor Angorageiten

De anders dan andere Karnavalsvereniging De Angorageiten kreeg het zondagavond weer voor elkaar....
20-11-2022